Thursday, October 7, 2010

Dunia realiti pun ada kunjungan balas...

Hari Ahadnya pulak...  buat kunjungan balas ke rumah terbuka lain..

Bitt pun buat makan2...  So walaupun dah lambat (settlekan rumah yange bersepah tu dulu)..  Dah pukul 5 baru sampai rumah bitt...

Bitt buat nasi ayam..sedaaaaapppp.....  Dan sangat adore dengan wallpaper bitt..warna dia tu sangat menarik kebabomm..  Memang cantik la pendek kata...  Suke tau...

kek dan puding also yummeh...kenyang den makan....heeee

And lokasi dia juga sangat dekat dengan highway.  Tetiba Yabang tanya kot2 nak duk berjiran dengan Bitt...aahahha......pucuk di cita ulam mendatang gitu...  Metsila angguk laju2..  Kawasan perumahan baru..yang nampak sangat besttttt,..heeee

Paling best dapat grab Ismeth yang sikit pun tak meragam.....Bile la nak ada anak sendiri kan..










Dalam pukul 5.40 gitu salam2 dengan bitt terus gerak ke rumah Bai pulak..

Sampai2 je jumpe Husna dulu.  Dia dah nak balik.  So beramah mesra atas padang je....

Sebelum lupe...Emma..ko cute la dgn baju tu semalam..tetiba aku adore nak ada baju gitu satu lagi..agaggagaggagaggagga.....

Pastu terus sambung lepak dgn Anis, Bubu Chemong, dengan aziz, abg Mie, Mar, Fik....Amir dengan Zahid pun ada...Wah ..lama betul tak jumpe Zahid..Die dah bam bam kot...

Elok je azan Maghrib..kitorang pun balik la ...  Kang Abuya azan kuat2 kat tinge kang....

Emma pun masa tu dah nenong2 duk bercakap dengan pendamping die.....SAya dah tak larat nak gelak..  Mengilai2....ahahah...Really miss this great time tau..  Smeua da...happy2...gelak2...




Dan ziarah menziarah ni berakhir dengan ziarah ke rumah Mama (MIL)...kat rumah Mama tak makan pun..  Tapau je...agaga....sebab perut dah full..

kak Zah masak rendang, Nasi Lemak, Agar2 segala..  Tapi saya tapau Rendang sama sambal bilis jela..  Lain2 tu tak payah la kot...kang takde orang nak makan... Buang je.....

Balik tu konon ada orang nak datang rumah la..customer...  Tunggu punye tunggu...Dah pukul 11.30 baru nak sms tanya dah tido ke tak..  Tak tau la  nak reply apa...Nak marah ke..nak bengang ke..  Entahla...

Yang pasti...di rumah Bai adalah perkara terbaik yang berlaku..  Alhamdulillah..everything kembali seperti semula..  Harap2 ianya kekal begitu.  Tanpa orang tengah..mereka masih boleh tersenyum..dan saya harap orang tgh tu tak payah nak ganggu gugat dah...Biarla keadaan kembali seperti dulu..

Dan yabang....senyum sampai tido....  Saya pun...sebab berjaya behave sepanjang hari..ngeeee





Psssttt...ya kmu tu..yang duk menyibuk meroyan tu..shuh...shooo..pi main jejauh...

5 comments:

cheqna said...

ermm
tak tahu nak kata pe...

Dee said...

apsal akak tgk food umah bitt tu sedap bebenor..hahaha..eh..sbb akak posa kot..sbb tu tgk suma benda nmpk sedap..kehkehkeh..

atty's said...

nik ..baju nik lawa ar..

LiNda said...

Baca n3 neh pun dah happy..
Insyallah,
tak lama lagi adalah anak sendiri ..

and..

moga semuanya bahagia ok.

Just Call Me Bitt said...

thanks yer nik sebab sudi dtg :)

Related Posts with Thumbnails