Wednesday, August 12, 2009

I'M PROUDLY ANNOUNCE.............we still together...




~~~~~~~THE END~~~~~
= (


Ramai yang respond to this post...to all...thanks a lot...atas kata2 nasihat..atas call pagi2 buta oleh cik feena dan cik sheeda...hahahahha...terkejot den tau...
kak emy, miss lynda...
thanks to all...

nak tau kenapa?
rasa macam tak elok buka rahsia hubungan bersama..tapi rasanya nie pengajaran untuk semua...

Dulu kami kawan baik...share everything....happiness, sadness, semuala...
Then when we get enganged, masa mula2 okey..we support each other still.

Tapi bila lama2, kesibukan mencari duit utk majlis perkahwinan, pressure menyiapkan perkahwinan yang di idamkan dalam kekurangan kewangan, kekangan keluarga..buat aku jadi lupa siapa aku..

Kasih sayang dzul tak pernah berkurangan.... serius beb.. dia cuba jadi sesempurna yang mungkin.. Cuba jadi yang terbaik utk aku... Always. Rasanya kalau lelaki lain, dah lama kena maki, dah lama kena tinggal. But dzul tak..he's different.

Sekarang kitorang dah kurang bercakap (kurang berbincang dari hati ke hati). Banyak benda yang aku dah tak boleh share dgn dia. Aku rasa die tak memahami.(sedangkan aku tak try lebih kuat lagi..dah buat judgement..terukkan?...just because dulu ade sekali dua dzul menolak luahan aku..)....
Dan banyak juga yang die tak boleh dah nak share dgn aku sebab aku menolak utk mendengar.

Bagi aku, banyak lagi benda penting utk aku fikirkan... Duit, kehidupan selepas alam rumah tangga, rumah sewa, makan minum, belanja sekolah adik2, belanja mak ayah, orang kiri kanan pressure bgtau aku buat itu, buat ini...tanpa memikirkan keadaan aku....
dan dat tyme akudah mula rasa dzul jauh....sebab sometimes dzul menyokong mereka lebih dari menyokong aku....

Benda remeh kan..simple..patutnya tak jadi gini..
Yup..I agree...kalau kitoang tak sependapat before this aku just senyap...Dzul pun akan senyapkan dan jadikan keadaan seperti normal.....

Tapi benda nie macam duri dalam daging..Lama2 akan terasa bisanya...Lama2 nanahnya akan terkeluar...

And dua tiga hari yang lepas adalah kemuncaknya..... I feel totally lost..... Rasa dalam diri aku EMPTY.....dah tak rasa kehadiran dzul....Masa tulah aku rasa i need a break..
I really need this...
Samada aku yang perlukan break..atau hubungan nie...itu aku belum pasti..

Semalam, balik kerja,..tgk lampu rumah terbukak..
wondering....siapa pulak kat umah nie..setau aku, takde org kat rumah...
Bukak pintu bilik, tgk bilik dah siap berkemas, ade candle menyala, and ada jambangan bunga.....
atas tilam aku jugak ade gmbr aku dan dzul...dengan bebear hadiah yang dzul bagi..teman nangis aku...





Kerja dzul la nie..atas meja lappy siap terpasang..
Ade slide show kami.....dzul buat slide show utk bgtau isi hatinya....betapa die tak nak kan perpisahan..dan betapa die merindukan saat gembira kami bersama..

Dat tyme air mata nie dah tak boleh ditahan2 lagi.....
menitik laju... and baru aku realize...yang AKU SAYANG PADANYA....
aku sayang hubungan nie.

Lepas masak semua, dzul sit next to me... and dia nasihatkan aku..
Die kata salah satu yang membuatkan die rasa terkilan dgn sikap aku, tuuuuuuuuuuuutttttt...biarla tinggal rahsia antara aku dan dia..

Lepas die nasihat gitu...die ade tanya, ape yang aku nak cakap...tapi aku still hilang kata2..still tak boleh nak share...

But ape yang dia buat semalam.... Membuatkan aku tersedar..hubungan kami nie bermasalah...
Jadi, aku akan ubah sikap aku....dan kami akan sama2 memelihara perhubungan ini...
Membetulkan semua kesilapan....Supaya kelak bila diijabkabulkan...
Aku akan jadi isteri yang solehah kepada suami yang soleh.... Mentaati suamiku dan dia akan menyayangi amanah nya....

I still love you dear...

Tapi biarlah masa dan cinta kita mengubat segalanya.....


Pesanan penaja : Jangan simpan apa pun dalam hati..kelak ianya bernanah dan memakan diri...

7 comments:

NaqeebLukhman said...

err siapa pelakon dan pengarah
tiba2 ajer the end heheheeeeeeeeeee

fazemy said...

??????

fazemy said...

Taris nafas dalam2...hembus...tarik nafas dalam2...hembus...Pikir balik!

Jgn sbb hal kecik blh jd hal besar. Renung2kan..

Queen said...

maybe nik yang perlukan break...or maybe this relationship...
entahla..macam something tak kena..need to rest,..lay back..and start a new one....

fazemy said...

Itulah dugaan klw tunang lama2 ni. Sabarlah. Bawak bertenang dulu..then klw dia taknak mengalah..Nikla yg kena mengalah. Hidup ini tak smestinya kena indah slalu. Kdg2 kita rasa hepi..kdg2 kita rasa down..tp itu smua mengajar kita unt jd lebih dewasa.

Lynda.CG said...

sabar ya..

Beauty Touch said...

jgn ikut kan hati
i belasah u nti!!!

Related Posts with Thumbnails