Wednesday, January 12, 2011

Tutorial letak kaler2 di ayat anda!

ini blog saya...nama blog saya DESIRE QUEEN

saya sedang membuat tutorial bergambar

Harap2 memberi pengetahuan buat semua


Previous ada la kat ruangan comment..ada blogger tanya macam mana nak buat tulisan tu berkaler2...

Ye..saya tau..dah berzaman dah..tahun lepas punye soalan..tahun ni baru nak jawap...ahahhaha...duk NAK buat..buat nye idak kan...muehehe
ampun kan saya ye H4ni3...  ni saya buatkan entry tutorial untuk awak..


rasanya dah ramai yangtau..tapi takpe..ku tepekkan jua untuk mana2 yang tak tau lagi...  =)
Saya tepekkan gambar ikut susunan ye..

1)mula2 pergi bhagian compose,..bukan edit html tau....


 
2)Lepas tu type la ayat2 entry seperti biasa..  SELECT ayat yang hendak diwarnakan itu


 3) CLICK dekat symbol macam BRUSH tu kan...TEXT BACKGROUND COLOUR



4) Pilih warna yang dikehendaki



5) Dan CLICK...tadaaa.....ayat yang dipilih tadi dah berwarna...boleh teruskan mewarna2 ni dekat ayat2 yang lain ya!



See..simple je...  lepas ni boleh la entry berlainan warna..  =)

Selamat mencuba!

9 comments:

A D I A said...

salam nik, sihat ke?

oo jarang guna application ni kat tb 'edit html' tu, selalu pergi sana unt adjust enable ringht click :)

cheqna said...

wah bagus,...
cheqna nak wat header transparent lum berjaya lagi ni...huhuhuhuh

Softtouch [Hanim] said...

oooo...tq nik.....

Ati Masrif said...

hehe..doc baru nak belajar yek

Amy Syaquena said...

Nice sharing tq..

Yan said...

eh eh bile tukar header.. rase pg td masuk sini cam takde pn header tu...

maszmadi said...

salam kenal, sharing is caring..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mula-mula dulu rajin gak nak buat camtu tapi lama-lama jadi malas ...

hehe..

cikbedahlaser said...

camne org leh edit gune html? ooo nmpk sgt aku x reti gune coding n html n ape2 je lahtu...
uhuhuhuhhu

klu nk stroke kan tulisan camne lak?

(aku tak suke gune IE...urgghhhh)

Related Posts with Thumbnails