Tuesday, July 6, 2010

Penantian selama 7 tahun..akhirnya tercapai jua..ku berjuget..berjuget di Tropicana City

  Berjuget..berjuget....tiada lagi samba...Brazil dah bungkus angkat kaki...
So sekarang antara German dgn Spain...  Team pilihan kalbu saya dah lama bungkus... (Nanges..nanges...)
Saya sokong mana kali ni?..  Saya sokong tido...tido lagi best...agaggagaggaggaga....


Ok2..kembali pada topik asal...

Sesiapa yang mengikuti perkembangan blog saya (owh...tiba2 teringat kat Anon yangmeroyan tu..agak2 dia baca lagi tak blog saya?..sokak..sokak)....Saya pernah menulis entry pasal org yang menyindir saya...  Padahal dia yang tak tau Faktanya....[klik sini utk entry]


Jadinya hari tuh ada timbang berat..dah sampai 50 kg kan..kan..kan...saya sangatlah suka...
Semalam, lepas pasang pelamin di Tmn Dato Harun..pergilah berhoyeah2 di Tropicana City..  Hang Ten buat sale..grab satu skinny jeans...Sebab cotton jeans faveret saya dah koyak kat ponggong...dah berapa lama pakai kan..duk sesah yang tu je...

Ingat nak tengok wayang..tapi tak jadi..sebab cerita tak berapa best..cerita best plak timing tak kena...  So decide nak pergi Carefour je terus..gi menderma bulanan seperti biasa....

Kebetulan ada St John buat kempen derma darah...associate dgn GH...
Yabang tak bagi saya derma..  Sebab saya baru je balik dari Tapah...gubah bunga, pasang pelamin.. walaupun saya tido cukup 5 jam...tapi saya keletihan...

Tapi saya bertegas..saya tak kira..saya nak derma jugak...  Naik penimbang...47.5 kg...waaah...sikit je lepas..tgk akak tu..akak tu tak perasan..so saya kata..ok ka..lebih 45kg....(ko naik dgn jeans..dgn kasut...memang la berkilo naik..agaggaga)..

Check darah...check tekanan darah...Yeay..dah boleh derma..  Q agak panjang..tapi saya tak kesah.  masa tgh Que tu..terasa sebak..bangga sebab akhirnya saya dapat menderma darah..  At least itu jela bantuan kita pada yang memerlukan..  Yang sakit.  Kita ni tak tau besok lusa macam mana nasib kita kan...Entah kita nanti pun memerlukan..betul tak...


Ok la..kita layan gambor jela eh...


Makeup simple2 sebab ade org dah bising...

Muke bosan tunggu traffic light...


No giliran utk check darah dan juga check tekanan darah segalak


Itu orang kedekut darah..dia kata dia drakula...so duk situ tido sampai berdengkur

Tengah baring tunggu nurse datang amik darah

Kene calm..relax..dan teruskan gerak2 kan tangan tu supaya tak kebas dan darah dapat keluar dgn lancar




My blood...full...ngeeee

Yabang belanja smoothies untu raikan kejayaan menderma darah




Ok..habes je derma darah..amik free air, beskut dan juga roti..terus pi shopping kat Carefour..agaggaga...

Hari nie?  MC...sebab rasa bdan snegal2 dan tempat cucuk tu lebam teruk gak...Tapi takpe..tak mematahkan semangat nak menderma lagi...

MC la sangat..lepas dapat MC..pergi tgk wayang cerita Toys Story dekat OU...agagaga..pastu baru balik./.dan betul2 weak...tertido sampai malam....agagaggaga





psssssssssssssttt...org lain derma darah tak kecoh pun..saya ni kecoh bukan main..agagaga..maklumlah..selama ni tak layak..bila layak tu satu kelebihan besar..nak buat cane..i slim ma...slim melim...idak le tetiba gumuk kan...agagagaga

15 comments:

cheqna said...

cheqna lum pernah derma darah..huhuhuhu

sI tEDI said...

caya!!

pernah derma 2-3 kali je kot . he he he

lama tak singgah sini; ))

chenta said...

fobia dgn jarum so mmg tak pernah derma darah..hehehe

mrs.ecam said...

eh tahniah lah weh ko smnagat nk derma drh...yg ade org kedokut kan...
aku ni dr bujang smpi dh kawin nk derma2 x terlaksana lg...opis aku tiap taun de wat derma drh tp time nk derma tu aku peot lah...peknen lah...xdek rejeki kot...huuuuuuuuu

puterikurekure said...

awat eh orang kurus ni suka derma darah? cam adik kita tu, kuruih ja. tapi berderet catatan dermaan darah dia tu.

bagus derma darah ni. kita tak pernah ok. teringin jugak suatu hari nanti.
:)

Pinky Angel said...

nak derma, tp nak hubby join skali.
tp rasanya tak kesampaian sbb hubby tak thn tgk darah. dia pitam2. hehe

Dee said...

dulu kak dee pun xleh derma darah..skrg dh bole kot..tp x penah lg..nti nk dermalah..eh..muka nik walau mekap simple tp kali ni cantik..berseri2..

baby berry said...

haish..me teringin gak nk derma darah..tpi takut nurse tu nt hentam gelak guling2 atas lantai..sb kurus sgt haha...tah ckup darah ke idak kih3.

Queen said...

kak dee : mekasih....

baby berry : yang penting cukup syarat tuh...berat..kesihatan..kondisi tubuh badan..kurus ke tak tak jadi hal...ngeee....


btw..kepada yang lain..ada 8 komen..2 dah hilang...dari cheqna dan chenta...2 appear...lagi 4 haram tak kuar2..sedey la..blogspot..please fix it!!

Yan said...

yan seumur idup xpnah derma darah.. kuwang kuwang..

Queen said...

yan : sebab tu saya anggap ianya satu pencapaian..ngeee

Queen said...

cheqna : yeay..komen cheqna dah kembali...nanti boleh la cheqna derma..ngee...bagus..membantu org yang memerlukan...

Queen said...

si Tedi : 2 3 kali tu banyak la jugak....

chenta : ahaha...tak sakit sebab dia bius dulu...

mrs ecam : saya pun ni nasib baik jumpe..ngee..nak ke spital memang malas ah...

puteri kure2 : entah..yeke?..hihi..derma darah ni banyak kelebihan..nanti masuk ward tak payah bayar..ngeeee

pinkyangel : bleh geng dgn si yabang tuh..ahahhaha

Dila Abdul Rahman said...

me pun pernah derma dara...h......hahahaha

sebelum khawin ada gak 2 kali derma....pas khawin tak pernah...tak kena waktu yang sesuai....peknen dan breastfeed....

derma kat nyamuk jer skang....

derma darah best tau....dapat sijil...yang penting dapat tolong orang yang memerlukan....

darah queen type ape...

me type o positiv

Queen said...

dila : mmg..banyak benefit..utk org keje swasta memang bagus...agagga

Related Posts with Thumbnails