Wednesday, December 16, 2009

Panas dari Oven







Saya pakai MAXIS....ya...sejak saya kerja...tukar pakai line MAXIS....

walaupun servis hampes..sikit2 tu pejam mata dah la..mana2 pun ade kurangnya...

Jadi, apa yang panas...


Bulan 11, bil saya RM180....nie sekali dgn hubby punya... Oleh sebab syok je shopping, terkuranglah rm50 utk bayar bil tepon.. Bayar la dulu RM150... Takpelah..bulan depan boleh bayar je balik lagi RM30 belen tu kan...

Sekali tadi... MAXIS bhgian collective call....

Cik Nik Hakimah (eheheh..sokak org panggil aku cik)....anda ada payment yang belum dijelaskan.. minta bayar secepat mungkin, lagi cepat lagi bagus, kalau tidak line anda akan di BAR...

Yezza..dia kata gitu.... Aku pun terkejut beruk la....

Eh..ape u cakap nie..i tak paham.... Takkan dah sampai kredit limit kot...

Kredit limit dikira utk satu bulan cik, bukan untuk bil tertunggak (same jela..ntah hape2 ntah..kalau gitu, lagi la senang sebab ikut bulan..bukan ikut total amount..BODOH!!)...

Kenapa pulak nak kene bar? Berapa tunggakan saya (dalam hati aku..takkan hubby tak bayar kot bulan lepas...)

Bulan lepas bil adalah RM180, masih ada baki sebanyakk RM30, sila bayar untuk elakkan kena bar....

Eh..kenapa pulak...itu RM30 je balance..kenapa pulak kene bar. Sedangkan saya bayar large amount of RM150, cuma RM30 tak bayar pun kene bar ke?

Yelah..tapi cik ade lagi RM30 tak bayar..bla..bla..bla..yenna...yenna...yenna....

Awak nie memang dari maxis ke or agencies?

Dari maxis bahagian collective (agencies la tuh ngok!!!)

Takpe..nanti saya call Maxis sendiri...eh..nama u apa?

Tuuuuut..tutttt....


Letak phone...cilakak

Terus call maxis..yenna..yenna..terangkan bla..bla... Sorry la Miss Praba..tak pasal2 u kene marah... Memang hangin satu badan tadi.. Dan tadi terus complaint about the agencies... And nak tau?bil bulan ni, campur dgn bulan lepas yang seciput RM30 tu..cuma RM156 je.... huh...bengang aku...


Lain kali..kot ye nak remind pun..remind la elok2... Aku dah guna maxis dah lama dah... Dah 3 4 tahun dah.. sekali dia tibai kurang ajar gini..memang rasa bengang...Servis ko pun bukan bagus sangat..mahal...
Maxis kene la cari agencies yang elok sikit...bukan yang kurang ajar camnieyh....
Remind elok2... tak cecah kredit limit pun... Tak hutang sampai ribu2 pun... ratus pun tidak..baru RM30 je.... logikla..aku bayar sampai RM150..RM30 kurang tu maybe kurang cash masa tu kan...

Haish....skang terasa nak tukar line baru.... Maintain nombor lama....
Kawan2 rasa ape line yang sesuai utk saya pakai?
Tak suka SMS sangat..suka call je...dan suka call hubby dengan kerap....ehehehheh..ape line yang best eh?

6 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

eeh ehh aku plak hangin kan..mmg kuang ajo tu..aku pun selalu dpt call bastard mcm tu..org bank la..padahal lagik rm 10 jer aku luper bank in..kecoh lebeh lak. ekkk...hangin sebadan aku neh

Queen said...

ish..ko jgn hangin2 sangat..kang jap gi tak larat boy nak urut ko satu badan...
ahahahhaa...

tuela...tensen je kan...bile bab nak potong laju..tapi servis hampes...tapi nak gi tuko lain aku macam malas....huhu

Rahimi Osman said...

line yang best? line clear la nik

Queen said...

ehehhee..mie..betol gak tuh....

aku ingat belom kawen je guna term line clear...dah kawen lagi hebat menggunakannya...ahahaahahha

Ms Lola said...

maxis mmg gitu... i dulu pun kena jugak cam tu.

tp at least, bila dah kena bar tu, dia boleh je nak 'up'kan sekejap line tu THROUGH PHONE JE. unlike celcom, sikit2 pegi branch. BENCI!!!

Queen said...

lola...betul gak tu...
dah la branch die susah nak jumpe..sian mak saya...adeh la..die pengguna celcom..

Related Posts with Thumbnails