Monday, April 11, 2011

Saya hodoh dan jelek!

Ok..memang dari dulu pun hodoh..  dan jelek..hitam lagik..

Dulu kalau ada org puji saya santek ke..putih ke..cerah ke..balik cerita dekat Cik..mesti Cik kata saya PERASAN!...

Tapi saya tak kesah...rasanya sebab masa tu confident level saya tinggi kot.. 

walaupun muke lobang2....  jerawat penuh..
Dengan katik..dengan kurus melengking..
saya sangat confident

sebab saya rasa saya patut bersyukur saya punya mata hidung dan mulut...muke saya tak senget...mata saya bukan di dahi...semua kurniaan tuhan adlaah yang TERBAIK...maka saya ni lawa la kan..saya ni kan Tuhan yang ciptakan..(ayat motivasi masuk bakul angkat sendirik)


Tapi 2 3 menjak ni...confident level saya merudum jatuh..
Saya rasa saya dah tak santek..
saya rasa saya jelek
Saya tak suka tgk diri saya di cermin. 

Saya rasa bila saya keluar..semua memerhatikan saya dengan pandangan
"HUDUHNYA POMPUAN TU"

saya rasa saya sangat gemuk..  saya rasa bentuk badan saya tidak lagi menarik
Saya rasa rambut saya tidak lagi terurus..
Saya ras amulut saya tetap bau busuk walaupun saya gosok gigi 80 kali
saya rasa saya sentiasa berbau busuk walaupun saya mandi 80 kali sehari
Saya rasa saya tidak lagi punye daya tarikan macam dulu.


dan lebih teruk lagi...

Saya rasa Yabang dah tak mau tengok saya...Dia rasa saya dah tak santek
(ye..saya tau ini perasaan je..sebab yabang tak penah cakap macam tu pun)

Tapi rasa sedih...  sedeh sangat2....
Rasa buat apa pun tak kena

Pakai lipstick pun tak kena
Pakai eyeliner pun rasa comot....


Saya benci melihat diri saya di cermin
Kelihatan lebih tua...20 tahun lebihtua dari umur saya sekarang
Benci

11 comments:

NM02 said...

eh..naper pk sampai mcm ni? pembawakkan kot ni...

maya amir said...

janganlaa fikir mcm ni.. sume manusia tu cantik.. cantik di dalam, akan jadik cantiklaa di luar:) tenang2 ye..

~ana~ said...

rileks2...ni pembawakan kot nya nih. sabar yea..x elok benci2..:)

LiAnA said...

pembawakan ni... kena buang jauh2 tu.. nnt meresap kat baby sifat tu.. kena selalu pikir pompuan akan jd seksi time mengandung.. percayalahh ;)

rATu kEBaYA said...

relaks.. dek.. emosi je tu.. lagipun masa peknen pun akak malas nak touch up ni semua..

gadisBunga said...

jom gi buat manicure and pedicure jom...!

Kakzakie said...

Siapa kata tak cantik. Bersyukur mampu menjadi seperti itu. Tinggal 94 hari lagi. Percaya cakap kakak lepas tu balik asal.....

Betapa kurniaan Allah miracle kan. Tambah bila lihat baby yg cute lupa dah.... Kakak guest you'll get baby boy....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Tak lama tu Nik.

bila kandungan tu dah membesar nanti baru nampak gembiranya dan cantiknya Nik nanti.

Just Call Me Bitt said...

hormon org mengandung memang cenggitu...just be positif tak payah risau or bermurung pasal diri sendiri...ingat baby dalam pewut cakap2 dengan dia benda2 positif...janji kite sihat baby happy ;)

cikbedahlaser said...

ala nok... cntik je.. org ngandung kan ade tarikan tersendiri.. jgn moody2.. nti bb sedih.. sian die.. kite nk tgk bb kuar je senyum.. heheheheh... jgn moody k.. mari kite wat terapi minda.. anda adalah yg palin seksi sekali.. yeayyyy..


ahahahahahah

chenta said...

kak, kwn sy kan, dia kata dia paling rindu saat dia pregnant..sebab dia kata time tu dia seksi dan cntik sekali...akak pun kne pkr mcm tu tau!

bg sy pun org pregnant ni cantik..comel je dengan perut yg memboyot tu... ^__^

Related Posts with Thumbnails