Friday, January 18, 2013

Sufiyyah get too excited..

Semalam selepas berbulan2 tak ke Tesco..  yeah.. we kind off boycott tesco..
sebab kalau pi tesco je mesti belanja bukan2 sampai 2 3 ratus..
adpaahal benda tu tak la keperluan sangat
tapi mesti cam best je lalu terbeli..
lalu terbanyak belanja

macam semalam..
semalam je habis rm288.

tpi berjaya borong pampers sufiyyah 3 beg...
dan juga ada beli 2 box ferrero rocher utk customer punya hantaran..
so situ je dah rm150..
lagi rm150 beli barang yang perlu gak la..  tapi sellau je terlebih bajet sampai rm60 lebey gitu..haih


semalam juga berjaya rembat satu new baby  =)
owhh..love it..selepas berapa lama mengidam dan menimbang kati utk membelinya..

 dan semalam sufiyyah begitu excited berlari2 an di dala tesco..
lari laju okeh..
rasanya sapa pi tesco semalam dapat saksikan sufiyyah lari di celahan orang2 ramai..
buat trek larian ok dari tempat tilam2 ke tempat susu fresh..  korang tau la berapa besar tesco mutiara tu..
ummi dan ayah pengsan..


makanya balik semalam die pengsan bersama baju cheongsam dia..
tak dan2 naktukar baju

bangun pagi ini..
dia begitu excited..
tengok ada pelampung dah siap tiup kat hall depan..
amboii..  bukan main dengan rambut gerbang lionnya..
terus masuk dalam pelampung
taknak keluar2
masuk bilik air mandi pun bawak pelampung hokeh..

itu semalam kerja ummi nya lah..
check pelampung tgk boleh pakai lagi ke tak
maklumla ..  beli mas atu umur sufiyyah baru 7 bulan..
dah setahun dah pelampung tu...


kenapa ummi tiup pelampung?


Sebab esok kami nak pergi holiday ...
Office trip..
nearby je
takde special mana puntempatnya

tapi sufiyyah pasti seronok..
dimana ada air
disitu ada keseronokan.. =)


jumpa dengan ntry percutian..  (ini bukanjanji..kerana binmbang tak mampu di tepati)

5 comments:

Qhaifa Nur said...

bila sufiyyah berlari..mama papa turutlah berlari juga...

seronoknya nak pergi holiday.....

Ema Blog said...

bila dah dapat kaki boleh berjalan..mcm tulah anak-anak..mak bapak yg penat...selamat bercuti yer

A D I A said...

mmg standard la tu kan, gi hypermarket ni selalu tersasar je. nak beli mende lain, mende lain yg kita beli. tu yg jadi 2-3 ratus tu, tapi bila ada baby ni mmg byk belanja. pampers je dah brp kan.

Dee said...

budak2 dpt kaki gitulah..dan budak2 dgn air mmg tak dpt dipisahkan..

gadisBunga™ said...

tesco jadi tempat eksesais...cocok untuk kite bawak anak buah kite shopping nanti. hahaha!!!

have fun sufiyyah!

Related Posts with Thumbnails