Wednesday, February 24, 2010

Hari ini Mood dibuka bercampu-campur

Bila tengok tajuk entry di atas, teringat pada entry seorang blogger semalam (tapi lupa dah yang mana satu...nyang-nyuk betoi). Dia buat entry dah macam laporan bursa saham..ekekeke..

Semalam Dzul kene stay back. Drawing nak kena keluar hari ini. Semalam juga hujan lebat. Saya cuma boleh keluar dari office jam 6.40 pm... Singgah beli jagung di pasar (kebetulan memang lalu di gerai jagung untuk sampai ke kereta).

Dzul sampai, SUPRISE!!!!!! dia belikan saya Jelly Kelapa...Hoorey!!!!!!....
Jadi rasanya wish list makan-makan saya sebelum saya hilang selera ni sudah hampir tercapai.

TAUHU BAKAR - Done!!
credit to owner


CHAR KUE TIAW -Done!!




JELLY KEPALA - Done!!
credit to owner


Coconut Milkshake - not yet....(sabar-sabar)
credit to owner




Semalam lepas makan terus tidur. Sangat mengantuk. Tidur tak lena. Pukul 4.30 pagi terjaga, hujan turun lebat. Tapi sebenarnya terjaga sebab kepanasan. Tekak pun kering.


Pagi tadi hampir-hampir sahaja bangun lewat. Bangun terus tangkas rebus jagung, buat sandwich sardin, kopi, teh untuk Dzul dan slice mangga sebelum dia membusuk atas microwave tu...


credit to owner



Alhamdulillah, semua licin. Dzul hari ni tak pergi site. Cuma memerap di office siapkan drawing. Jadi dia terima apa sahaja yang saya bekalkan. Siap kira ketulan jagung tu..

"Satu untuk dia, satu untuk encik Jamil, satu untuk Mohsin........Yayang, tak cukup satu untuk Amin" "Owh..tak cukup ye, takpela, ambil sayang punya satu. Sayang tak lapar sangat hari ini" "Ok..terima kasih..."


Ingatkan nak bawak taufoofah...Tapi terlupa nak ambil dalam peti sejuk. Sampai office, buka blog. Tengok entry semalam cuma kak Dee yang komen.. Alahai..terus mood down..Kemanalah rakan-rakan ku menghilang. Mungkin entry semalam tak best untuk di komen...

Tengok pula entry Ole-Ole Bali Contest....Pun tiada sambutan..belum lagi kot...Sedapkan hati... Tapi kalau kekal tiada, nampaknya hadiah yang beli banyak-banyak tu beri sahajalah pada siapa-siapa...

Haiz..tiba-tiba mood down...
Walaupun jam baru pukul 10 pagi, tapi saya dah kepanasan nak pulang. Panas terasa office ni.

Kejap okay, kejap tidak. Mood ni mengada-ngada betul

16 comments:

i_sofia said...

awak ni mengidam byk sgt, simptom2 panas.. awak preknen ye??

Queen said...

i_sofia : takla..saya nie ade penyakit..hubby cakap..pregnancy hallucination..ekeke

puan punyer said...

queen; akak nk masuk tp tgh bz sgt.. nk komen poon x sempat... nih tgh komen nih.. jangan nangis tau

cikbedahlaser said...

adakah ingin dtg bulan?? sindrom dtg bulan jugak spt org mengandung... heheheheh

ole2 bali tu..nk join...tp masih blom buat.. heheheh
kami lalu je.. x drop by...

Dee said...

ko jgnlah sedih queen..kak dee tgh pilih2 gambar honeymoon tu..insyaallah kak dee masuk..mana tau tiba2 mood rajin dtg..kak dee nk hadiah bali tu..

Queen said...

akak puan punyer : sob..sob...sil apujuk dgn eskrem bolehkah?..ekeke...macih..saaaayng akak...muah33...

cikbedahlaser : yela kot..tapi bulan tu dah nak berlalu pergi dah...ini sindrom mengada2 barang kali..ekekke

i_sofia said...

queen.. sat saya buat post khas, nape saya x join lagi contest tu.. hehehe...

mYpRecious said...

dah mcm simptom org peknen queen nie.. ahakss..

contest tu, insyallah sy masuk kut.. nk kne pilih gambo honeymoon neh.. =)

Jemari Seni said...

Dik! Gamaknyer minggu ni minggu blogger takde mood kot! muuhahahhaha...
Hakak masuk semalam tapi takdan nak komen banyak pulek keje menci betol!
Contest tu insyaallah hakak terjah nanti!

Queen said...

kak dee : tetiba mood dah jadi ceria sebab ramai yang komen sini..waaaa..sokak..macam budak dapat gula2..

i_sofia : waaa..terharu saya..mekaseyy

myprecious : inilah dia pregnancy hallucination..ekekekke

kak ogy : agaknyalah..takpun semua sibuk dgn kerja memasing..macam akak la...tue yang blog semua tetiba sepi je...owh..tetiba rasa sepi..

LiNda said...

Wow... memang besh selera awak kann...

cuaca panas, makan jelly kelapa. syiokkkk woooo

puterikurekure said...

alololo...sedih la pulak.

semalam kite busy yang. post semalam kite auto-publish je. nanti kite baca balek post semalam k?

pasal contest tu, nanti la kite enter. kena check balek post bali tu.
:)

LiAnA said...

kahhh.. list nak mkn mcm list nak beli biskut raya :p..

jeli kelapa tu feverettt.. sedapnya mkn time cuaca panas2 ni...

eynda said...

Jelly kelapa tu nampak macam air kelapa je..ada jelly ek?? Akak 2-3 hari ni tak sempat blogwalking....actually entry Bali nik pun tak sempat khatam lagi...masuk pagi ni tengok2 ada contest ..nak masuk tapi gambo honeymoon takde yg kreatif la :-p

Jgn down dear...contest akak hari tu pun takde sambutan tau...ni pun baru brape org je join huhu...semua takut takde style :-D Padahal tuan contest pun tak berstyle haha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alahai.. sowilah ye..memang dah lama kRina xdatang sini dan mana-mana rumah kawan yang lain...

itu pon bila ada yg carik baru lah post entri.. pastu, tak jengok lepas post... hehe..

nak kata bz tak jugak.. mostly spend time kat FB jek.. hehe.. berhantu betul FV tu.. itupon pinjam lappy hubby. PC kRina tak fix lagi..


insyallah lepas ni...rajin kan diri seperti dulu..

Queen said...

kak linda : saya memang hantu makan...ekek

puteri kure-kure : eh..takpela..saya paham..maybe semua blogger busy..sob3...tapi korang juga prihatin..see...semua pun feedback..suka tau!..ekekkekke

liana : seb baik list tu tak bertambah lagi..ehehe

kak eynda : iyeke..saya nak join contest kak eynda tu pun takut sebab nanti poll saya rendah (padahal tak cuba mana tahu..)..ekekke..

kak rina : facebook tu ade hantu..malam siap mimpi2..

Related Posts with Thumbnails