Thursday, January 5, 2012

sambutan tahun baru..

Puas tak puas manalah..semalam kene buli dgn Sufiyyah..  masa saya prepare dinner..Sufiyyah buli ayah die tak bagi duduk..suruh jadi ala2 pengawalistana..berkawad satu rumah..

Lepas tu die buli saya..menyusu sejam lebih...terus saya kansel nak makan malam..saya tido je terus..  sejam lebih..dari pukul 10 sampai la kul 11 tak habis menyusu lagi..seyes tensen habis...  pastu baru nak lena..die mintak lagi sambung menyusu..kiranya the whole nite semalam die tido sambil menyusu..  Stress sangat semalam..  Bangun pagini sayu je tgk lauk2 semalam..huhu...

Ni aksi dia masa malam new year lepas..

Lepas pergi tengok bunga api di The Curve...owh ya..kami ke The Curve..dalam pukul 10.30 macam tu baru gerak ke The Curve yang cuma sekangkang kera je dari rumah...Tapi jem azabullah..tuhan je tahu..  Seramai2 umat..Smeua stock parking atas divider segala..  Kitorang masuk park di Tesco..banyak gak parking dalam tu..masa sampai tu dah pukul 11.30..which is tak lama lepas tu bunga api meletup2 atas kepala..memang betul2 meletup atas kepala..siap ada spark2 die...Sufiyyah tido sampaila just before buang api meletup die bagun..  Tengok bunga api dalamkeadaan mamai2...  tapi tak takut..  Mana taknya saya peluk die kuat2..siap tutup telinga dia..Sebab bungai api memang atas kepala je.. Habis je bunga api..laju2 pi kereta...  Elok je bayar tiket,,orang tesco pundatang cakap tak payah bayar...cisss rugi 4 hengget...

Pastu meredah jem pulak nak keluar..
Bai ajak lepak makan di Jasema..  Nak pekena Cheese Nan katanya..

Nilah budak yang baru bangun tido + menyusu..mamai je

Muka pun seposen je

Lepas tu die dah start sembur air liur...lepas tu mintak diangkat la ape lagi


Kesukaan dapat tepuk2 meja...tu pun gigih tahan die tak bagi jilat meja tu
Kang kalau tak ditahanrasanya bersih berkilat meja kat Jasima tu...




Lepas makan..balik..terus tido
simple je sambutan tahun baru...

Owh ya..before pergi tengok bunga api..pergi main layang2..tu nanti cerita..

pssttt,,,semalam tu flat shoes je..  sejak beranak kecik ni..pikir dua puloh pat kali nak pakai heels..kang nak balance badan lagi..nak control anak lagi..boleh tersembam..paling kuat pun wedges ok la lagi..  =p

6 comments:

cheqna said...

comel la mulut dak ni
gerammm

Ati Masrif said...

ohh..si comel ni kuat nenen yek
takpe nik nanti dia rapat dgn kita tau :)

Qhaifa Nur said...

teringin nak tengok bunga api live gitu...
geram dengan si comel ni..

gadisBunga said...

amvoi sufiyyah....kemain lagi dia membuli yek! hihi~

Dee said...

comelnya suffiyah..rajin pergi celebrate new year..k dee lagi suka celebrate sambil berselimut atas tilam..kehkehkeh...

Bitt (double IS) said...

happy new year nik & dzul & sufiyah :)

Related Posts with Thumbnails