Tuesday, September 8, 2009

Excuse me....in Australia......i have 23 years experience.....



JACK OF ALL TRADES, MASTER OF NONE

"I have 23 years experinece as chef.....u apa tau"

Yennadai....

Buat burger pun rasa sampah...burger Ramly lebih sedap la dey...
Lagi tak tau konsep nak complaint design aku....
Sebelum ko tembak design aku, make sure ko tau ape yang ko cakap supaya aku boleh ubah dan jadikan lebih baik...Kalau ko nak cakap sampah je..jgn cakap....

"Berjaya have all the design...."

Chet....kalau Berjaya tu boleh buat semua..then HAPUSKAN kerja2 designer dalam donia ini...
Bunuh semua arkitek2 tu.......
Chet....hak tuiiiih!

Hehehehehe....

Aku bukanlah anti dia....tak anti pun...cuma rasa kelakar dan menyampah nak layan kan kebodohan dia...

Bab speaking...memang mantop beb...... Bab bercakap memang no 1 beb...

First Person :

"Burger ni tak sedap....."

"You not the good eater"



Second Person :

"Burger nie ok la...."

"Look...she's the good eater...."




Adoi...aku dengar pun dah sakit jantung.....

Beb..kalau ko mengharapakan compliment dari aku....then u better do ur best...... Kalau tak bagus..ntah hape2..Dzul yang aku sayang gila babeng tu pun aku kritik.... Tanyalah Dzul..kalau bab keje je..dah berapa kali dia kena marah dengan aku.....

Tapi bukanlah kondem kan...kritik and supportive la kan...


Sebabkan nak buktikan pada dia dan pada orang yang terpengaruh dengan 'pengalaman' dia sebagai chef tu kan.....
Kitorang yang memang hancuss bab memasak ini yang telah diketuai oleh satu orang yang tak pernah memasak...hahahahhaha....telah pun menggodek dapur dan menghasilkan sesuatu yang dipanggil RAHSIA MASAKAN...hahahahaha

Jauh lebih sedap...

jauh lebih enak...


Dan semalam masa bincang2 aku dah dengar something yang tak best...
Ini datangnya dari orang2 yang suka bebenor kondem...
Tapi tak salahkan diorang la..
maybe diorang ni dah terpengaruh dengan cakap-cakap 'Mr Excuse me Australia' yang memang sentiasa nak letup...

The best burger in Shang Ri la..... JW Marriot.....Bla..bla..bla....

Adoi....tapi rasa macam sampah.....





And apa yang aku sedih dan dissapointed....dia dah tua...dah dewasa...lebih berumur dari kami anak muda yang mentah nie...tapi semalam dia dah tunjukkan something yang tak bagus la kan...
Sepatutnya semalam dia come out dengan apa yang dia dah hasilkan....yelah..sementelahan dia kata yang apa yang dia bagi kitorang rasa tu adalah yang buat lebih kurang...yang untuk present yang lain....

But still senyap dan langsung tak bagi apa2 respon...tak tunjuk pun bersungguh2....
Entahla..masa semalam rasa terkilan sangat...Yes..kitorang memang duk kutuk2 dia..but at the same time mengharap dia berubah....Tapi takde pun...Tak contact langsung...nasib baik dah prepare dengan plan B la kan....


"Korang nak yang macam mana lagi..."

"Korang ape tau..."

"Habis ko ingat ko tu bagus sangat la?"



Pada orang2 ini akan kami buktikan....





7 comments:

sis_nita said...

orang camtu kena pulangkan lek paku buah keras kat dia dik..

ko kenakan jerr dia lekk.. buktikan okehh!

Queen said...

hahaha..ok kak nita..macih2......

tgk...saya sayang kak nita...

comment pun dah jadi pop up...khas untuk mu....
hahahah

suezensuzanna said...

adoilaaa....org mcm tuh pun ader kan..yeah..mmg lah ader..in my ofice too ader sorg...dulu slalu deal ngan dia...tp biler aku dh naik angin ari tuh..aku tengking dia..hah..terdiam..terduduk dia...skang dh x deal lagi ngan dia..yay!!!!!!!!!!!i win:D

sis_nita said...

wahhhh.. i loikeeee okehhh..

senang akak nak tawaf blog kamo.. hehehe!

tapi.. hengattttt.. harus di ajar orang iteww :)

Queen said...

hahahhaha...ni tgh tunggu result la nie..kalau result ngam...dah boleh di ajar orang itu..ahhahahha....

tapi kak..tak sampai hati la pulak...
dah tua dah..wakakakka....

sis_nita said...

dik..

kalo tua tapi tak hormat yg muda, camnerr kita nak hormat yg tua iteww kansss..

amvooiii akak jadi batu api laks.. hihi!

selamat berbuka pose beb!

Queen said...

hahahhaha...takdelahhhh

betul juga....hihihi

selamat berbuka..

Related Posts with Thumbnails