Tuesday, February 9, 2010

Pregnancy hallucination

Pernah dengar pasal "Pregnancy Hallucination"? Ha...semalam masa tengah lepak-lepak hilang penat dengan hubby. Merajuk-merajuk sedikit sebab hubby tak nak kotakan janjinya bawak saya pergi makan Char Kue Tiaw. Sedih tau. Dahla nak makan Coconut Jelly pun dia buat tak tau. Pastu nak makan Coconut Milkshake pun dia buat tak tahu. Pastu nak makan Tauhu Bakar kat Uptown pun dia buat tak tahu... Sob..sob...

Semalam kan Annivesary kami bertunang, so, tiba-tiba teringin nak makan Char Kue Tiaw. Jadi request kat dia. Hubby cakap OK. Ya, ya lah balik rumah siap golek-golek depan TV tunggu dia balik. Sekali dia sampai rumah, boleh tak tanya, kita nak makan Char Kue Tiaw kat rumah ke kat luar..huhuhu.....sob..sob... Dia siap tapau sambal bilis lagi kat rumah Mama sebelum balik. Berkecai lagi la harapan nak makan Char Kue Tiaw.





Masa merajuk-merajuk tak nak masak nasi tu, Hubby cakap, saya ni kena penyakit "Pregnancy Hallucination"... Pesakit ni berkehendakkan anak sangat-sangat. Sebab tu dia ada simptom-simptom nak makan itu, nak makan ini. Kalau yang betul-betul percaya..nanti perut dia pun akan sama buncit macam pregnant.

Saya ni melongo bila hubby kata macam tu. Owh..padanlah saya asyik nak makan macam-macam. Badan rasa panas nak makan aiskrim je. Lama saya pikir...Aku ni memang la nak anak, tapi tak ready lagi...ermm...erm...erm...pikir punya pikir...punya pikir....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Ceessss Rupanya kena tipu dengan hubby. Tak nak bawak makan luar cakap jela. Huh!

Bila tanya sumber penyakit tu dapat dari mana..Kejap Wikipedia, Kejap tajul Muluk, Kejap itu, kejap ini... Nak je cubit babat kat perut tuh...ekekekkeke


By the way, betul ke ada penyakit halusinasi ni?




p/s : semalam saya dapat bonus CNY...agaknya dia nak cek tu clear nak suruh saya belanja la tu..sob..sob.. Cahr Kue Tiaw RM3.50 pun nak berkira..mencik...ekekekke..saya dah print resipi char kue tiaw..pasni buat sendiri jerla gamaknya

9 comments:

Nik Norzuliana Nik Mat said...

haha....xtau la plk psl tu.tp ada simptom mcm k.na dlu...ntah2 nk dpt baby x?kui3....
k.na dlu jd sensitif pelik...asik nk mrajuk.nk nangis pn ada kdg2.nk mkn itu ini ada la gk skit2...tp sbb bncik bz keje k.na ignore je la bab mkn tu.xlm lps tu dpt tau pegnen.....

puterikurekure said...

pregnancy halucination tu kite pernah dengar. dan pernah jadik topik kat csi vegas. teenage girl tu perasankan dia pregnant, sampai air susu dia melimpah2 kuar dari tetek. dan perut pon ala2 buncit gitu.

tak mustahil boleh jadi. sebab ni semua mainan psikologi. bila otak bagitau yang kite mengandung, badan boleh bertukar hormon.

takut kan?

char kuey teow sedap wooo....nyam2!

fazemy said...

Owh camtu akak ni pregnant hallucination la. Perut pun muncit cam org pregnant dah ni. haha

mYpRecious said...

rasenye adelah.. sbb rase mcm pernah terbace dulu..

eynda said...

Nak period kot....atau betul2 nak peknen ;-)

Queen said...

kak na : tak mungkin..kitorang memang planning....hurm..hurm..ye ke peknen?

puteri kure2 : erk..takotnya gitu...tapi..erm...saya tak rasa plak saya peknen..erm..cuma nak makan macam2 jer...tp char kue tiaw sedap kan....erm..yumyumyum..

kak emy : ahahahha..kalu camtu dzul pun ade ke?die nyer pun busat..ekekeke

my precious : ala..takotnya..

kak eynda : nak period memang tak sebab baru jer lepas..tapi nak pregnant tu tak tau lah...umah kamimasih belum cukup sunyi sebab ade seorang bapak budak masih bermain helikopter dan seorang mak budak yang masih main aci sorok..ekekeke

Ah Fatt said...

ada. sampai ada yang muntah2 mcm pregnant

Jemari Seni said...

Kenkadang simpton nak peyed pon yer gak...
Hakak kalau nak peyed mula la nak makan ais krem la cekelet la...

Penah gak dgr pasal hallucination pregnancy ni, simptom sebijik mcm org pregnant siap perut naik bagai pastu sampai satu peringkat perut tu kempis balik..mula la kata anak dia diculik bunian la dll.. hehehhe

Queen said...

ah fatt : i pun ada gak muntah2..tapi tu sebab demam haritu..ekekekkeke


kak ogy : ala...takotnya...

Related Posts with Thumbnails