Tuesday, December 29, 2009

Saya nak buka akaun..bukan nak interview mintak kerja!!



Salam..saya nak buka akaun.

Akaun?Sekarang kita dah takde buku akaun. Skang kita pakai ATM kad je.

Owh..ok...
(masih blur..apehal minah nieyh)

Dik, bawah 18 tahun tak boleh buka akaun sendiri, tak boleh pegang ATM kad.

erk...saya umur 24. dah kawin dah pun. Dah nak ada anak pun

Owh..yeke..nampak muda
(muka macam blur tak percaya...aku dah start rasa annoying,tp takpela..kesalahan pertama..maafkan jela..)

Duduk mana?

Damansara Utama

Kenapa nak buka akaun di sini?

Tak boleh ke?
(aish..banyak soklan plak)

Kene dekat dengan tempat kerja atau dekat dengan rumah.

Owh,tempat kerja saya dekat sini je.

Kene bawak surat dari company.

Kenapa pulak nak kene bawak surat dari company?
(still blur..minah nie apesal..)

Yelah, kalau tak kene deposit RM260. Awak nak bukak akaun nie untuk masuk gaji kan?

Tak, saya nak buka akaun personal.
(pandai2 je main teka2...)

Kenapa nak bukak akaun personal?Kene deposit RM260 tau.

Yelah..takpelah.
(apsal?muka aku nie miskin sangat ke)

Gaji masuk dekat mana?

Hong Leong

Owh..kerja company ape?

Architecture.

Nama company ape?

Z*******

Tak pernah dengar pun..
(sangat kurang hajar ok..)

Company baru.

Yela..tapi tak pernah dengar nama
(nak kata tak establish ke?..lempang kang!)


Owh.yela..gaji awak tak masuk sini.
(ingat maybank je yang masuk gaji semua org?..)

.......
(diam..dah malas nak reply pape)

Tu husband ke? Baru kahwin eh
(sambil menuding dengan bibir ke arah huband aku dan mata tgk jari aku)

Yup.

Bila?

Awal bulan 11 harituh
(ape minah nieyh)

Owh...husband keje company sama ke?

Tak..lain2..dia keje KL

Ini bukak akaun nie kene deposit RM260 tau!

Yup..takpe..
(ko dah ulang 5 6 kali l*****t)

Ok, ini borang..pastu tanda tangan kat sini..kat sini..kat sini... boleh isi kat meja sebelah ye..

OK, mekasih

Masa tgh isi borang tu, terperasan, tempat yang dia suruh tanda tgn tu adalah borang insurans dan dia tak mention pun. Licik betul.. AKu memang hangin. Kalau dia nak aku join..inform la..bukan dengan kepilkan sekali dengan borang buka akaun. Ini tidak. Dia takde mention pape. Kalu aku sign tu, tak pasal2 duit dalam tu berkurang sendirik. Benda yang bagus sekalipun, tapi cara nya tak kene, memang jgn harap aku nak sign up. Tak suka licik gitu. Ingat aku bodoh ke!

Miss...nie borang apa?..insuran kan?

Ha'ah...

Mesti isi ke..

Tak semestinya. Tapi bagus ada.bla..bla..bla..bla..cuma RM20 je sebulan..decuct direct dari akaun..bla..bla..yenna..yena...
(WTF!!...sangat kurang ajar bermain licik macam tu)

Tapi ini requirement untuk buka akaun ke?

Tak..tapi..bla..bla..

takpelah..saya tak berminat
(agak kurang ajar potong dia cakap..tapi cara dia sangat taksuka..membelit...menindas org yang tak tau baca...)

Pastu aku pun serah lah...

Dah berapa org anak?

takde..

Tadi kata ada..

Tadi kata NAK ada...

Owh..dah pregnant la nieyh...cepatnya....

Ha..ya...rezeki
(totally annoying tau!bust**d!aku tipu je dia.menyampah nak jawab)

Ok, duit tu, pergi deposit machine..bank in kan...Cepat2..bank dah nak tutup nieyh..

Ok
(Vavi la kan..ko yang lembap..pastu cakap macam aku yang lembap.)

Dah masuk..pastu back to her la kan..

Ok..duit nie tak boleh keluarkan sleagi belum 24 jam.

Ok

Ok..sign sini..sini..sini...Ini simpan..bla..bla..bla...

Ok mekasih..

Terus berambus cepat2.


Serius aku tak suka dia. Layanan yang teruk. Sibuk jaga tepi kain org. Kalau nak peramah pun bertempat. Ini tidak..sibuk saja...
Aku nak mencarut2 je rasanya.. Tapi hari tuh mak aku dah tegur..

Banyak sangat cakap tak elok dalam blog..cik tak pernah ajar tau. Mana belajar nieyh

ahahahha...jadinya skang kalau kuar bintang2 tu aku mencarut la tuh... Nak tulis penuh2 kang mak aku call direct kasik bazooka baru tahu..ahahahha.....

Kepada petugas kaunter..kalau org nak buka akaun ke hapa ke.. Nak tanya boleh...Jangan lah dah macam menyibuk tepi kain org. Dah la baru first time...


p/s : Dulu pun pernah jugak.....nak order cookies...tapi tanya sampai tidur kul berapa..buat kat mana...Tak penat ke?... Banyak tak order...ape2 ntah soklan..tak paham aku..

2 comments:

Pinky Angel said...

Hehehe.. terhibur baca dialog di atas. Rasa nak sekeh2 je kan org jg kaunter tu..

puan punyer said...

macam2 cara diaorg nih

Related Posts with Thumbnails