Wednesday, December 22, 2010

Hello...cik...hello

Bile demam2 gini..memang rindu dekat Cik..  Walaupun ada yabang teman kat sebelah.. Tak sama dengan layanan mak kita.. 

Tuela..semalam rindu sangat kat cik..  lepas telipon cik..  Cik dah bagi petua2 cane nak turunkan panas badan..  Cik tanyala..

"Dzul takde kat rumah ke?..die keje ke?"
"die keje..tapi ni dah balik dah"
"ooo...ok la..suruh die tuam badan dengan air asam jawa tu"
"Takpela cik..ni tipun ni sebab rindu kat cik je...tetiba teringat cik masak semua"
"Yela..time sakit ingatla kat cik..anak2..gitula.."
"time happy tak ingat kat cik"
"ahahaha..tau takpe.."

hihi..cik ni ..lawak betul..

Letak je tipon terus nanges..  Yabang dah panik...die tanya la nape...

Ape lagi...mule la saya citer kalau saya demam ape yang cik akan buat...

Bergegas yabang buat sama macam cik buat..  At least dari 10 tu ..5 tu dia buat la..  Dia cuba jugak utk buat..  Kesian pulak kat die tetiba..  Yela...membanding2kan tu macam tak bagus la kan..  Tapi nak buat cane..  memangterasa....mak sendiri jaga kita dengan dia jaga kita..  Haih...

Tapi apa2 pun mekasih sangat2 kat yabangyang bersabar je dengan saya masa demam2 ni..  Makan pakai die uruskan sendiri...  Tu pun dah cukup alhamdulillah...

Pagi2 ni die bekalkan saya dengan Bubur Nasi...letak sup kosong...ikan bilis sama limau nipis....  Tue je yangtekak saya boleh terima time ni..  Dan itulah menu yang tak pernah jemu mak saya sediakan...  Setiap kali kami demam... 

Owwh...rindu pada mak saya..  Danterima kasih yabang...

Ok..ni pun ad agaya nak muntah ku tahan jebat.....OUT

11 comments:

atty's said...

bagus yabangkan dia cuba gak buat mana yang dia terdaya..

jaga diri nik.

Softtouch [Hanim] said...

sedih plak sy bc cite nik yg rindu ngan mak ni..

baik yabang cube buat mcm mana mak nik buat...jg diri nik

Lovely Bella said...

bella pun rindu kat mak bella.. hehe rindu masakan die.. hoohoh

Mimy Hamid said...

ko morning sickness eh...be strong bebeh

dd dudu said...

kak nik... hari tu akak cakap apa ya..

sy xingat langsung ar... wuwu maksudnyee akak x cakap apa2 yang salah laa kot, sbb klu sy kecik ati/tersinggung mesti sy ingat punye... ni sy xingat maksudnyee akak xde buat sy tersinggung laaa kot dengan kata2..

apa ek.. hihi

akak jgn la rasa down eh eh eh

Dee said...

moga cepat sembuh ye nik..

PuteriKureKure said...

yabang nik tu macam alang ok. cepat panik kalau bini nanges. hehe.

gadisBunga said...

nasib baik ada hubby tlg jagakan.. :D

Ati Masrif said...

bila pregnant ni mmg mcm2 feeling
dtg tau...

chenta said...

atleast ada gak yang boleh jaga..
semoga cepat sembuh ye sis ^_^

miSz tUna said...

erm.. semoga cepat sembuh :)

Related Posts with Thumbnails