Thursday, January 31, 2013

berhempas pulas

Susu sekarang kan adalah tak berapa meriah..
Tapi semalam pump dapat jugak lah 6oz (phew)

jadi semalam balik kerja..
Selalu intai dulu
kalau sufiyyah belum menyusu..
kitorang tunggu sampai die habis susu dulu

Owh ya..  Sufiyyah kalau dah nampak saya..  sorry la die nak menyusu daribotol
Pe barang botol katanya
Susu Ummi lagi sedap...


Semalam terkejutkan Jannah (anak yg BS jaga) terhantuk almari kes main lompat2..
Terus terkeluar dari tempat persembunyian
Sufiyyah nampak..pe lagi
Kebetulan pengasuh sufiyyah dah panaskan susu utk petang tu

Bila nak bagi tau la kan
Mcam kena dera
Balik tu cuba bagi lagi
Tak nak juga
Pujuk dah
Paksa dah
Ummi tau
kalau tak bagi
nanti sufiyyah lapar
nanti malam nangis
pastu nak kena korek frozen lagi..
Susu tu dah la susu fresh semalam punye
Sayang la kalau buang je

Pujuk sampai dah naik give up
Saya pujuk bagi susu sejuk (buh la ais seketul)
tak nak jugak
buh dalam cawan
tak nak jugak.. die nak korek2 ais adalah
bagi pakai straw..  tak nak juga

saya dah giveup..
menengking saya kat sufiyyah
cakap tak nak kawan dia
kesian dia..  tapi hati ni sakit sangat
susu susah nak dapat
die plak bazir2kan
walhal sebelum tu beria2 mintak susu dengan pengasuh

pastu saya ambil air sembahyang..
solat maghrib..
termenung kejap
eh..senyap je budak ni kat luar
takde nangis2 pun

rupanya ayah die suap susu pakai sudu..
konon2 sup la tu
masa tu hayat susu tu dah sejam setengah
ye..saya tau rules yang sejam je
tapi yg ni saya pejam mata jela

minum la 2oz ++ dalam main2 tu..

pastu sambung makan sup..saya buat bubur utk saya
dan saya campur dalam sup sufiyyah sekali
dengan harapan bila dia hirup sup..dia akan hirup sekali bubur
nan hado
die tapis pakai gigi 8 batang tu
punyalah liat nak makan

tapi alhamdulillah
malam tu tidur lena..
kenyang..
sebelumtiidur saya bagi ssu direct je sbb dari pukul 7 samapi pukul 10 takde df..
alhamdulillah susu ada..
sufiyyah tidor
sampai pagi
ada la bangun malam
tapi tkde tendang2
just mintak susu
saya sua mcm biasa
minum dgn aman



pagi tadi makan nasi goreng sepingan habis
lapar la tu


haih la anak


sekian story sufiyyah yang susah minum susu..



4 comments:

cheqna said...

sangat susah ye sufiyyah ni nak minum susu..hehehe

atty's said...

nak netek je..bila ummi ada .

gadisBunga™ said...

hmm..saya yang belum jadi mak ni macam boleh bayangkan apa akan jadi kat saya nanti...

Bitt (double IS) said...

merajuk sebab susu mummy ada kah??
hehehehe

Related Posts with Thumbnails