Tuesday, October 5, 2010

Stop Asking me GOD's PART!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yup..entry ni sangat beremosi.  Mungkin ada kata2 yang kurang rasional akan keluar....  Tapi nak cakap jugak.. Kalau agak2 tak tau apa2...dan takde benda yang elok sikit nak komen...Jangan komen....


"Abu yang pinggang sakit pun bini dia dah preggy"
"ahaha...korang tu mandul"
"Usaha la lebih sikit"
"Korang tu tak pandai"
"Ko tak pandai nak otter timing"
"Ko tak usaha"
"Jangan letak pada takdir je"
"Ko tak power"

and list to go on..and on..and on..and on..

Seyes...time ni saya nak mengalirkan air mata..  Stop asking me...  Those stupid question... Lagi kurang ajar kalau ayat2 di atas disertai dengan ketawa...  Ketawa yang menghina.....  Ketawa dan senyuman yang sinis menyindir...

Tiada pasangan yang tak nak kan anak..  Kami masih baru..Baru 1 year..  And we are so busy working to make sure our children have a better life..

Tu semua keje Tuhan..

Baik yang dah ada anak berderet..  Baik yang Tua...baik yang muda...  Baik yang bujang Tak kahwin lagi pooonn.....

Dengan selamba mengata...  BULLSHIT!

Ko tak kawen, ko tu yang tak nak..tak usaha..ko tu lagi teruk...

Ko tu dah ada anak....anak pun terbiar...pun sebok nak tgk orang...

Laki ko duk abaikan ko..sebab tu mulut ko kepoh mengata orang.

Mind ur own business.... Anak tu kerja Tuhan..  rezeki Tuhan yang bagi...Kenapa orang susah sangat nak paham...

Stop asking me...tu semua keje tuhan...


Demmit!




Satu hari nanti..aku berdoa kau rasa apa yang aku rasa..aku berdoa sangat2...dan sekali lagi ko ketawa macam tu depan aku....memang aku akan make sure ko takkan bersuara lagi depan aku...

14 comments:

Jemari Seni said...

Nik...Sabo Dik! jgn masuk kepala sangat apa org nak ckp kang awak yg sakit dibuatnyer...

Lantakkan org mcm tu ada balasan utk depa nanti.

Saba aik!!!!

Hazwani said...

Teruk lah mulut org ni kan.. urm, betul la tuhan lebih tahu bila yg sesuai kan. cikgu sejarah saya dulu, 8 tahun kahwin, tak ada anak. bayangkan mcm mana tebal telinga mendengar kata-kata sinis org. akhirnya, alhamdulillah, dia dh dapat anak. mungkin nak tunggu ekonomi stabil ke, emosi stabil ke. tuhan lebih tahu semua kan.
apa pun, yang penting badan sihat, emosi sihat, mental sihat, dulikkan je org lain tu..

Dee said...

sabar jelah..x baik betul mengata menghina org gitu kan nik..lenkali ko balas depan2 nik..jgn tjuk ko lemah..kasi laser kaw2..kalo dia terasa ko tya balik..abis ko ckp aku, aku xde perasaan ke..kdg2 bila kita diam tu lagi org suka sakat kita..sesekali kasi sedas..baru dorang tau..

gadisBunga said...

sabar ye....
GB ditanya bila nak kawen sampai dah kematu telinga....tapi rilex je.

kamu cuma perlu bersabar dan balas soalan diorg dgn senyuman palinggg manis.

:)

mrs.ecam said...

btol3...aku sokong kata dee tu...kdng kt diam lg la dieorg ske sakat n perli kt...sesekali kt kne bersuare bg lazer2 sket ayat tu...aku pnah kne dl...tp bkn sbb ank la...ari2 aku kne buli...djadikn joke...ari2 blk umh ngadu ngan asben,,..skali aku dh x thn aku sembur jek dieorg tu...umo tua tp otak cam bdk skolah...ingt kt xdek perasaan ke...tp tula bile dh tua ckp camtu tau plak terase...kcik ati..walo aku dh mntk maap pong still xmo tgur aku...sukatilah...aku dh mntk maap kn...eh sori tmpg luahan kt blog ko plak...heeeee

puterikurekure said...

nik..mulut2 puaka macam tu patot dilongkangkan sahaja. JANGAN AMEK POT! kita dulu dah rasa ok. siap orang tu kata alang shooting blank la, kita gemok sangat la. kita senyum je. dan kadang2 kita cakap la maybe skill tu tak mantap sangat macam ko. ye la, ko tu macam2 pompuan dah rasa. (yang mana ianya adalah benar!) alih2 semua tu kena balek kat dia. skang kawen nak 2 tahun habuk pon tarak. tu la, jgn kata kat orang. Tuhan tu maha kaya.

