Tuesday, January 11, 2011

Rabbit....oo..rabbit....please dont pull my ear

Sorry sangat2 pada kawan2 blog sekalian yang singgah ke blog ni..tapi tak ada update (ayat habes perasan mcm la ada yg singgah kan..muehehhehe)....

Kebelakangan ni saya rasa badan lemah je..  Memang tak larat habesla...  Jadi melepet je..  Buat keje ape pun tak mo..  Naseb baik Yabang memahami...  Ada gak die tolong2..

So today kita sambung je entry lepas...

Lepas je siap2 bfast...  Pack barang dan check out..  Rasa sedih gak nak tingalkan Nora Lodge ni..  Tapi takpe..InsyaAllah ada rezeki boleh datang lagi kan...


Hari kedua kami ke Rabbit park...ada rusa...ada donkey..small place je.  Memang small habes...  Kalau orang yang kurang interested dgn haiwan2 ni..memang 10 minit dah habes round semua..  Tapi bagi yang nak lepak..sambil enjoy dgn anak2 layan animals.. ok la..

Sebab tu kami pilih utk pergi on last day...

Sebab entry ni org lemah melepet yangtulis...kita layan pic je sambil nik terangkan sikit2 ye...

Nak naik atas ni dah tak payah lalu pnodok guard yang kene bayar tu dah..  Jadi nak naik turun kat sini 5 6 kali pun xpe..
Cuma bayar masa nak masuk park je...







Actually kat rabbit park ni....duluuuu..time lawtaan mula2 tu...boleh angkat rabbit..cuma tak boleh tarik tinge die je.... Maksudnya tak boleh angkat die dengan menarik tinge die..  Kene angkat badan rabbit macam saya buat kat bawah ni..  Tapi sekarang langsung dah tak boleh angkat..  Agaknye orang buat ganas2 kot dengan rabbit ni..  Rabbit ni tak boleh ganas2..nanti die mati woo....  Dan tak boleh feed rabbit juga.. Waima dengan daun ke..dgn makanan lain..kecuali beli pallet die kat bunny shop tadi...  Tapi saya ni kan RILES BREAKER..haha..saya angkat rabbit tu...tapi tak cuddle la..sebab bawah rabbit tu kotor kan...die duk melepet kat atas tanah..just angkat dan snap dan terus letak balik...(ate..mek kan geli sikit hewan2 ni)...
Dan saya juga feed rabbit tu dengan timun lebihan buat sandwhich..  Tapi dah basuh la... Dont ever feed ur rabbit dgn sayuran tak berbasuh..  Sebab ada racun kan..  Kat rumah kan ada bela rabbit..so memang tak bagi makan makanan tak berbasuh dulu..nanti rabbit sakit perut terus meninggal.....Semua ni d buat sembunyi2 dibelakang pengetahuan penjaga die...ehhehhehehe



~See...we must follow the leader...leader lagi teruk siap tarik tinge donkey tu..jahat sungguh!~




Next kami ke Horse Trail..  Ala..lupe dah bayaran2 utk horse trail..tapi minimum RM100 perperson utk 1 hour...which is berbaloi sbeab die bawak lalu bukit2 kat bukit tinggi ni..best ar pendek kata....  Tapi kami tak naik pun..takut....  Kuda kat sini pun kuda jenis yang rendah..  Nakmasuk je kawasan ni kene bayar RM2. Kami tak masuk..just jenguk2 dari luar..  Sebab kalau takat nak tgk kuda je..boleh pergi Denai Alam Horse Club..hehehhehhehehheheh




Habis yang ni..kami pun balik...masa on the way nak turun tu jumpe la satu accident motor...ala..kes amik lap tak lepas...sekali terus masuk semak...  nasib baik die pakai full jacket..siap padding semua..  Tapi hancur gak la motor....lebam2 gak la badan tu kan...  Masa ni Yabang berhenti la kejap tgk keadaan kot2 nak hntr pi spital kan..

Lepas budak tu dah ok..teruskan perjalanan....Smpi dah kat bawah...singgah SSF...  Kat sri damansara...  Saje jalan2 cuci mata tgok perabot mahal2..hehe..nak beli tak mampu la kan...  Ate sofa malas yang kecik tu pun dah RM1k..  tapi selesa la..lembut je...

Masa nak balik tu..sekali tgk tayar pancit..huhu...Kene 2 tempat..satu skru..satu besi tajam...  Maybe kene masa kat bukit tinggi lagi..  Tapi sebab kereta berjalan kan..so angin tak kuar..  Bile parking lama kat SSF tu..angin kuar slow2..  Mekasih pada sorang brader ni sebab bgtau tayar pancit.....

Singgah pump station berdekatan (memang dalam 100m je dari SSf tu)...  tukar tayar spare.. Lepas tu gerak cari bengkel...


Nasib baik ada bengkel yang bukak..dan nasib baik boleh tampal je..  Kalau tak melayang lagi RM100++ nak tukar tayar kan...huhu.....

balik tu...melepet kepenatan...ahahha....patutnya tak dela melepet kepenatan kan..sebab dah rehat puas2 kat bukit tinggi..  Tapikisah tukar tayar tu je dah cukup penat...  Siap kene marah sebab suruhYabang pandang kamera...huhu...


ok..dah habes strory dah..  maybe next entry tutorial kot...

6 comments:

Softtouch [Hanim] said...

bestnya pgg rabbit...oo skrg dah xleh pgg yer..yelah kot sbb ramai yg pgg ganas2 kot..sian rabbit tu..dahlah tulang dia lembut jer..

cheqna said...

jaga diri ye nik...moga sihat2 sokmo =)

Dee said...

dulu k dee kena kejar ngan rabbit di bukit tinggilah..masa tu tgh preggy..takut giler..siap jerit2..sib baik x kenan..hahaha..

gadisBunga said...

hahaha!! masa penat mmg mood nak bergambar dah kelaut dah sume!

Mimy Hamid said...

alahai siannya korang...kete buat hal lak....hihihi takpe janji korang puas merayap kann

Just Call Me Bitt said...

marah yabang suh pandang camera time cenggitu?? haahhahahhahaa nanti esok ade penolong yg suka senyum2 depan camera jgn risau k...

Related Posts with Thumbnails