Friday, July 23, 2010

Persiapan yang siap awal sebelum waktunya

Yabang cakap..awal sangat pasang lagu raya pun boleh kene kutuk kan...

Tapi persiapan raya takpe okeh..

Sebab saya tak nak la nak meredah ke tempat yang confirm ramai orang untuk beli persiapan raya...

Jadinya...raya tahun ni punya baju..  DAH SIAP..ahahhahah..
asalnya nak buat grey..seyes..grey itu cantik..

Tapi Yabang tu kan cam pompuan..  memilih masa nak beli baju melayu dia...
Takmo kain satin plain tu..  Nak yang ada corak2..  Ala ..lemak la Yabang ni..
Last2 tukar warna tema....

kebetulan jumpa lah kedai ni.  Kat Nilai 1..(Kebetulan ke...memang carik?...ahahha)

Dia jual baju melayu dah siap..  Harga ok la..
Harga asal RM96.00  Aku pujuk punya pujuk punya pujuk...  Dapatla RM75..hihhi...
Settle.. 

Maklumla..kami tak nak la membazir2 untuk raya kan.. banyak lagi nak guna duit ke lain tempat...

Baju saya pun beli sama tempat..  Baju kurung biasa je..yang dah siap jahit...  RM55...  selesai jugak..

Ingat nak beli baju utk dikni sekali..sian dia..dah siap try dah..sekali tgk harga..RM120... alamak dikni..lari budget la..huhuhu...nanti2 la eh...kakak calm down dulu..beli sekali k!...Lagipun Yabang kat belakang dah buat muka kerut2..  Sian dikni...huhu..

Pastu masa jalan2..Yabang tunjuk kat jubah..  Dia berkenan plak saya pakai jubah..dah cari pulak jubah yang ada saiz saya yang kecit cenonet ni..  saiz adalah 36 ye...  38pun besar...

Ada saiz takde plak kaler..

Ada kaler takde plak saiz..

Ada kaler dan saiz..design lak tak berkenan..

Last2 ade satu je lagi kedai kat hujung..  Jumpela..

Saiz boleh alter...Design ok...kaler matching....
Harga pun ngam..  RM95 sahaja...

Ok..dah settle baju..takde beli2 dah...


tema warna ni.....

Saya tak tahu..sebab tiba2 buta kaler..

Saya kata dark purple...
Org kata maroon...
saya nye baju kaler purple pink..

AArrrrgghh...naseb la..asal mata nampak matching

3 comments:

atty's said...

kty lak taun ni ..caca marba..main kaut je..match kan apa yg patut

Dee said...

tepek gambar..meh sini akak tgk kaler apa..hahaha..

mrs.ecam said...

bj rye aku pong dh siap....skali ngan ank2 n somiku...ktorg tempah...sbb ssh nk carik saiz somiku n aku klu yg bli siap...maklumlah kami kan big saiz...lg aku peknen ni kn...kui3....okeh pasni ape?? kuih rye ke??? heeeeeee

Related Posts with Thumbnails