Friday, April 22, 2011

kene kepit..ngeri

hari ni mood sangat tak best..masih mengantuk semalam tak cukup tido...dah la balik lewat...  lepas tu berperang dgn sakit gigi...lepas sapu ubat..  letak ice pack...tertido pun depan tv...


malam tadi pukul 4 pagi terjaga sebab sakit gigi sangat kuat....  baru nak bangun ..dengan mata kene gam...  mamai2..  sekali kene KEPIT.. asal saya nak bangun je..  kene KEPIT....  sekali dah tak tahan...  saya mengongoi kuat2...  tapi memang sakit gigi gile2 time tu..cuma rasnaya mengongoi tu menambahkan effect dramatic la kan..  best jugak mengongoi ni...  sakit tak kurang pun...tapi best..  sebab?

Sebab dah takkene kepit...  yabang terjaga bile saya mengongoi kuat2..die ingat saya mengigau..  hukhuk...  bangun...  kumur2..gosok gigi..letak ubat kat gigi... paksa telan pain killer.....    ingat nak makan antibiotic yg doktor bagi tu..tapi perut kosong plak....  jadi tahan jela..ice pack dah tak sejuk da.....

tertido kat hall sampai pagi tadi....  sakit pinggang tak payah cakap la kan....



So today cuma bfast mushroom soup dgn roti dan susu......  haih..nak kata sakit gigi tak cukup kalsium...  semalam je saya minum kesemua empat2 botol susu yang beli kat pasar pagi tu....yabang pun minum..best..tak hanyir kan..

pagi semalam sebelum pegi keje dah minum segelas FRISO....kuat betul baby absorb kalsium yek....


Pagi ni masa telan multivitamin...telan sekali antibiotic..selama2 hidup ni..saya memang tak amik antibiotic..tp sebab sakit gigi ni duk berulang sakitnya..kenela paksa2 amik...sekali....baru je telan..  saya mengalami simptom sendawa.ok...normal la kan..dah makan..sendawa...  tapi kali ni sendawa sekali dgn gas...  dan sejurus lepas sendawa dapat rasa ubat tu yang pahit dan berbau macam sensei...  yabang pun boleh bau ubat tu.....  dem la....

skang dah ngeri nak sendawa....  ni baru terpikir...saya makan gula2 hudson tu..so every time sendawa..saya hisap lebih2 bagi rasa ubat tu kurang..euuuww..sangat tak sedap....hukhuk

ok..ni menaip pun rasa nenong2.. ngantuk seh.....

9 comments:

gedek! said...

Sendawa paling puaka ialah sendawa durian!

Huii... Susah nya jadi orang berbadan dua ni, kan...?

(Naseb baik lelaki)

rATu kEBaYA said...

herm... asik kena kepit jelah selagi tak sampai bersalin ye.. sabar je lah..

dd dudu said...

akak org pregnen mmg akan sakit gigi ke? hwaa

pastu apa maksud kene kepit?

Dee said...

mmg mcm tulah kalo time preggy ni...mmg sakit gigi pun menyerang sama...lepas bersalin..gi jumpa dentist ye..

gadisBunga said...

baby kan tgh develop tulang yang kuat, abb tu serap byk kalsium.

*cakap ala2 dokter. kehkehkeh~

Ati Masrif said...

sabaq nik na...

tak lama lagi tu...

baby kuar saje...semua sakit
akan hilang bila tgk muka dia tau :)

Softtouch [Hanim] said...

alahai siannya nik..sabar yer..kene kuat demi baby...

Along Ayu said...

sian nik..mmg kalo preggy tu ade je tang gigi la...tang kaki la kejang...xper dugaan tu..nik kuat kan..semuanya akan ok lepas baby dah kuar nanti..pastu leh la g cabut or tampal gg tu nanti tau. :)

Just Call Me Bitt said...

owh siannya...kadang2 banyak kerja buat kita kurang oksigen buleh ngantuk jugak tau...saya time2 cenggini manyak tertido..akekeke sebab oksigen tak cukup...ahhaha

Related Posts with Thumbnails