Wednesday, January 26, 2011

Burger paling sedap ...... hingga menjilat jari

Saya pernah makan burger KFC, McDonalds, Burger King, Wendy's, dan ada 2 3 lagi franchise saya try...

Tapi serius..  semua pun takboleh lawan ini burger..taste die memang SUPERB terbaik la..  Boleh dikatakan yangterbaik antara terbaik..  Dulu kan..Yabang kata burger die macam letak dadah..hahaha..sebab kalau makan..pasti teringat2 dan nakmakan lagi..


Dah 2 3 minggu dah teringin makan burger dia ni..  Tapi asyik tutup je..  Maybe ada masalah..sebab biasanya die bukak.. Satu hari tu balik dari pasang pelamin pun dah pukul 12 lebih..Dah tengah malam..lapar la pulakkan...

Singgah la kat Damansara Uptown tu..pergi makan burger die..

Sekali orang beratur panjang gile.. Ada dalam 20 order tengah Que...  giler ah..  Yang order double cheese burger....ada order burger cheese special..  Macam2 la..

Saya maintain burger daging biasa je..Half Cook..  Yabang amik burger daging special...

Sementara menunggu tu..sempat capture gambar



Ada sesiapa rasa kenal dengan Abang botak kat bawah ni?..Ya..inilah Abang JOHN burger Damansara Uptown..  stall burger die ni pernah masuk magazine ruang jalan-jalan cari makan..  Memang sedap dan ramai orang kenal...

Lokasi stall die... sederet dengan Selvam (kedai buku)..betul2 sebelah CIMB Wealth Advisor (CIMB kaler biru tu)......deret2 kedai ni berdepan dengan Damansara Uptown Hawkers...  Cuma dia sorang je meniaga burger kat situ....


Rupa burger die taksantek sangat..tapi rasa dia sangaaaat sedap..


Ini burger saya...  Total campur Yabang punye ialah RM6.60....  kalau tak salah burger daging biasa RM2.80rasanya..lupe dah..hehehehe.....
Malam ni rasa nak makan lagi...kruk krak plak rasa perut ni..hehehehehe

Jadi kalau anda singgah ke Damansara...lebih2ke Damansara Uptown..jangan lupe singgah beli burger kat sini....ya...  Jauh lebih sedap dari Otai burger ke...ape burger ke..hehhehe..ini pendapat peribadila..  =)

15 comments:

cikbedahlaser said...

ooo die masih gune ramli..
ade sestgh org x gune ramli sbb.. nipis la.. x umph la itu la ini la..
klu brader ni dpt kekal kan kesedapan beger die.. makna nye bukan sbb dging je nk buat sedap.. tp teknik masak tu.. setuju?

beger tepi jalan biasa nye sedap.. tp klu org tu xde talent.. hancur.. burger bawah umh aku x sedap.. sbb dh tukar2 org... kualiti xde.. x mesra alam.. rejekkkkk

Queen said...

cik bedah..cara masak dan sos die..ko gi makan 8 juta kali pun.......rasa die maintain je

Softtouch [Hanim] said...

berger mcm tu mmg lg sedap kan dr burger fast food..

kene pg damansara uptown lah kalu nk rasa burger abg botak nie..thanx nik share nie..

i_sofia said...

sofia pun suka berger gerai ni.. lagi sedap dari yg fastfood nye kan? kat puchong ni pun ada gerai faveret jugak. seminggu sekali mesti nk kena try. =)

Ati Masrif said...

amboi...
org tengah selerakan..

tapi nampak pun sedap yek!

atty's said...

adoi ..ni yg harus dpt kan burger malam nie

[S]itie [B]Um [B]Um said...

burger jalanan memang sodap!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mana nak carik tengah malam-malam ni Nik ooi...



kat rumah ni pun ada jugak. Siap letak nenas lagi.Otai Burger pun kalah..


Rega menten dari dulu sampai sekarang ...

Lovely Bella said...

leleh dah ni.... kene dptkan ari nih jugak!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

burger di warung tepi jalan lebih best dr burger delivery. sgt setuju:D hehe

gadisBunga said...

setuju sgt2!!! gerai burger tepi jalan ni selalunye burger depa mmg labih sedap dari burger2 mahai jenama mat saleh tuh. dulu selalu singgah beli burger sorng abang ni, dia taruk nanas! sedap!!!

Just Call Me Bitt said...

perghhhh nikkkkkkkkkk, ha panjang tu...walaupon rupanya tak sekacak abg botak tapi tengok pic jek dah terliru...ape la mandremm abg botak tu sampai tengok pic pon terliur nehhhh...aekkeke

chenta said...

fuh~~~~LAPAR!

Yan said...

klu akak plak.. burger plg sedap.. burger segamatttttttt yeahhhhhhhhh

Anonymous said...

backlink checking seo steps backlinks building backlinks

Related Posts with Thumbnails