Tuesday, October 12, 2010

Drama queen : Bluweekk.....yucks...eeeuuuuwwww....

Okeh..admit..respond adelah terlebih2....maklumlah..dah lama tak merasa jadi drama Queen okeh...Asyik Queen desire je...kengkadang hampeh jugak kan..

Lately panas sangat?..Perasan?..  Owh kita juga manusia yang buat bumi kita jadi panas sekarang ni..  Sejak semalam aircond office pulak tak berapa sejuk.  Macam hampes berbahang dalam opis..ape kes?..

Nak gi makan time lunch pun jadi malas...sebab panas la punye pasal.
Tapi mengenangkan time tu jela dapat jalan pegang tangan sama Yabang..ku gagahkan jua...heee  (gatai noo)


Atas sebab panas la malam tadi masa Yabang pegi isi minyak..singgah beli eskrem..

Asyik duk berkenenan nak try eskrem baru ni...Yela..from real fruit juice.tanpa pewarna dan perisa tambahan kan..




Tapi rupa2nya ...indah khabar dari rupa..  Yucks...tak sedap..rasa hanyir..try gak kumam-kumam 2 3 kali.manalah tahu sebab belum biasa dengan rasanya..Tapi rupa2nya memang tak sedap..  Bagi Yabang rasa..terus kene reject...  Sudahnya..eskrem yang baru gigit 2 3 tu dah ke tong sampah..  Saya buang je..tak sedap langsung....

Dah la mahal.RM1.50..  Kalau tau tadi baik beli Solero tak pun eskrem Moo-moo..  lagi sedap..


Tapi tuela..percaya pada qada'a dan qadar jela... heeee






Pssttt......kadang2 tu sekarang rasa banyak membazir...Kalau dulu nak beli kat stesen minyak adalah a BIG NO..kecuali perlu....sekarang ikut suka tanpa tengok dan bandingkan harga..haish..kene ubah balik tabiat pada tabiat asal...Supaya jadi pengguna yang lebih bijak..Baru la saya jadi anak We(ayah)..hoorey!

9 comments:

cikbedahlaser said...

aku suka eskrim yg manggo tanggo.. heheheheh
sedap...tp sbb kan die nye konsep real fruit jus tu..
cepat lembik...

uuhuhhuhu tp simpan lama2 x best...


gmbr ko mkn eskrim dgn big Y tu...nmpk cam adik ko lak ehehehehe
apakah makna nye itu?? aahahah

mrs.ecam said...

hoohh yeke...aku br nk try tp dh ko ckp x sdap so aku reject awal2...heeee bek bli solero cam ko ckp tu...aku pong sookak...tp btol la lately pns membahang walopong time mlm2...ank kau tdo siap bukak bj padahal kipas adelah tahap lajuu gile...klu dl tdo siap pki selimut lg...huuuuu

atty's said...

kty ingat kty sorg je pasan panas melampau skrg nie..

Yan said...

plg ske eskrim paddle pop (rainbow) dlu kini & selamanye heheheh

Dee said...

smlm mkn eskrem gak ngan mimi n fifi..paddle pop n topten je..sodap..

gadisBunga said...

ahah! nasib baik tak penah beli! huhuhu~

shi3la said...

yerlahhh skang kiter macam dah tak heran semua tuh..raser berkenan hambik jerk padahal byk lagik pilihan yg lebih baik..biler beli dah ler tak sedap mahal pulakkk...tak bijak betul pengguna skang..*hakulah tue*hahahaha...

Just Call Me Bitt said...

okeh2 noted jgn harap la lepas ni saya nak beli yg ituw..akekeke :)

Adlina Husaini said...

a'ah tak cedap sgt kan..tapi hari tu beli,dah mahal belasah jugak sampai habes


kat umah ina ni jauh betui nak p kedai runcit, paling dekat kedai mesra tapi harga,aduyaiiii mahai bebenor

Related Posts with Thumbnails