Wednesday, October 27, 2010

Sekarang agaknya puas la hati deme..

Saya tak fahamla..orang tu dahelok pun berkahwin kan..

Okla..  dia tak dapat restu keluarga..  Rasanya mereka tu saling suka sama suka..kalau tgk tu ada karen la pendek kata..  Nak kahwin kot..bukan nak buat maksiat...  Dah tak bagi kahwin..tak restu...  Bila tak restu..  diorang pun kahwin la kat siam..

Ok la..dah kene denda dah pun kan..

Lagipun dah suka sama suka..Saya bukanlah menggalakkan kawin lari ni.  Bagi saya diorang ni salah la..time lari dulu kan..  Tapi kan dah bayar denda..  Dah suka sama suka..  Dah kahwin dah pun...  OK la..pengajaran..  Next time jangan kahwin lari.  Nak marah masa depa mula2 kahwin dulu ok la..  marah..memang patut..sebab buat benda membelakangi family. Memang salah la kan

Tapi yang saya makin tak paham..  Orang elok bercinta.. dah ada anak.. Dah kene denda.. Elok rumahtangga...  Kenapa family nak mask campur.  nak benci2.  Nak menyibuk?  Nak gunakan anak dia atas dasar taat pada ibu bapa utk meruntuhkan family pulak kan...

Seyes bab tu saya tak paham.  Apa nasib anak dia nanti?  ye..mungkin mereka boleh jaga..  Tapi tak sama macam mak sendiri jaga.  Tak pasal2 mereka berdosa kerana meuntuhkan rumah tangga oranglain.  Bergegar Arasyh Allah tahu...

Saya bukanlah nak menangkan Rita dalam hal ni..  Bagi saya..setiap org ada masalah masing2.  Nak salahkan yang lelaki tu pun tak  boleh..  Tapi saya cukup maraheverytime saya dengar ada mak ayah atau makcik2 kepochi yang sibuk urusan rumah tangga orang lain.  Kalau ke arah kebaikan tak apela..

Ni menghancurkan lagi adela..  DAJAL ke hape buat perangai gitu...


Ha..ni artikel kat SINI


Pergh..marah berapi2 bau nak tempek artikel..muahahahhaha


Psssstt...Nasib baikla saya dikurniakan cik we dan mama ayah yang sangat baik...  Kami gadoh ke ape..nasihat gitu2..  Tapi tak masuk campur pun..  Love them all..muaaahhsss

8 comments:

Jemari Seni said...

Tu manusia yg harus dibaling ngan bontot kuali...
Menyibuk hal org diri sendiri tak terbela...
Lantak la dah kawen dema tu diam sudah la..pelik betol la!

atty's said...

itulah .sepatutnya makbapak jgn masuk campur urusan anak2...diaorg dah kawin.pandai le diaorg handle..cuma menasihati je.jgn mengapi..kan..

Dee said...

tulah kan..x phm sy. makpak yg gitu jaga jelah rumahtangga sendiri..terimalah hakikat yg anak2 dorang dh dewasa..dah ada keluarga sendiri..kalo dorang berbaik..semakin bahagia kan..xdelah hati sakit..syukur dpt MIL yg baik hati..

Dee said...

tulah kan..x phm sy. makpak yg gitu jaga jelah rumahtangga sendiri..terimalah hakikat yg anak2 dorang dh dewasa..dah ada keluarga sendiri..kalo dorang berbaik..semakin bahagia kan..xdelah hati sakit..syukur dpt MIL yg baik hati..

cikbedahlaser said...

kesian kat anak si rita ni nti la... sini tarik sana tarik... sian die....
mesti membesar dgn masalah nti

Lovely Bella said...

btul2 punye marah nih.. adeh bella x tau nak komen ape.. kawen pun lom lg nih... cume mintak simpang laa .. hope x jadi kt bella nanti

NeenaAnuar said...

tu lah.. macam2 hal kan! biler nak kawin kecoh.. now dah ade anak pun kecoh.. esok bercerai lagi kecoh nie rasanyer!

Yan said...

lorrr cite pasal artis bercerai upenye.. igtkan kawan kamu..

kembar dia baru bertunang ngan ayu raudhah.. ni dia plak nak berebut2 anak.. ceraipun lum

Related Posts with Thumbnails