Friday, January 20, 2012

Semoga murah rezeki pada orang yang bermurah hati

Semalam masa sibuk2 turun nak pasang pelamin...dengan dukung sufiyyah yang ketiduran..

Masuk dalam lift...

Naahh..sebakul besar durian dalam lift...
Semerbak kau


Kami ni kan mesra alam..tegur la abang tu...

"uii..banyak durian bang?"
"ni abang suruh amik ni....  boleh masuk ke tak?" (sebab die ada sebakul durian dan kami ada sebeban bunga pelamin
"Boleeehhh........ni kalau nak sebijik boleh?..hahahha"
"Boleeehh.....nak ambik la"
"eh..tak payah la bang..saya gurau je.tangan pun penuh ni.." (dalamhati dah rasa bersalah..gatal no mulut ni)
"eehh..xpe..ambik2..  "
"Mekasih bang.mekasih banyak2"

Itupun dalam kalut2 dengan pintu lift tertutup terbukak tertutup terbukak....
Dengan die nak masukkan durian tu dalam plastik bunga mek,..
Dengan tangan penuh...

Tapi ok jugak la..  dapat gak merasa durian..  dapatla sorang 3 ulas..ada lagi seulas dalam peti ais..  yabang tinggalkan utk saya..sebab saya tak sempat habiskan..Sufiyyah dah nak menyusu..  terus la lebur


Sedap durian ni..(benda free memang sedap..tapi mmg sedap la..bila free berganda2 la sedapnya)..dah la sebelum tu dijamu dgn creampuff yang enak di rumah customer..  Dapat pulak durian..Alhamdulillah...  Moga murahlah rezeki orang yang suka bersedekah dan memuliakan tetamu.. Amiinn...murah rezeki abang tu..  =p



7 comments:

cheqna said...

amin..amin..amin...=)

Qhaifa Nur said...

dah rezeki...

~ana~ said...

alhamdulillah..murah rezeki....dan moga makin murah rezeki nik sekeluarga..:)

rATu kEBaYA said...

amin.. tulah tak semestinya rezeki untuk diri sendirikan.. untuk dikongsi bersama.

Mimy Hamid said...

tak rugi gatal mulut nah free terus..rezeki

Softtouch [Hanim] said...

ezeki awk nik...moga murah rezeki org yg meberi tu...

durian bgs jgk..susu byk tau nik..

Bitt (double IS) said...

aminnnn...hehhee kelaka la nik nehh

Related Posts with Thumbnails