Friday, December 4, 2009

Hari Malang Semalam....


Tajuk entry pun tunggang langgang.. But dont care sebab memang hidup semalam tunggang langgang.

Semalam bangun lambat. Tak sedar segala tok nenek alarm berbunyi. Dah la lambat...hujan plak tu. Pi opis dgn terkocoh2....

Lupa..semalam ade pasar pagi dekat depan opis. Selalu saja takde parking. Jadinya berpusing 2 3 kali sebelum tunggu turn kat depan post opis. Ade plak kereta2 yang tiada timbang rasa, boleh main tunggu2 dalam kereta dekat tapak parking.. Yenna, nak tunggu2, bagilah org lain tapak parking tu.

Pastu jalan situ memang sesak. Dahnyer, pagi2 bermasam muka dah dengan org lain sebab mereka semua suruh aku jalan (because ade la yang sengal tak reti nak bersabar....)
Pastu dah tau jalan tu tak boleh lalu banyak2 kereta, nak lalu juga smeuanya serentak. Macam la pasar pagi tu baru buat sehari dua. Huh!...

Padahal, takde plak marah kereta honda yang duk parking kat other side..yang tu betul2 mengganggu lalu lintas. Huh!..tensen.

Pastu dapatla satu parking. Mekasih kat akak tu anak beranak sebab load barang cepat2, dan cepat2 bagi peluang kat org lain parking situ.

Pastu sebab dah lambat, jam dah pukul 10.15am... gilak lambat...
So, dengan terkocoh2 keluar kereta, kunci pintu, terus blah.
Singgah jap beli nasi dagang di pasar pagi.


Seharian di opis... bla..bla..bla...yenna...yenna..yenna....
Sebab masuk lambat, jadinya balik lambat. Dah pukul 7 lebey baru tergedik2 balik.

Pergi kat kereta, masa bukak kunc dah rasa something wrong. Pusing2 kete check. Manalah tahu, tayar pancit ke hapa. Takde...

Ok, start enjin.................................................WHAT?
KERETA TAK BOLEH START.....

huhuhuhuhu....DAMMIT......

try 2 3 kali, still tak boleh. Call hubby, cakap kereta rosak. Yela, mana tahu kereta tu kenapa kan.... Pastu hubby suruh shut down semua benda, including radio dan juga aircond. Masa tu dah hangin...hubby aku nie betul ke tak...air cond memang tak bukak (jadi habit utk tutup air-cond walaupun ketika kereta berhenti utk isi minyak)...
radio ada lampu tapi takde bunyi.

Rupa2nya........ AKU TAK TUTUP LAMPU PAGI TADI.......
MasyaAllah... confirm la sebab lampu. So, lepas menunggu 'sekejap'....hubby pun sampai dengan boboy ensem...

Pastu try isi air bateri...hambek ko...sebotol air bateri pun tak penuh lagi bateri aku..ahahahhaha......aku sendiri lupa bila aku check air bateri aku....
Then Dzul tolak kereta aku...sambil cuba hidupkan enjin. Lucky jalan kat situ bercerun, agak mudah nak tolak...tapi sampai ke akhir jalan, still tak boleh..

Makanya, kami decide utk balik dulu naik boboy ensem. Sampai umah, kene tazkirah dulu dgn ayah...Makan kenyang2. Then bila abg ayie sampai je, kami decide beli je bateri baru, yang tak payah servis. Terbang duit aku RM 200....huhuhuhu....

Then lepas tukar bateri semua, baru la balik umah. Rasa macam nak collapse je..huhu...

Tadi masa nak pergi keje, hubby pesan

"make-sure tutup semua lampu, aircond..."

sekian......





p/s :
Maaf..tiada gambar kejadian. sebabnya terlalu kepenatan dan blur....

Special thanks to Abg Ayie. Ini second time dia bantu aku dalam deal dengan masalah kereta nieyh...

3 comments:

suezensuzanna said...

uhuh.....lupe tutup lampu mmg bahaya ok!

Queen said...

betol2...serik jap..eheheheh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

lepas ni..jangan lupa tarik handbrake pulak yer...

kat situ bercerun kan...kang keta park tempat lain jumpa tempat lain pulak...hehehe...

Related Posts with Thumbnails