Thursday, April 7, 2011

Allah dah sediakan rezeki setiap anak

Tapi janganlah ko hadap je hari2 Allah bagi dari langit cenggitu je..kene la usaha jugak kan..  =)

Alhamdulillah...dalam berjimat2 beli baju anak..beli pun kat Tesco je..  pastu haritu beli di Jusco pun yang sale2 je..  Tak beli baju Newborn..ada la beli..tapi 2 helai je..satu romper...satu lagi set....itu jela...lain2 semua beli size yang up to 6months ...ada yang sampai 12 bulan..hahaha

Memang ingat takde la nak beli dah..adelah dalam 15 helai gitu...macam2 size..banyaknye yang 0-6 bulan la..  pastu mittens and booties ada la beli dalam 4 5 pasang gitu...

Nak dijadikan cerita..  Ada sorang kawan pada kawan kitorang ni..haritu kami ada shoot gambar anak dia...Memang just for fun la kan..  pastu entah macam mana..dia cakap ada benda nak bagi..ingat nak bagi apa....

Sekali ko..2 beg baju budak2 newborn....  Memang banyak ada la dekat 30 helai ...lebih kot...baju je dah 30 helai...rompers...yang short sleeves...long sleeves...  barut budak yang saya ada sekarang ada 6 helai....die bagi lagi tambah dekat 30 helai ada... 

Kebanyakan baju tu memang baru2 lagi..memang nampak sangat baru pakai sekali dua..  ada yang masih dalam plastik belum bukak pun lagi....

Stokin budak tak payah cakap la...banyak sangat....  Sampai kitorang segan giler ar.... Pulak tu..baju2 bukan biasa2 punye baju..semua baju butik...mothercare ada...pastu GAP...  ada la yang branded2 la... 
Segan sangat...  tapi nak tolak pun..die pun passing kat kawan je..  Takkan nak buat kawan yang tukang sampaikan tu jadi serba salah pulak kan..

One day kene jumpe die...nak say many2 thanks kat dia...Kami dan baby doakan dia dan baby murah rezeki...  Amiinn.....

Memang syukur banyak2.....so barang baby dah consider lengkap..  Tinggal beli barang mummy sikit2 je..pastu dah... 

Rasa lega..dan rasa bersyukur sangat..  Murah rezeki baby ni..  =)


Baby sayang...  esok...dah besar nanti....  jadilah seorang yang pemurah ye sayang...selalu2 memberi...  kadang kita tak tau pemberian kita tu yang kita rasa biasa2 menjadi begitu bermakna pada orang lain.. Banyakkan bersedekah..dan selalu2 lah menyenangkan hati orang lain...ye sayang..  =)


Nanti baju2 tu cycle je balik sesama kawan2 sedara mara...supaya pahal dapat terus disebarkan..  =)


ingatkan baby pakai je mana ada...memang rezeki dia..dapat banyak sangat baju newborn...baju butik...
syukur alhamdulillah.... merasa dia pakai baju size die..hehehhehe....
so bulan ni dah tak payah dah beli baju ke apa..
cuma nak pergi cari almari dia..(pakai almari plastik yang drawer tu je kot....)....

Pastu nak cari thermos...  bulan depan beli Nyonya Menir sama bengkung mummy plak...  alhamdulillah..  =)

10 comments:

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..anak mmg pembawa rezeki kan....

~ana~ said...

alhamdulillah...murah rezeki baby..:)

Dearie Pearls said...

baby dah besar nanti, baca tau blog mama nie...
heeeeee

shaheeda said...
This comment has been removed by the author.
shaheeda said...

alhamdulillah.. mmg stp ank tu ada rezeki masing2 kan..

sy dah tag kamu http://aku-gadis-biasa.blogspot.com/2011/04/asleenda-1st-give-away.html,

jom join GA http://asleenda.blogspot.com/2011/03/asleenda-1st-giveaway.html

NM02 said...

alhamdulillah, bila adanya orang baru.. Allah akan luaskan pintu rezki utk keluarganya...

chenta said...

alhamdulillah...rezeki tu..anak tu je dah rezeki paling besar Allah bagi..kan kak? ^__^

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alhamdulillah.

Rezeki anak betul tu.





*Nik, nanti PM kReen address. Due bila ni ? tetiba teringat komen pedas kReen pasal mengandung dan anak dulu... hehehe..


er.. kReen ada ke dalam list FB ek?

miSz tUna said...

Alhamdulillah.. sy yg bace pun rase riang je bile tau ade org pemurah mcm tu :)

Just Call Me Bitt said...

alhamdulillah nik...

Related Posts with Thumbnails