Tuesday, January 22, 2013

Vacation Office - Teluk Gong

Office kami ni kesian..
Sebab office takkan arrangekanvacation mektion ni..

Jadi ini adlaah plan sendiri
dengan kawan2 office
Office ni pun office lain2...
ada la sejarah..tapi panjang sangat
pendeknya.
Dulu semua di bawah satu bumbung, Archi, Civil, Electrical.
Pastu bos bercerai
Maka bawak diri masing2 walaupun duk dalam office sebelah2 je

Lunch masih bersama
Jadi closed..
Masih ke office mereka buat mcm office sendiri..

Dah mcm2 aktiviti buat bersama..
dulu2 pi janda baik
pastu main bowling
pastu main bedminten
buka puasa
dll


Kali ni trip bermalam pula
Tak jauh..dekat ja

Ke Teluk Gong, Melaka

Kami menginap di Damar Suria Resort

Perjalanan dari KL sekitar 2 jam lebih siap berhenti2 =p
Ambil Lebuhraya Utara Selatan.
Exit Pedas Linggi
lepas tu follow GPS..haha  =)
Teluk Gong ni dah dekat dengan Pengkalan Balak / Tanjung Bidara / Linggi..

=)


bertolak awal pagi..sufiyyah dengan tak mandi lagi
berhenti sarapan di RnR Seremban. Sambil menunggu yg lain2 datang. 
Saya sempat goreng bihun singapore..  Goreng utk sufiyyah sekali.  Yang tumpangnya ramai..pastu merungut2 kata tak masin..  Tapi saya tengoklicin juga..  merungut kuat..besok kalau bini tak berapa pandai masak mesti stress je..  =p

Owh..sufiyyah dah siap bersalin baju..  Sempat mandikan dia masa yabang isi minyak sebelum tol sungai besi =p

Sufiyyah rasmi dulu..  nampak je air terus nak mandi katanya...  bagi main pasir dulu lah...
En. Crab menuju ke pantai
Muka budak girang masuk air.
Masa sampai tu..kami tiba agak awal.. dalam pukul 11.30..  check in pukul 2..
Saya tengok bilik kosong je.  Cuba untuk early check in.  Tapi katanya additional charge..  RM10/hour kalau tak salah..  Jadi decide tak nak check in dulu.  Main dulu sampai kotor2..  baru check in..

Dalam pukul 1.30 pm dah boleh check in  =)

Berhenti makan tengahari dulu..  Lepas  tu sambung mandi swimming pool dan laut secara bergilir2.

Cuaca pulak mendung je diiringi dengan gerimis sikit2..

Tunggu gerimis reda kami start dgn game...

Main sampai penat..  =p

Masa mula2 nak mandi pool tu jenuh pujuk sufiyyah pakai pelampung lengan tu..
Mula2 masuk pool..  sufiyyah mcm takut2 lagi.. air mmg banyak dah die telan..

Tapi once die dah dapat tune...
tengok je gambar kat bawah ni..
Mintak lepas hokeh...

Begitu eksyen berenang sendiri..  Pelampung punk pun tak dipandang lagi..



Antara game petang tu..
1. teka gambar
2. tarik upih (kami pakai bunting)
3. isi air dalam botol
4. susun barang paling panjang
5. Volley ball

Lepas tu masing2 kepenatan..  lagi2 lepas game tarik upih tu..

Saya bawa sufiyyah mandi pool.
Pastu tidurkan die kejap.
Maklumla..dari pukul 12 die main air..sampai pukul 6.30..  tak berenti2..  sampai sejuk biru gigil2 dah


Pukul 8.30pm siap2 dan keluar makan malam di Kompleks Ikan Bakar Terapung Sungai Udang


Lokasi nya tak jauh dari situ... dalam 3km

Gambar masa makan tak ada..  Sebab masing2 kebuluran..  Gambar yg ada cuma gambar lepas makan..haha  =p



bergambar sebelum pulang


Cerita bersambung lagi besok..

gambar tak banyak sangat sbb semua pun sibuk beraktivti..  =p




Review : nantikan.....  saya tak nak review awal2  =)


5 comments:

Qhaifa Nur said...

seronoknya...main pasir pantai paling best...

Dee said...

gambar takleh view..tp k dee pasti confirm seronok..so far kt sini xde lagi family day..dinner ada..outing ngan opismate kerap gak..hehehe..

Aku Bapak said...

kampung Orang Rumah Bapak sebelah Teluk Gong. skrg makin ramai berkunjung kt Pantai Sungai Tuang tu. kalu kena musim, boleh mengorek cari siput remis..

atty's said...

kty pun lama dah tak outing ngn rakan2 office..sejak keje tmpt nie..
tmpt lama dulu,Mmg selalu outing

A D I A said...

Seronok ye bila cuti sama2 ramai2 ni. Hilang stress kerja kejap. Kita kalau goreng mihun ke mee ke kalau nak share dengan Piya memang tak goreng masin2 pun.

Related Posts with Thumbnails