Thursday, December 10, 2009

Skandal saya...



Semalam kuar dating dgn en.skandal...tuuuuuuuuuuuuuuutttt. (org ade skandal..aku pun nak jugak...ehehehhehe)

Kuar tgk wayang, GSC kat One Utama. Plan ingat nak tgk twiligt new moon. Tapi tibe2 en. skandal tukar plan plak...nak tgk 2012.. hurm..memandangkan aku pun tak pernah tgk lagi...so ikut jerla idea dia....

Walaupun dah minggu ke-3 ditayangkan, 2012 tetap penuh panggung. Aku pun semalam nasib baik je sebab sampai kat kaunter tu, lagi 3 minit nak bukak reservation punya tempat. Cet..apela diorang nie..reserve..pastu takmo datang...Mintak izin dgn org kaunter tu nak tunggu, die pun ngam je..kami pun tunggu la 3 minit.

Pastu turun level bawah jalan-jalan tgk Christmas SALE....Ingat nak beli botol air....ade diskaun samapi 30%.. Tapinya awal2 en.skandal dah buat muka tak tau...ces...hampess...cobaan menggoda tak menjadi...


Lepas tgk cerita 2012 ni, aku rasa la..pada pandangan aku la.....
Effect die memang best..superb..mantap.... Plot cerita dia pun ok. Takdelah terlompat2 dan buat kita tak paham... Ramai yang kata tak best sebab macam tak logik..kiamat mana boleh ade hidup lagi kan...
Tapi bagi aku la..dah yang buat nie pun omputih.. Dia mengambil idea je dari kejadian kiamat tu. Dimana, bumi bergoncang, bukit runtuh. Dalam kitab Injil pun ada gak mention kan... Ade bahtera (kunun2 bahtera nabi nuh la), haiwan2 pun diselamatkan...

Bagi aku, yang aku nampak adalah kesan pemanasan global. Sekarang pun dah boleh nampak. Ais kat puncak gunung cair. Banjir tiba-tiba. Tsunami..gempa bumi. Bumi kita dah tua. Kita yang tak jaga. Sebab tu dalam cerita tu Afrika selamat..kat sana mana ada highway 12 lane.....kan....Dan sebab tu Amerika hancus... kat sana banyak gak pencemaran berlaku.

Kesimpulannya...puas hatilah....maklumlah..dah lama tak tgk wayang...sejak kahwin..hubby tak bawak gi tgk wayang.. Jadinya semalam berkomplot la dgn en skandal...heeeeee




p/s: masih dgn mood bengang dgn Pos Damansara Jaya... Damn..baru aku dapat itu parcel..itu pun pickup sendiri dan tunggu more than 20 minit....cet!

7 comments:

suezensuzanna said...

heheheh....new moon x best sgt..novel lagi best.. btw...2012..effect mmg superb.:D

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Queen..
Waaah..
Saper ker en skandal tue..?
nengok pict skit..
hehehe..

Queen said...

ehehehe..rahsia lah LOL...kang letak besar2 kat sini org kata nak menunjuk kang...eheheh

NaqeebLukhman said...

kalau cam tu belum kiamat lagilah hehehe dalam filem tu lah...


lagipun tak siapa tahu bila kiamat akan berlaku... cuma tanda tanda sudah byk yang muncul...

dan kiamat itu pasti...!

Fatt Chin Choy said...

wawawa
dah berskandal kamu ya

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ish-ish-ish...

skandal hebat ni !

Queen said...

naqeeb : ya..kiamat itu pasti...kita tak boleh menidakkan...tapi yela, sape yang tahu bila....cuma sentiasa bersedia menghadapi nya....

ah fatt : mestilah...tak puas dgn hubby na seorang ..ehehhe

rina : hehe..kadang2 menyampah bila org selalu salah anggap tentang skandal..ehehhe

Related Posts with Thumbnails