Thursday, January 17, 2013

kamus lil sufiyyah

Sejak mulut petah ni...
macam2 la bahasa die keluar..
yang elok
yang tak elok
sampai pening ummi
ada yang sempat di ajar tu ajar la
mana tak sempat tu ku geleng jela..

itupun ada org kata
"baiknya anak akak ni..diam je dia...mulut pun tak bising"

sebab die belum tengok lagi sufiyyah bersilat
24 jam bersilat tanpa henti pun boleh...


ni sementara teringat.
write down kamus che mek tu
walaupun kadnag tu keluar juga bahasa jerman.
jenuh la ummi ni pikir



miiii = ummi
cucu = susu
kosh = cockroach
pash = lipas
phen = elephant
e-o = donkey
e-aw = cat
ceng = kucing
tot = bontot
ate = mata
nge = telinga
ayor = sayur
agur = anggur
pei = apple
akut = takut
nanak = tak nak
ayen = lain
iyah = sufiyyah
yah = ayah
wewe = tok we
cudu = sudu
pu = garfu
akit = sakit
par = selipar
awan = cawan
gan = pinggan
ayam = ayam
air = air
juk = sejuk
aish = ais
bit = rabbit
ci = kunci
aya = alya
ka = ika
nanah = jannah
popok = keropok / kerepek
kut = biskut
apah = sampah
bear = bear
ok-ok = ok-ok
yak = berak
ceng = kencing
kap = makeup
kat = ikat




sampai sini dulu
rindu pulak kat budak pandai melawa tu
lening dah pandai baca doa sikit2
walaupun cuma yang hujung2
pastu asyikla nak mengamuk dgn ummi
protes tapi nak manja2
letih melayan
tapi tak layan kang rindu...




4 comments:

Allene said...

cntinya si kecik ni...

SYANI said...

SYABAS... dah banyak vocab budak kecik tu..

Qhaifa Nur said...

lebih kurang aeish 4 thn, adakalanya pelat juga...

siap buat list lagi...seronoknya

gadisBunga™ said...

boleh buat kamus! hahaha!!

nanti boleh update list mana yang iyah dah pandai sebut full!!!

Related Posts with Thumbnails