Friday, October 22, 2010

Musnah la impian dan harapan..

Semalam gigih meng'google' pakej2 percutian 2D1N punye tau untuk kami punye Annivesary..

Sepatutnya kami ada job pada 6/11 tu....so memang dah plan..takdela nak sambut beria ke ape kan...rezeki kot tu kan..

So..masa customer2 lain tanya utk buaian aqiqah la..makeup la..pelamin la..memang saya kata saya available on all date tu..  5, 6 dan 7 November..

Masa tu dah memang macam malas la nak celebrate beria kan..

Pastu takde la customer yang confirm lagi.  Nak dijadikan cerita..Customer yang 6/11 tu cancel..  Tak jadi ambil saya.  Tak taula..maybe ada problem ke ape kan..  Kita tak tau.  Diapun tak sharing.  So takkan nak tanya lebih2.  Deposit burn la..  And die pun faham.

Bile dia cancel..saya terus happy giler ah..  Waah..ini ada can nak celebrate beria kan..

Lepas tu ada customer yang confirm ambil pada 5/11...  terus bayar booking fee..  Mas atu ras amacam...hurm..ok la..takpela..boleh pegi 2D1N je kan....ok lagi..

Pastu dah gigih meng'google'....Dapatla satu pakej tu..Ke Colmar Tropicale.. RM348 je..  Siap SPA 150minutes..  Memang rasa dah confirm la nak amik ni kan..

Sekali tgh lepak minum lepas keje semalam..  Ada sorang akak tu (customer la).. Message cakap dah bank in deposit...

Saya tanyala berapa hari bulan......Dia reply..


7/11 = 7 November


Whaaattt?
Alaaaaaaa

Musnah la harapan nak berhoneymoon bagai..

Jadinya saya ada job pada 5/11 dan 7/11....  Dinner jela jawapnya nieyh....huhuhuhuh...

Nanges di situ...huhuhuhuhuhuu


Tapi pikir balik...ok la..rezeki...sape nak tolak kan...

Cuma macam ada kesal sikit tak lock je date tu siap2...Nampaknya org lain berhoneymoon..saya buat keje...sob..sob...


Maybe nak dinner / lunch dengan Yabang jela kot..  Kat mana eh nak dinner yang best?
Ada suggestion tak?

Tolong la bagi suggestion..memang dah buntu dah ni..huhu...






Pssttt...kalau dapat rezeki "A" pun ok gak kan..harus melonjak kesukaan..

14 comments:

mama tisya said...

kalo nk p gk honeymoon tu wt belated pn tkpe...it's ok ..kita aritu early celebrates...ehheheheh...

tp kalo nk p dinner tu kena tgk la nk mkn apa..western ke...chinise food ke..thai food ke..japanese food ke...

cikbedahlaser said...

jom lepak SACC mall...
ade pameran pengantin dr 5-7hb..
aku jaga booth... ehekk....
meh la dtg...

Queen said...

mama tisya : celebrate lambat..ha..itu gud idea.....entahla..ingat nak makan ape2 yanng best..but totally bukan japanese food..yabang tak boleh makan mentah..hhahahhaha


pidah : takde2..aku tak nak keje....tak naaaakkk..aku nak hanimunnn....

atty's said...

TAKPE NIK..NANTI LEPAS JOB TU LEH JE CELEBRATE..

Queen said...

kak ty : penaatt

Dee said...

gi romantic dinner je nik..cuti tu lewatkan sket xpe..

Yan said...

alalalaa.. ciannye terpaksa cancel..
mgu lepas tu free tak??? lockla klu lum ade yg book date tuh

gadisBunga said...

alamak...apasal tetibe rasa frust sama ni? huuu~

i_sofia said...

kalau pg lepas week tu pun ok jugak. duit dah masyuk, hanimun pun dapat kan???

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

saya ucap tahniah ... dan doa semoga bahgia selalu ...

SYANI said...

Tak pe la gi 2nd honeymoon lambat sikit. Bila ada rezeki masyuk jangan ditolak!

Queen said...

kak dee : tuela..ada cadangan tak kak?hee

Yan : next.next..next week semua dah full huhuuh

gadis bunga : ahahha...jangan frust2..jom pikir ape nak buat nieyh..hihi

i-Sofia : feeling dah lain la sofia..hahaha

brutalsolo : thanks.. =)

syani : ahaha...feeling lain sikit la kot..haha

cikbedahlaser said...

sapa suruh dtg keje..aku suruh dtg jalan2 la...

Just Call Me Bitt said...

keje dulu nanti topup lebih skit honeymoon tu hehehe...suke food yg mcm mana? hehe banyak pilihan nak special buat time honeymoon la at least semuanya full plan sweet memory gitu...dpt bersantai pastu candle light dinner..mesti best..hehe sementara nk tunggu tu buat kat rumah la nik, pasang lilin ke, nik masak special ke...tabur rose sampai ke tilam ka...hahahaha mcm2 i ni kann kann

Related Posts with Thumbnails