Saturday, October 10, 2009

Bila ada kita tak sedar..bila takde terasa kehilangan




Tajuk nak jiwang karat....tapi ini sangat menarik..


inilah pemandangan kat depan opis saya...epnuh sampah kerana hari sebelumnya ada pasar malam kat area tu..

usually time2 gini dah clear. Tapi hari nie masih belum clear..sampah penuh memenuhi ruang jalan dan tempat parking....nak parking pun susah...


masa mereka ada bersihkan..sorang pun tak perasan..
tapi bila mereka takde.....baru nampak kesannya....


kepada org yang bersih2 kan selalu..mekasih kerana membersihkan bumi tuhan nie..tak terbayar pengorbanan mu itu........


4 comments:

IT'S Me N.a.N.a said...

hurmm..betul..kdg2 bila org2 yg bersihkan depan rumah saya tue tgh bersihkan saya tak pernah nak perasan. Bila diorang dah tak ada. Esok tue baru tergedik2 nak tegur....hie..

suezensuzanna said...

yes betul....i agree...biler ader kiter x hargai...biler takde..br teringat..aiyoooo

Queen said...

betul2...heeeee

sI tEDI said...

mentaliti rakyat belum berubah..

Related Posts with Thumbnails