Wednesday, September 30, 2009

Sudah Tertulis di Luh Mahfuz



Percaya kita pada hari kiamat, pada asal usul kejadian adalah nyata.

Sesungguh nya apa yang berlaku hari ini sudah tertulis di Luh Mahfuz.

Ada seorang kawan (asalnya bos bakal adik ipar aku)....

Dari kawan kepada seseorang..berkawan dia dengan Dzulikram...
Rapat.. dzul kan senang rapat dgn org

Kemudian automatik pergi lepak dengan dia akan bawa aku sekali.
Berkenalan...

Makin lama makin rapat....jgn salah paham key
Kenal dengan girlfriend dia...

pumpang..pumpang,...

Problem..perlu pertolongan untuk buat proposal and design...

Dzul dan aku pastinya menolong...

Then jadi partner..makin rapat....

Consult dia bab kawin....pun jadi rapat..rapat dgn dia..dengan bakal wife dia...

dalam dok berkawan, banyak yang aku setuju dgn dia....setuju tak semestinya terima sepenuhnya

dia pun banyak consult aku dan dzul bab kewangan dan sebagainya...

dan semalam KEMUNCAKNYA.......





Sudah Tertulis di Luh Mahfuz....

~ aku dan dia bernikah pada hari yang sama
tak plan pun..tgh duk borak2 tarikh yang sama

~ aku dan dia lahir tarikh yang sama
selama berkawan, duk bukak facebook, tapi tak pernah terlintas nak tgk dia lahir bila....yela..aku bukan nak tackle dia..

~ memiliki karakter yang sama
agressif, kuat cemburu, bersifat LEO yag sangat kuat...

~ dan kami lahir dengan jarak waktu yang dekat
aku sebelum solat jumaat (11.32pg), dia lepas solat jumaat (3ptg)



dan list bersambung.......so on..so on..so on...

jgn salah sangka....sebab aku tak minat pun kat dia...gf dia dah cukup perfect bagi aku..santeeeek...baaaiiiiiiikkkk.....kalau dia takde gf pun aku takde perasaan pun walaupun karakter sama....haruslah aku terangkan betul2..kang ade org kata aku menggatal la pulak kan...


dan aku bersyukur aku ada dzul yang memahami....kalau aku dan 'dia' sudah tertulis di Luh Mahfuz..aku dan Dzul juga sudah tertulis di Luh Mahfuz....
Kerana antara kami ada pro dan kontra nya...
dan guess what, we always cross each other mind....
ha..jgn tak tau...

duk senyap masing2 tgh layan feeling gitu kan...pastu at the same time...serentak...nyanyi lagu yang sama..pada bait yang sama..dengan melodi yang sama...
haaaaa...jgn tak tau...
pastu dzul dan aku sama2 boleh habiskan ayat each other, dan apa yang dihabiskan tu sama dengan yang dalam kepale...
lagi... kalau tgh borak dgn org lain..kan ada balasan cakapkan.....
Kitorang akan tiba2, pada masa yang sama, serentak..membalas ayat yang serupa...

Banyak lagi..tapi dah lari tajuk...

tapi kesimpulannya macam karangan la pulak

semuanya sudah tertulis di Luh Mahfuz....





3 comments:

suezensuzanna said...

ahaks...mcm karangan nih..aku mula2 mcm konpius..ape tuh lauh mahfuz..tak pernh dengar...biler bace pun mcm x phm sgt...maklumlah.. aku nih slow..hahhaha

Rahimi Osman said...

suezen, kalau nak tahu lebih lanjut mengenai lauh mahfudz ini termaksud dalam ilmu tasauf. kalau nak belajar elok lah berguru.

lauh mahfudz ini adalah satu tanda kekuasaan Allah yang menulis qada dan qadar disitu. Al Quran juga diturunkan di lauh mahfudz pada malam lailatul qadar, kemudiannya dibawa turun ke bumi secara beperingkat. Segala apa yang berlaku di bumi ni dari sejak azalinya hingga ke kiamat tertulis dalam lauh mahfudz...

sekian tkasih..

nik! tu la pasal kan. .tak semena mena semua pun benda sama.. itu lah tanda kekuasaan Allah!

"Maka bertasbihlah kamu dengan nama Tuhan yang Maha Berkuasa" - al waqiah

Queen said...

tuela..riso jugak nak terangkan lebih2 sebab ilmu tasauf nie kita kene berguru jugak...takut kang benda lain yang kita nak, lain yang dapat...


tuela....pasni entah ape lagi yang sama..huhu.....kang org kata pasangan kembar..wakakkaa

Related Posts with Thumbnails