Thursday, April 21, 2011

Ianya menggamit memori indah waktu sekolah. Mahal pun takpe..sanggup ku beli

Pagi ni ada pasar pagi...lihat apa yang saya jumpa di pasar pagi seksyen 16, petaling jaya





Tak tau la kalau tersilap ke apa..  Tapi seingat saya..saya cuma jumpa susu ni waktu saya sekolah rendah dulu..  Dulu murah je rasanya sebotol ni..  dalam 60sen kot..lupe dah...  Tapi tadi jumpe..terus decide nak beli..  Buat penat je mamat tu berbuih explain..sedap la..segar dari ladang la.. 

AAAAHHHHH...i dont care...  sebab masa tu fikiran menerawang ke zaman kanak2..  Lama dah tak jumpa susu yang dibootolkan macam ni...

Sebotol kecik = RM2.00 (ada 3 perisa..stoberi...coklat...jagung)
Sebotol besar = RM5.00

Kalau ambil 4 botol seperti di atas cuma RM10...  Saya beli semua..  bukan nak sangat minum susu tu..  sebab sekarang kan tengah minum susu ibu tu kan...  Tapi saya nak simpan botol nya..nostalgia betul..hehehehe.....

Kata mamat yang jual tu..datangnya khas dari Kluang Johor..  orang Kluang banyak la jumpe ek susu gini...nik ni jela duk jakun lagi...heeeee


Hari ni mood ada2 je..  pagi2 siapkan nasi goreng utk bfast yabang..  buat kopi O satu mug..  Susu satu gelas...  Itupun masih teringat2 peristiwa semalam...  Saya bersyukur punya suami yang memahami...  Nak cerita detail2 pun takboleh..  Cerita dalam kain..  Kadang2 lebih baik disimpan sendiri..  Tapi ya..saya memang bersyukur punya suami yang sangat2 supportive (dan semalam die sangat alert..slelau tu die kan slow sket..hakhakhak)....  Asalnya air mata cuma mengalir dalam hati...  rasa dirobek2 hati ni..  Tapi bila dia renung wajah saya..  lepas tu berikan pelukan hangat ..seolah2 memberitahu walau apa pun berlaku..dia akan berada disisi saya....  Terus air mata tu keluar mencurah2...  terima kasih sayang.. 



Eh...apo sedey2 pepagi ni...  meh kita main monopoly di facebook sebelum mengadap kerja menimbun ni...  yeay!

15 comments:

~mrs azmi~ said...

dulu masa duduk asrama kami dapat susu ni free!! sekolah bagi dengan alasan nak tingkatkan kecerdasan! haha

budak PMR n SPM dapat susu, dadih n kismis

budak2 lain dapat susu je tiap2 isnin n rabu

sekarang tataula ade lagi ke tak program ni kat sekolah tu

NM02 said...

gambar tak leh tgk la laling

CatlinaFly said...

hari2 ada jual kat depan tempat keje..;) selalu beli dadih susu segar dgn jelly kelapa kat situ..awal2 keje dulu selalu beli susu..rm1.80 yang kecik..;) dulu rm1.50

gedek! said...

Pokcik memang suka susu...

Shu-shu lagi suka...

atty's said...

baru2 ni baru je kasi kebenaran fir join kempen susu sekolah

Ms AiReEn MoHd said...

eee cedap...haah program susu sekolah ..hahah atau pun milo atas lori...kekekeke best nyer..takpe nanti baby kite lak lalui nyer...weh lg 85 hr jer ko tu...aku lagi bebrapa belas ari jer ni...nerbessss nyerr mekkkk

cikbedahlaser said...

tu blom ko jumpa susu kotak coklat yg ade gmbr katun skolah tu.. perghh klu wujud lagi.. mmg nostalgia la.. susu botol ni.. ade gak beli dlu... dedulu 1.20 pon.. last aku beli.. mahal ekk 2.00.. rasa nye.. asli lg x nik?

cikbedahlaser said...

owhh tertinggal... kdg2.. mainan perasaan kite.. raut wajah.. n renungan mata suami.. mmg mempunyai kuasa sendiri.. yg bisa menerbitkan rasa sayu dan kasih syg yg penuh..

agak nye.. tu pasal la.. masa kekecik dlu.. cikgu selalu ckp.. pandang muke mak dpt pahala.. sama kot dgn suami ni.. kuat kan kuasa mata dan raut wajah?

ape kah aku merepek? (nk cite aku pon pernah rasa cam ko kot.. )

wish u all the best

Dee said...

rasanya susu ni mmg dulu2 adalah kan nik..mmg kenangan betul..tp kak dee x minum susu..huhu..

Bapak said...

sekrg ni kt ipoh ada jual kt pasar tani je...

gadisBunga said...

susu ni dulu kat kuantan ada jual kat booth yg berbentuk mcm botol susu tu jugak. beshhh!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

dulu kat pasar tani BTP ada jual tp sekarang takde.

singgit lima posen sebotol.

Softtouch [Hanim] said...

ooo susu ni..akak igt...tp dah lupe rasa dia mcm mana nik..

so sweet yabang peluk nik..sgt memahami nik tau yabang tu...

E'za a.k.a aiezza sue said...

ai pon sukeee susu itu :)..tapi susah nau mau jumpe sekarang,kan..ohh..hai..pestaim singgah ni ;D

Just Call Me Bitt said...

owh pernah minum jugak dulu rasanya...bila tengok botol tu yg teringat gituw hehe

Related Posts with Thumbnails