Wednesday, April 20, 2011

Antara yang saya kagumi dan TIDAK kagumi

Saya kagum

bila orang rajin sangat masak memasak

lagi kagum

bila rajin die amik gambar dan post di blog beserta dgn resipinya.....

sebab?

Saya ni rajin masak tu takdela..  adela masak..  Tapiiii  ya rabbi malasnya nak tepek dalam blog..muahahhaha




Saya kagum

Tengok orang berani dan berjaya dan perniagaan nya dan dapat establish dalam jangka masa yang singkat

Lagi kagum

Kalau ape jenis bisnes die ceburi pun berjaya..tak kesah la jual kain ke..jual kerepek ke...jual jambu ke..jual tudung ke..semua berjaya

Sebab?

Saya sangat lambat nak establish....lembab..haha...dan bukan semua bisnes berjaya..banyak yang lingkup..hohohohohho....


Saya kagum

Tengok orang yang dapat jadi superwoman.  Di office dia sukses....di rumah dia tangkas dan pantas...malam2 pun masih ada tenaga..24 jam tanpa henti bekerja

Lagi kagum

Bila semua anak2 dia berjaya...yela..bab kejayaan anak2 ni..tu semua rezeki..kadnag dah usaha pun tak berjaya jugak...rezeki masing2

Sebab?

Yang 2 mulut nak kene jaga ni pun saya rasa dah nak pengsan..hahha..camner nak ada anak deret2 8 orang dekat2 ni yabang?




TAPPIIIIIIIIIIIII


Saya cukup TAK KAGUM

Bile orang duk la tayang fast money depa tu...ala..macam ni ha.....
(ini antara gambar yang di TAG di FB saya)


Lagi saya tak kagum

Bile die TAG pulak saya kat FB walaupun tiap kali dia tag saya akan remove tag die tu

Sebab?

Saya percaya duit datang dengan usaha...bukan tindas orang bagi duit dekat kita...




Cukup nyampah tau kalau ada orang yang TAG2 duit ni....lempang mau?  Kalau takat tayang duit hasil tindas orang...tak payah la tayang....  Duit saya tetiap bulan hasil business halal ni pun saya tak tayang kat orang..sebab masih rasa rendah diri tak la banyak macam vendor2 yang lain...  Haih...

Eh..satu je ke yang tak kagum?  sebenarnya tu je la main point die....muahahhaha,....

Pagi2 ni ada letih banyak sikit...malam tadi hujan lebat kan..  2 kali saya terperanjat dari tidur...  Terus menyorok bawak ketiak Yabang...guruh kuat wooo...yang mamat sebelah ni punye 'guruh' pun tak berhenti2..bersahut2 dengan guruh kat luar..  Lupa tingkap semua tak tutup..  Pagi tadi...bilik depan tempias, banjir sampai ruang tamu..habis karpet basah....Yabang kata dah macam orang simbah air masuk dalam bilik...

Mana nak buat sarapannya..mana nak tengok bilik..nak siapkan baju yabang..  Owh pagi ni saya cuba resipi baru..  Sedap..memang faveret darikecik ..Cik suka buat...  Tapi ni baru sendiri masak (nampak sangat hari2 bangun lambat..mana nak dan tolong cik kat dapur..huahuahua).....  nanti saya buat sekali lagi..amik gambar..tepek resipi sini ye....

Ok dah melalut da....bye......

12 comments:

mama tisya said...

tk suka gk kalo org tag2 gmbr duit tu...suka gk tgk org msk2 ltk gmbr..hehehe

Mimy Hamid said...

tak suka gak..ini orang saiko je...padahal duit dapat pun hasil duit org gak...bencii,,jangan taq aku boleh tak

MaZNi PutERi said...

saya pun sama. tak kagum langsung! malah, menyampah lagi ada la... kalau kta tindas org, esok2 org tindas kta balik. baik takyah. cari duit cara halal, pasti berkat rezeki tu kan...

~ana~ said...

selalu sgt org tag gmbr duit ni kalau kat fb kan..hu3x...

atty's said...

kty pun fedup org tag2 pasal duit kt fb..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tapi gua kagum ngan blog ni

Dee said...

paling bencilah ngan org yg mcm tu...menipu je kejenya..

gedek! said...

Weh!

Pokcik pon benci betol tag-tag duit kipas tu...

bengong!

Softtouch [Hanim] said...

akak pun xsuka org tag akak mcm tu...nmpak benor menipunya

gadisBunga said...

bestnye kilat2 guruh2 sebab ada yabang. heheh~

iS3 DaEnG said...

Yng buat tak faham bila tayang duit kepuk2 tapi naik motor ajerr...kot motor besar...salute laa jugak sekali honda cup ajerr...huhuh.. kalau takder usaha mana nak kaya...tapi saya jeles dengan orang tak usaha..goyang kaki ajer pastu duit kepuk2 7 keturunan pun makan tak abis...waaaa..untungnyer!! tapi kebiasaanyer orang mcm tu kedekut gila..nak rasa belanja minum air kosong pun jangan harapla....huhuh

Just Call Me Bitt said...

akekekeeke wahh manyak duit...ee betul tu menyampah giler bila kena tag cenggitu...

Related Posts with Thumbnails