Wednesday, July 21, 2010

Otak dan jari tak selari...teringin nak merasa lagi..

Semalam masa menulis tajuk....entry dan tajuknya dah tak selari...bila edit tajuk pun...masih lagi di ruangan 'updated comment' keluar tajuk yang sama...

Semalam asalnya nak menulis la entry 'Teringin nak merasa lagi"...

Tapi Otak dan Jari tidak selari.  Otak kata lain.. Jari taip lain.. 

Godaan Syaitan..

Apa pun harap kawan2 semua tak salah anggap.  Saya tak menyalahkan ibu bapa saya..  Mereka pun manusia biasa.  Walau apa pun..saya sayangkan mereka seluruh jiwa dan raga saya...  Cuma kadangtu ingin meluahkan isi hati saya..  Yang sedikit mengada2 nak jugak dibanggakan...  (desyum2..ko tuh memang jahat nikimah..memang patut..syuh..syuh)..ahahahha...

Ok..tinggalkan entry semalam...
Setiap hari adalah hari yang baru bukan..
Jadi cerita pun cerita baru...


Sejak buat kerja kawen mawen ni.  Hati rasa bahagia..  Sebab selalu je berpeluang tengok orang tunang..Orang kawen...  Hantaran santek2..  Makanan sedap2.  Pelamin comel2... Pengantin berseri2...Makeup lawa2...

Paling saya suka tgk gambar la..  Gambar orang kawen..
Bila musim kawen lagi meriah..  Segala jenis gambar dan cerita keluar..
Ianya bagaikan pesta..kan..kan..

Bila musim kahwin dah berlalu..  Tiba pulak musim gambar dari Photoghrapher2 sekalian..  dan juga musim mengawan..  Orang tu pregnantla..orang ni mabuk...orang sana teringin...orang sini meloya...

Ha...pun meriah jugak..pesta you..

Kami ni je. Si Yabang dan Yayang..  (bak kata Cik Bedah laser...2Y.....Yabang dan Yayang..agagaggaga)
masih tersengih tengok orang tu..tersenyum tengok orang ni..  Terjuih2 bibir menyampah dgn anon tu..agaggagga....

Tapi feeling..duk feeling macam muda belia lagi kan..  Rasa macam bercinta dek non...

Entah macam mana...  Yabang tengok gambar masa berinai kenduri kahwin kami dulu...Laju je keluar dialog di bawah

"Yayang..jom kita pakai Inai lagi nak?"
"Naaaakkkk....jom2....Tapi dengan syarat..pakai Inai...dgn Yayang je..dgn orang lain tak boleh!"
"............"

Ahaha..emo okeh...yela..baik berhati2 sebelum keluar dialog ni pulak

"Butang baju aku mana Paaahhhhh"


Ahahah,..itu jam...memang menangis tak berlagu la kan...


Lepas tuh tengok orang yang tgh mood baru2 kahwin..pi honeymoon..  waaahh..ape lagi...keluar la dialog di bawah

"Yabang...jom kita pi honeymoon lagik sekalik..."
"Jom....mana2..nak pi mana..."
"Ala..gi dekat2 je pun ok...  Teringin nak pi honeymoon lagi sekali dengan inai kat jari..pergh..best2.."
"boleh2..jom kita pergi situ..pergi sini...bla..bla..bla.."

Pestu mula la berangan2..

Ahahhaah....  Jadinya..kami ni tengah merancang nak honeymoon lagi..

Hurm..kemana ya agaknya lokasi kami...
Ingat nak ikut Danial Cubic Photo merendek di Stop Island...
Tapi takkan nak tolak pelawaan Abang Jamil ke Pulau Singa....
Pelawaan si Kembar nak ke Negara Sawadikap lai lai katong tu pun best..melawat Chiang mai....ngeee


Haih..tiba2 je banyak plak Choices...agagaga
Plan pun bersepah2...

Tapi yang penting.....
Kami teringin nak merasa lagi..

Suasana honeymoon dengan inai di jari..dan semua org mengucapkan tahniah..


Tak salah kan?....

12 comments:

Dee said...

eh..x salah..akak sokak!! buat nik sementara lum ada anak..go..go 2Y..akak support habis-habisan..eh support tu bukan bermakna support percutian korang pakai duit tau..support dgn memberi sorakan ala2 pom2 girls je..hihihi..

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Nik...baguslah...sentiasa rasa cam pengantin baru..Akak dengan abang pun selalu honeymoon....tak kisah lah..janji berdua & romantika d'amor!

cheqna said...

perghhh

bagus bagus..
err..nanti hari bahagia cheqna kena turun trg r..conteng2 muka cheqna boleh??lalalala

mrs.ecam said...

eh pe plak slh...smbil hanimun smbil buat ank...opss...ko tngk aku ni dr lps kawin smpi skang nk hanimun jauh2 x dapek...tingin btol hanimun kt pulau tp br ank aku nk beso eh ade lg...ade lg...eh ni bkn merungut tau tp alhamdulillah syukur...so pd ko yg x de ank lg ni dh de kesempatan ni g la hanimunnnnnnnn...hikhik

Queen said...

mrs.ecam.. : ahaha..subur nye akak...syok!

cheqna : boleh..bile?..bile?..ngeeee..kita conteng lawa2...ngeee..sambil2 boleh jenjalan ganu..weee

kak watie : ..ye..walaupun cuma di tepi taman kat highway..tetap romantika d'amor..ahaha

kak dee :..ala...ingat nak support kewangan tadi..ahahahaha

atty's said...

salam nik...kty setuju sgt.
kty ngn along ni pengantin basi ni pun berangan nak berinai .lepastu g holiday..hehehhee..

LiNda said...

Dulu pun saya 'kosong' 2 tahun . Selalu honeymoon ngan hubby . besh..besh !

Pinky Angel said...

hehe..jelesnya!!

nak pi honeymoon berdua gak.. tp dh imposible dah skang ni.

slmt berhoneymoon!!!

Queen said...

pinky angel : eh..mana ada benda yang impossible..cuma pengertian dan aplikasinya sahaja berbeza..ngeee

kak linda : ye ke?..waaah..akak menguatkan semangat saya..heeee

kak ty : best kan..hee...harus di tunaikan segera...

cikbedahlaser said...

wawawawawa sume org nk g bercuti...
huh...arini mood xde..g laut mana tah.. jd nye emo je tgk org hepi2..

tp btol taw..sejak terlibat dgn majlis kawin2 ni..aku rasa nak kawin balik.. baru rajin g kenduri kawin org..n rasa mcm baru je kawin smlm....

yg paling best..2 hari bertgkus lumus wat job kawin kawan aku aritu...blk tu...tetibe ye..tetibe incik nakkal loving2...aalalalal kiut nye... wakakakakaka

mari rai kan cintaaaaaa

Yan said...

yeler... tak salahpun nak berhoneymoon 3-4 kali.. ade masa terluang.. ada ongkos.. jalan ajerkk!!

Queen said...

cik bedah : ape barang emo tgk org heppi...ahaha..ko nie..masalah...hahahha

Yan : ongkos? SPONSOR PLEASE!!..ANYONE....ahahha..tang ongkos slow2 Yan...ngeeee

Related Posts with Thumbnails