Tuesday, December 29, 2009

Imegresen Oh Imegresen



Hari Khamis lepas aku pergi imegresen Pusat Bandar Damansara. Nak buat passport la since dah nak fly lagi 2 minggu. Memang dah tak boleh tangguh dah (padan muka..tuela..keje bertangguh2)...

Beriya amik cuti half day petang.... Sekali pergi, nombor dah habis since pukul 11 am.. Damn... duk jap..pikir apa nak jadi pulakkk (3 Abdul)..
Terus berkejar pergi Subang plak..dengan penuh harapan nieyh..sampai2 tgk org tak ramai.. Yes...ada harapan nieyh...

Sekali...no habis pukul 9 am lagik...adessss....

So, memang patah hati jap la... Berazam dengan keazaman yang tinggi nak pergi buat passport hari Isnin pagi2. Tak payah amik cuti. Bertenggek di depan pintu pukul 8 am...
So, sementara dah takde ape nak buat nieyh..pergilah Maybank sek 14, nak bukak personal account.. Tapi tak mo citer kat sini..nanti cite entry lain..

Hari ISNIN...

Pukul 6.30 dah bangun..siap2 segala... Lepas tu bertolak pergi Imegresen Pusat Bandar Damansara... Sampai sana pukul 8 am... Confident la boleh siap cepat. Sempat nak berkejar balik opis.... Nanti lunch baru datang amik passport yng dah siap tu.

Sekali........amik ko..beratur 1km panjang. Aku no ke 1205..... Tension giler.....
Sampai kul 8am...Pukul 9.40 am baru dapat amik nombor. pastu pukul 12.30 baru dapat serah borang. Pastu pukul 2.30 baru dapat bayar... Lepas bayar, perut dah macam haram bergendang gendut...balik umah mama, makan. Balik sana balik, amik nombor utk amik pasport(no cuma boleh amik lepas 2 jam dari waktu pembayaran).. KUl 4 pm amik no..Pukul 6.30 pm baru dapat passport..pergh...penat nya..kalah kerja satu hari suntuk kat opis...


Kesimpulannya..kalau nak buat passport..jgnla time cuti sekolah. Pergilah time budak baru naik sekolah ke...confirm tak ramai org..Damn!....


Cumanya..aku tak delah jadi marah ke hape sebab pegawai yang bertugas tu semuanya bersopan santun.... Walaupn tanya soklan berulang..baik je jawap..walaupun org tengah ramai..bising..busy..tapi tetap sopan santun.. Nak wat camne..org ramai..ye dak..!...
Two thumbs up utk petugas di Jabatan Imegresen Bahagian passport Pusat Bandar Damansara!....

Taaapiiiii..... Pak guard nya sangat kurang hajar.. Aish..aku sabor jela... aku tanya elok2 nak marah2... Pakcik..kalau tak suka kerja situ..tak payah kerja lah!....Huh!... Lempang laju2 baru tahu... Aku sabor je...ingat pakcik..sumpah2 dlam hati jela... Kang kalau termasam kang di kata aku kurang hajar kan... haish..bengang sungguh!

ok2..tu saje...

6 comments:

suezensuzanna said...

nik....kalo kat imigresen nih....bende akan jd simple n cepat biler ader org dlm..hohooo

Queen said...

ye betul...sepupu nik offer nak tolong..tapi nuuun ni putrajaya...asih..maleh betul nka kesana...sebab kononnya nak buat pagi2 tu terus settle..sekali sampai petang baru siap..

Pinky Angel said...

wah..nak gi jln2 obesea.. nak gi mana? bestnya..

AmY-AdLi said...

erk.. mmg cmni ke imigresen??
br je pk2 nak pegi pukul 4pm.. haha..
dr pagi2 rupenye kene g..
btw bape hggt eh nk renew passport?

Queen said...

pinkyangel : poei ober de selat jer..ahahahha...later on baru ober de sea..

amy : yup..pergilah seawal pagi.pegi pukul 4 alkisah no habis sudah.lagipun kaunter 4.30 dah tutup. renew tak pastilah dear

daela said...

hah?kuang ajau..dah la penat2 kat situ..pak gaurd lak buat pasal..seb baik hang sabaq Q...

Related Posts with Thumbnails