Monday, April 25, 2011

bisnes dan kesakitan itu seiring.....tiada jalan mudah utk berjaya

Minggu ni masuk 7 bulan dah...


Hari ni masih rasa tak sehat..kes selesaikan job semalam...  Buat pelamin mini fresh flower bukan lagi pilihan utama (walaupun ianya menyeronokkan)...  Pinggang, tangan, minda tidak begitu memberikan kerjasama...

Nasib baik baby sangat behave last weekend..  Diam je dalam perut...sikit2 je gerak..

Sekarang masih lagi sakit di tapak tangan dan di tapak kaki...Cuma di kawasan bawah perut dah kurang ngilunya berbanding semalam..  Paksa jugak meredah ke rumah Nek Aji di belakang walaupun jam sudah pukul 9.30 malam..  sakitnya dah tak tertanggung.  Langkah yang kecil pun menyakitkan.  nek Aji jeling je..katanya DEGIL..sudah di bilang jangan angkat barang..Jangan bangun laju2...  Sekarang baru je diurut..  Baby sudah turun lagi...

Ye..Baby dah besar sangat dah...  Bak kata Nek Aji...7 bulan tu sudah bagaikan 9 bulan..  Kalau lahir pun..  sudah cukup sifatnya....  Sudah berpotensi besar utk hidup...

Sekarang jalan pun kene macam orang Jepun berkimono..  Langkah kecil2 dan perlahan2..  Dah tak boleh langkah besar2..  Pantas je sakit dan ngilu tu mencengkam ari2.....


Tapi tapak kaki dan tangan masih sakit..  Kaki dah mula membengkak..bengkak air kata Cik..  Kata Cik lagi...bengkak ini..kalau nanti surut..itu tandanya dah nak bersalin..

Semakin tak sabar tunggu baby keluar..  Semalam singgah ke rumah Bayong....  saje menyinggah jenguk anak buah si Zawawi Bam Bam..  murah lagi rezeki anak...  Dapat pampers Newborn dan size S 2 pack besar jugak....  Jadinya savela dekat RM100.....  pampers dah cukup..  tak payah beli dah....  =)


Tu jela nak update..  Masih lagi sakit di kaki dan tangan..  Rasa nak MC.tapi pasti bosan keseorangan di rumah tanpa Yabang...


Gambar kat bawah ni hasil kerja saya last weekend...  Rasa macam tak percaya saya masih mampu buat pelamin fresh flower mcm ni dengan keadaan yang memboyot..  Rasanya berkat sokongan dan dorongan Yabang


12 comments:

gedek! said...

"bisnes dan kesakitan itu seiring?"

Itu kalau kerja stunt-man...!

Weh! Kamu seorang yang kreatif!

NM02 said...

eh, 7 bulan tu dah bleh standby tau. yu, take care tau.. jgn lasak2 lagi dah..

~mrs azmi~ said...

dah kene kurangkan kerja tu.. kang tak pasal2 terbersalin kat majlis orang.. hihi

Yan said...

canteknye..

lame tak jengah nik.. baca laju2 posting yg lepas2..
jga baik2 kandungan tu..
kite dulu selalu gak baby terselit.. especially seken bby.. mmg kite aktif.. sbb byk berjalan.. naik turun bas.. jawapnye berurut ajela..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalaulah ada adik yang nak kawen .....

iS3 DaEnG said...

Pejam celik pejam celik dah masuk 7 bulan erkk.. Cepat nyer masa berlalu..hope baby n ibu sihat selalu..nice laa gubahan fresh flower tu..nik memang kreatif laaa..

Just Call Me Bitt said...

hehehe i feel u...wahhh nice color combination...mak buyung nihh dah konpem ke baby ape??

gadisBunga said...

cantikkk!!!!

Ati Masrif said...

cantikkk...

tapi buka nik yg panjat kan..kan..

Dee said...

cantiklah nik..

cikbedahlaser said...

u got the touch der... mcm mana keadaan pon..klu dh ade talent.. x de hal punye... mcm aku nih.. kena polish 5-10 botol baru bersinar kot.. tu pon lom tentu cukup...
kdg2 smngt je ade.. rajin nye kelaut..

alooo alo... makcik... no angkt barang berat2 plis.. tlg jaga diri anak buah aku tu.. dgn kamu kali... hishhhh degil melampau tau..

last year.. ade sorang anti ni.. die amik tander jual tauhu bakar kt istana taw.. utk majlis2 kt sini.. die cina muslim.. pastu die bg tips2 utk preggy mommies.. sbb masa tu ade 2 preggy mami.. die cakap.. kalau boleh jgn pindah rumah time preggy.. klu nk jugak.. jgn tolong.. dok jauh2.. aku rasa sbb nye mcm ko ni la.. nti mst nk angkt berat2.. ade je nk angkt.. tak leh duduk diam kan...

ehh terbebel lak... macam nenek..

Softtouch [Hanim] said...

dah 7 bulan dha yer baby..skji je..

cantiknya pelamin tu nik...suka akak tgk..jeles kat pngantin tu sbb dia dpt pelamin cntik..heeee

nik, dah sarat2 ni krg2 sikit lasak yer nik...akka tau nik org yg jenis xleh duduk diam..xpe xpe..nnti bby dah kuar nik lasak balik yer.hehehehe

Related Posts with Thumbnails