Monday, December 21, 2009

Bila pos malaysia nak perbaiki sikap?


Ini bukan pertama kali kena dgn Pos Malaysia. Ini dah kali ke sepuluh juta. Surat sampai lambat.. Kalau parcel tu tak payah cakap la..

Ini bayar mahal untuk barangan yang di pos kan..guna Pos Laju. Tapi hakikatnya tak laju pun..

Alasannya, tak ade org kat rumah... Itu biasa..

Pernah aku call follow up, ditendang2 ke satu pihak ke satu pihak...
Tensen..
Lepas tu, boleh plak sound aku...

"cik, takde kami nak simpan barang cik.."

nak je aku jawab..ko memang tak nak simpan..dan ko jugak TAK NAK HANTAR!!

Memang vavi.. kali nie kena lagi.


Mak mertua aku 24 jam ada kat rumah. Kalau tak aku tak letak address tu. BODOH!!!...
Skang plak cuti sekolah..anak buah aku ada, adik ipar aku ada, bibik pun ada...
Diorang memang tak gi hantar pun sebenarnya....

Tapi hubby aku selalu kata..sebab alamat mak mertua aku tu kat Kayu Ara... Ape?..ko ingat aku indon yang tak de passport takde tanah? Pale B**** la ...... Itu rumah LOT...and my MIL is the land owner sial!!!... Kitorang bukan pendatang haram yang sekadar tumpang alamat....



Besok kalau aku call, mesti kata posmen dah kuar. Takpun person in charge takde... Sudahnya makan masa sampai seminggu lebey baru dapat barang tu....

Memang SUCKER la....VAVIIII


5 comments:

puterikurekure said...

huh! slalu gak kena camtu. geram je kan?

memang mintak kena sumpah je pos malaysia neh!!!

Queen said...

betol2..selalu gitu..buat kerja tak ikhlas...huhu..tension

suezensuzanna said...

huishhh nik...jgn marah2...nnt kene drh tinggi

fazemy said...

Ada satu benda yg kelakar psl Pos Msia ni..iaitu diorg still guna duit 1sen ok dlm urusan diorg. akak slalu dpt balance duit2 yg sepatutnya dh tak laku kat Msia tu. oleh pejabat pos. kelakar giler.

Queen said...

kak emy : ye ke?..... huish...ntah hape2 ntah...skang semua jimat dan senang kira....takpela kak...duit tu masuk muzium..

suezen : tuelah....takpe..marah dalam blog je..ehehhehe

Related Posts with Thumbnails