Tuesday, January 31, 2012

Moment PERTAMA

Anak pertama
moment pertama
semuanya excited
Saya bukan ibu penyabar.  Saya gagal memberikan Sufiyyah EXCLUSIVE BREAST FEED (6bulan pertama) kerana saya tak sabar memberikan makanan pejal untuk sufiyyah.  (Semoga anak kedua saya lebihbertabah menahan diri melihat dia menjilat2 dan merenung kesian bila tgk kita makan)....
Ini antara gambar PERTAMA kali Sufiyyah meng EXPLORE dunia...  =)

Saya compilekan disini..supaya senang esok2 nak tengok..  dalam external tu dah bersepah2..  =p
ini punbanyak yangtak ada.. 
Lagi2 yang dalam phone saya (dah rosak masuk air..air minum sufiyyahtumpah dalam handbag..habis handphone...ni yg tak suka touchscreen..sangat sensitif dgn air..huhuhu)


~First time keluar lepas pantang..first time duduk dalam carseat~

~First Hari Raya Aidilfitri...Sufiyyah lebih rela tidur..hohoho~



~First time at park, taman paramount~

~First time ikut Ummi pergi makeup...selepas tu die jadi mascot makeup Ummi ~

~First time 'berjaya' duduk dalam Ring Sling dengan tenang..ni dah 3rd time try~


~So call first time boleh pegang botol dan oleh capture..  2 3 kali pegang before tak dapat ambil gambar~


~First time meniarap tanpa bantuan dan sangat laju~

~First Air liur basi ..hahhaha. =p ~

~First Christmas at The Curve~

~First time naik walker~


~First time on solid food.. tiap kali makan pun she will start with this funny face..and then start MELICINKAN mangkuk..haha~

~First time on high chair...  McDonalds BTHO. McD paling lembab..paling lama...~



Gambar moment sangat susah nak di capture.. tak semestinya WOW CANTIK GILE berseni dgn lighting segala..  pakai kamera henpon pun memadai..  asalkan MOMENT yang nak di ambil tu ada..
Ianya tetap menjadi memori terindah...  =)






12 comments:

cheqna said...

betul betul =)

dd dudu said...

sumeee pun comelllll

heeee

~ana~ said...

betul tu nik, x kisah la ambik guna kamera hp ke dslr ke..yg penting moment tu di capture..:)

Qhaifa Nur said...

semuanya memori terindah....

masa aeish kecil memang nak buat begitu pakai itu ini..tp banyak yg tak kesampaian tup tup sekarang dah besar..sayang sangat cepat betul masa berlalu..

cikbedahlaser said...

ala... xde moment.. 1st time jmp cik dah.. lalalalalalalalla

mrs.ecam said...

cantik gambo d sebalik pepokok tu...heeeeeeeeee..moment yg x leh d ulang kn.....hermmm

gadisBunga said...

alala sufiyyah darling auntie....

MrJocko said...

ala tomei-tomei,,,

♥ Elin ♥ said...

salam perkenalan dan salam maulidulrasul. :)

suke tgk semua pic anak kamu nih cute jer..cepat jer membesar depn mata kan.

Bitt (double IS) said...

heheheheehe comel semua 1st time ehh :)

Softtouch [Hanim] said...

comelnya suffiyah nie...suka pic yg dia ikut nik p makeup....eiii geram!

CatlinaFly said...

momen2 tu memang spontan..tak sempat nak kuarkan dslr pon..memang akak pun pakai hp jek...kalo duk bekejar nak amik guna dslr, alamatnye terlepas huhuhu

Related Posts with Thumbnails