Wednesday, October 14, 2009

Malam yang panjang

Semalam adalah malam yang panjang...sangat panjang....
Kerana aku sangat stress.......tekanan....

sumber dari sini



Hubungan aku dgn Dzul okey (kepada pendengki yang budget nak tgk kitorang clash sorry lah....we love each other okeh!)......



tapi yela..perkahwinan nie melibatkan keluarga... Kang makcik kata okey, bapak kata okey..mak plak kata tak okey..ade plak abg2 yang menyampuk..ade plak tok nenek datang dari mana tiba2 menyampuk...


Teruk tak teruk sampai aku cakap dgn Dzul,

"boleh tak kalau i tak nak kahwin.."

Sebab ?

selalunya kita akan cakap, nak tak nak, itu family kita..tapi skang aku ade hak untuk menolak family yang hampes baru itu (dont want to mention which one la kan..).....

Dzul pun terasa macam tu...but we love each other...

Apa sebenarnya problem?

Tak payahla terangkan secara terperinci kat sini....Biarlah ianya menjadi rahsia keluarga.... Cuma rakan dan family terdekat je tahu...



Mula2 depress....pastu aku kan emo...start la melalak....

sumber dari sini




Call fiena nangis...cerita kat rahimi nak nangis...kat rumah nangis...keluar nangis lagi....balik umah nangis lagi....
sumber dari sini



Seb baik ada dzul yang sentiasa support aku.......huhu...




Tapi alhamdulillah....lepas tenang semalaman, pagi nie dah ade kata putus... Cumanya, tak tahulah ape reaksi keluarga on the other side (aku tak mention okeh side yang mana satu..paham2 sendiri)..... Nak tak nak mereka kene terima.... Sebab memang sepatutnya aku yang demand..bukan diorang.... Ini tak..dah macam takde adab nak amik anak dara orang.....


Thank to my parents.....I LOVE YOU CIK, WE....

Thanks to my LOVE..............Dzulikram


Thanks to our friend.....Fiena (kali ni ko plak jadi pendengar aku..wakakakkaka)...and Rahimi....

With all ur support...aku tetap datang keje hari nie walaupun mata bengkak.....




p/s : i'm a wedding planner...jgn ingat aku budak2 yang tak boleh buat keputusan.....aku tak memandai2..ko yang memandai2 nak tukar majlis orang..tak tahu malu!





13 comments:

fazemy said...

Biasala nak buat mjlis besar. Mcm2 dugaan yg dtg. Apapun smoga success and lancar smuanya.

suezensuzanna said...

aiyooo....nik kenape nih..sbr k..dugaan sume tuh..bykkan bersabar k:)

Queen said...

kak emy : yup...kerja2 kahwin nie memang melibatkan ramai org...melibatkan banyak hati yang kadang2 degil dan sukar diramal..

suezen : tgh menahan sabar la nie...
macam2 dugaannya..huhu

sI tEDI said...

betullah.. banyak org banyak ragamnya.. apapun.. jika ko rasa sesuatu yg ko buat betul.. ko kena pertahankan..

caiyok!!!

_Gnie_ said...

sabar tau! nk dkt2 kawen ni, mmg lagi byk dugaannya. benda melibat keluarga, mmg susah la nk ckp. lagi ada 2 keluarga yg baru nk kenal each other kn. sabar ye!

yaya said...

bukan senang nak puas dan ikutkan hati semua orang. ape2 pun buat yg terbaik yeh....

Queen said...

thanks tedi, Gnie dan yaya...

try my best utk senangkan semua..tapi ade la dua tiga mangkuk yangbuat semua org sakit kepala..

_Gnie_ said...

dh namanya pun mangkuk. jgn dilayan. kdg2 lg dilayan, lg byk lak songehnya...

Queen said...

ahahahahha..betul gak tu gnie.....skang my family (ooopppssss..ter cakap lak..) amik pendekatan berdiam diri...kang kalau dia tanya lagi baru reject..
hihi

Beauty Touch said...

ape2 3g je aku...no hal
takmo sedeh2 kay

Beauty Touch said...

ape2 3g je aku...no hal
takmo sedeh2 kay

Fatt Chin Choy said...

kahwin ni senang
org2 jer susahkan

kacau daun jer org2 itu

Queen said...

ah fatt : betul kata ko...tapi takpela..masing2 ade pandangan sendiri. bagi pandangan yang membina aku trima...tapi kalau nak kondem je..memang aku buat tak tahu...walaupun itu keluarga baru aku


feena : wakakakkaka..i tak okey..itu dzul sengal..wakakkaka...sibuk nak 3g dgn u..pastu malu2 miaow..aku jugak kene pass baton

Related Posts with Thumbnails