Wednesday, July 7, 2010

Bila di office ade 2 director

Ha..sebabkan apa yang berlaku pagi ni..aku dah lupe apa yang aku plan nak tulis malam tadi..huhuhuhu....

Hari ni masuk lambat...sebab?breakfast siap2 dekat rumah...  Tortilla Kentang dengan Beef with cheese, mustard, mayo and sald...sprinkle of onion...  Ha..amek you...berlemak segalak...lengkap..

Office ni...DULU...tak kesah beb masuk lambat..  Masuk pukul 10 pun takpe....tapi balik lewat la..datang lewat..balik lewat...  Datang awal..balik sama time...Sebab Director yang first tak kesah.  Dia paham dan dia tak nak push..  Yang penting keje siap..  Bayangkanlah..kitorang boleh berfacebook..berblog...no problem..janji keje siap..

Maybe sebab semalam aku datang lewat...takdelah lewat sangat....masuk kul 9...aku datang 9.15....ok la..aku balik 6.25....rehat pun aku rehat sekejap je...

Hari ni datang lagi lewat...kul 9.40...sebab seperti yang dinyatakan di atas..

tetiba si sekretari datang kat aku...

"Nik..why you lewat?"
"Why?"
"Director 2 ask...kenapa lewat..sedangkan you masuk pukul 9"
"Eh..i datang lewat..i balik lewat la..."
"itula..dia bising la..."
"Takpe..let me talk to director 1"


Dalam hati berbulu je....  Seyes....dia memang betul2 menyibuk..  I think dia punye company (kat office nie every director ada company yang dia MAIN...so company i keje ni under director 1..report kat director 1..yang director 2 nie ade main company sendiri...buat ID dan construction)...dah takde keje gaknye...

DULU...kitorang ni ramai staff dan hidup aman damai...  Tapi skang semua dah quit satu demi satu.. Aku?..aku bertahan sebab aku suka sangat keje dengan director 1 ni..  Dia memang tak kesah..Memang humble...  Memang sporting..  Pestu setahun lepas..bermula lah penyeksaan..  Sorang2 kene kick out...ramai jugak yang resign..  Pastu... bermulah lah nak cuti..sebelum ni kitorang mintak cuti dengan Director 1 je..skang kene report kat director 2..nak kene amik sign dia jugak..  Sedangkan dia tu duduk kat hujung dunia sana,..lepas tu jarang2 masuk...pestu dengan kepala angin dia.....
Pestu dia check setiap transaction kitorang keluar...  Kitorang guna sistem passcard..so ade record..ko keluar pi semayang lama pun ada rekod weeh..

Pastu yang terbaru..semua projek director 1..dia masuk campur...  Semua dia nak menyibuk..nak pergi meeting sesama lah..apela...pastu buat kepala angin..seyes..aku rasa lagi 2 3 tahun dia maintain gini....company ni boleh lingkup....

Tetiba aku rasa bersalah kalau rekomen orang keje kat tempat aku....  Dulu director 2 ni tak de menyibuk..skang dia menyibuk semacam...aku rasa macam nak blah je...
Sabar jela nik..ko pikir jela ko takkan dapat bos sebaik director 1...walaupun aku tak pernah kene marah direct dgn director 2...tapi cara dia treat kitorang seyes aku tak suka...Dia naik je suara dgn aku....esok nya aku tender....ngeeee.....



pssssttttttttt....inilah luahan hati aku...takde kene mengena samada yang hidup atau yang mati....aku reka2 cerita jeni..

11 comments:

Dee said...

biasalah nik..kt opis kt sini pun gitu..ko masuk lambat..balik lambatlah..tp ada gak yg masuk lambat cabut awal..hehehe...

tp kan..bos kita x ckp apa2..bos lain lak over..tu yg x best kan..

Queen said...

kak dee : betul..seyes..nik tak pernah la datang lambat balik awal....kadang tu kalau ada kerja banyak...nik stay je..tanpa berkira dgn company tau....so bila people treat kita gini..ini jam..aku datang kul 9...aku balik tepat kul 6 la...takde nak buat keje ko rush2..keje ko paling slow....ahahha..kijam..kijam

cheqna said...

ye ke reka??ntah2 kejadian sebenar ni..hehehehehe
sabo jela..

Queen said...

cheqna : ahaha..kene la kengkonon reka...kang ade kene kick out...

cheqnaaa.......komen semua hilang,...huuhuhu

mrs.ecam said...

perghh klu dpt bos cam director 2 mmg hangin la ek...aku pong opis aku bkn pki fleksibel hours tp klu lmbt even 5minit pong aku totap ganti....sbb dr dl camtu...skang nih CEO br die x terima lak...ko lmbt jek mmg dpt surat chenta la...x kire la ko blk lmbt gak sbb ganti hours ke x...kjam kn...huuuuuuuu

LotsOfLove-Pearls said...

rekaan cerita eh..?

ye..
ye..

gua percaya..
hehe..

*kepada director 2, contohi director 1.
hehe..

Queen said...

mrs ecam : saya memang director 1 bagi flexible hours kepada kami..
bengang gilos

LOL : betul2..sila contohi..lama dahtak lawat LOL..jap lagi nik melawat ye

LiNda said...

Takper Nik ..

Teruskan luahan awak ..
apa yang awak nak cerita ..
apa yang awak geram...
apa yang terbuku dihati ..

saya rela ..
rela membaca hingga noktah terakhir.

Inilah sahaja cara yg saya ada utk support awak ..

u go girl !!! pedulikkan yg lain ..

Queen said...

kak linda : owh..terharu dgn support akak..cuma risau kalau opis dapat trace ini blog..kutuk dahberkilo2..agagaggaa

A D I A said...

ala director 2 tu saje nak tunjuk power kot. hal2 attendance staff bukan direct bawah dia pun nak jaga ke? takde keje kot dia tu ehehe.

Anonymous said...

ADIA : agaknye..dia takde keje la tuh..ahaha...terbaru...opis ni ade mata2 you...habeslah..

Related Posts with Thumbnails