Nik sabar k. kalau perlu, beri sedas dua semula kat diorang. kadang2 bila kita diam je diorang ingat kita ni senang nak diperli2 dan ditekan2. ok dear?

cikbedahlaser said...

tarik nafasss tahannnn lepass..
ok lega tak? tak lega.. ulang lagi...
istighfar....

aku dh lalui benda ni 2 thn...
ade kawan2 lain bertahun2 lg dr aku...bile org tny..aku senyum..w/pun dlm ati aku menangis...

org sekeliling aku..smua tgh wat 'pesta mengandung awal thn sok kite beranak'... aku masih tak de ape2...

sabar je la.. sbb klu tensen2 nti takut lg la ssh nk dpt.. xpe nik.. dgn keadaan ko skrg...busy sgt... amik masa... jgn tensi2 ok??

senyum je... ok??

biar kan mrk dgn mulut mrk... asal ko bahagia d smping yabang ko..

Yabang,...sile bg semangat kt yayang kamu... she needs yu more thn evrythg...

Ezzah said...

aisyyyyy...mulut org mmg x boleh ttp kan. apa dia ingt kita ni xde perasaan ke dok tnya soalan mcm tuh.

nnt kalo ada lagi mulut jahat dok tanya perli2 queen jawab "ehhh....ko ni nk langgar ketentuan tuhan ke? dah xde rezeki lagi..nape nk persoalkan"

:)

atty's said...

biaq pi lah nik..faham perasaan nik.
adik kty dah lebih 6 thn .pun lom dikurniakan anak..

mama tisya said...

mulut org mmg tkleh reti dr bertnye..abaikn je la...bila tk kawin tnye bila nk kawin pastu dh kawin tnye bila nk ank..dh dpt ank sorg tnye lg bila nk tmbh no 2 plak..sbr je la kn..lumrah kehidupan

Just Call Me Bitt said...

wahh berbisa nik...demmit org ituw.. tips kalau xde anak skang pon ok nik, bleh honeymoon dan bermanja2 dengan yabang lagik...hehehhee nanti ade anak nak bermanja kena ikut schedule anak tidur plak..geggeege then lagi besar tanggungjawab... bila org tanya jawap la nak enjoy tanggungjawap berdua jek dulu..hehe susahnya org skang ni tak bertanggungjawap dengan kata-kata yg dilontarkan...

Queen said...

Bitt : Kalau tanya sekadar berbasa basi ok la...nik ok je..kalau dah lebih2..ras anak penampar je tau..agaggag

mam tisya : tuela..soalan tu tak pernah lekang..tapi tak payahla tanya sampai menghina kan..

kak ty : bagi nik..tuhan lebih tahu..

ezzah : org camtu ada ingat tuhan lagi ke?hee

cik bedah : soalan laser tu yang tak boleh blah tau

puteri kuer2 : maybe lepas ni nik patut balas kaw2 punye kan..

mrs ecam : nie kadang tu budak lagi..lagi muda dari kita..kawen pun tak lagi..ayat dah laser..besok die kawen mandul terus baru tahu

GB : dah tak larat nak senyum kalau kene laser gitu..

kak dee : itula..kene balas sikit kan...

hazwani : dugaan tu macam2 kan..

kak ogy : tengah urut dada la nieyh..gagagaggaga

oya zihanee said...

+ nik...kadang2 org yang xpikir... dpt anak mmg senang (pada dierorg), tp nak mendidik anak...xsesenang nk buat anak.. mungkin allah rasa, kita lebih baik xada anak buat masa nie daripada ada anak.. semua tue rezeki... akak pon lum ade rezeki lagi.. sabarrrr..... +

NeenaAnuar said...

fuh! nie lagi daring! neena yg dah 5 tahun kawin nie so far lom penah lagi lah ade org yg seberani itu nak bertanyekan soklan longkang camgitu... paling kuat pun tanyer... lom ade anak? or biler nak ade anak? huh! bosan!

But if neena terkena lah ngan org2 camgini.. memang confirm mulut diaorg terus tak leh bercakap neena kerjakan! hehehe...

apapun sabar yer nik... I do agree with all comments above.. especially Hazwani, Sis Dee & Bitt!

Related Posts with Thumbnails