Monday, January 16, 2012

Penjimatan Berganda


Macam biasalah...barang budak kan mahal..hairband simple2 pun dah RM10..RM15..belum masuk postage RM6...  satu hairband je dah RM20 lebih.

Jadi last weekend ke KL (banyak benda nak settle..tapi cuma 2 3 je settle..yang lain lupe..boleh?)...
Ummi spent SIKIT time..untuk mencari dengan gigih material hairband Sufiiyyah....

Untuk dapat hasil seperti di bawah :



ppsssttt,...tolooooonglah abaikan pemandangan belakangyang berselerak tu...memang masa ni selerak sangat rumah...tapi esoknya dah kemas balik...ni barubalik and everything maincampak je sesuka hati sesedap rasa

Ummi berli hairband org tua..  Ala..yang selalu buat ala2 anak tudung tu...ala..masa sekolah dulu ni femes sangat ni...Dalam 2 inci tebal dia..  Beli di Mydin...RM0.90....

Kemudian Ummi beli 4 keronsang comel bentuk bunga2 comel macam ni.  Keronsang ni boleh pin up je...

Jadi pin tu jela bertukar..  4pin RM10...  Satu = RM2.50...

Jadi satu hairband cuma jatuh = RM 3.40...  murah je bukan?


Kalau rasa nak vougue lebih boleh beli keronsang bunga yang besar mcm ni...dan pinkan..  comel bukan?... 
ihsan encik google



Lepas tu style hairband babyyang mcm ni :

ihsan encek google


yang elastic band tu Ummi beli warna putih..senang nak mix and match dgn warna lain...  Cuma RM2.90

Kemudian Ummi match kan dengan pin2 comel yang ada...  kalau rasa nak bunga macam dekat atas ni..just beli je bunga tu sekuntum (atau boleh ambil je dari vase nenek..hehehhehe)...dan gamkan pada hairband...kalau rasa nak mix and match next time..gamkan pada pin...dan pin kan..senang je...


Jimat pun jimat...  tetiba terfikir..buat jual kat online ni pun best ni..hihi..  =p



Sekarang Sufiyyah dah ada 3 JENIS hairband...  salah satunya Crochet hairband...  =p







psssttt....  aktiviti berblogging masih sama ya...  Tapi di FB saya kurangkan demi kesejahteraan jiwa...  hahhaa  =p  (banyak sangat FB...takde yang elok pun =p)

5 comments:

cheqna said...

FB cheqna elok je=)
kehkehkeh
betul2..kena pandai la...at least comel pe

Mama Ema said...

barang anak-anak kecil memamng mengalahkan barang orang dewasa..

~ana~ said...

kreatif..:)..

rATu kEBaYA said...

bagus betul idea ni... kreatif

cikbedahlaser said...

ummi.. klu letak bga plastik jahit kan kt situ ok x ummi? ke keras x sesuai utk sufiyah....
idea je....

Related Posts with Thumbnails