Wednesday, September 1, 2010

Aik..ko kan lulusan ober the sea.. aku ni cabuk je kot.....

Sekarang dah jadi mentor you..  Maklumla..sedar tak sedar dah 2 tahun setengah dah duk bertapa kat opis ni.  Bos..sile tukar kerusi ni..Span dia dah nan ado dah...


baru2 ni Nizar (Chief Designer) dah blah..huhuu...walaupun slelau je gado dgn dia..Tapi aku sayang dia..Sebab dah biasa buat keje dgn dia kan..

Skang dah ganti budak baru tau...  Over the Sea you..  Ostolia..  Waaaah..  Mek cengang2 je you...

Pestuh masa bos introduce Dzul as my hubby cayang bucuk..dia siap buat muke terkejut tau..  haih la kan...Apesal der...  Ade masalah ke..  aku romen depan ko baru tau...

Pestu baru masuk 2 hari dah tanya soalan budget bagus..

Apesal aku tak further study...

Pergh..ngilu seh dengar.  Yela2..ko lulusan ober the sea..  Pastu ko kan ada DEGREE....pelik gak aku DEGREE Architecture cuma 4 tahun je...  aik.ko tak payah metrik ke?..  Owwhh...Taylors College..  Owhh...bukan pure Archi...rupanya Sains Seni Bina je....

Tau kah kau...Nak sambung degree Archi memerlukan 5 tahun lagi walaupun dah ada Diploma?..  Itu Fulltime..  Part time kalu..  7 tahun...  Alahai...  Aku yang pompuan ni tak payah la kot..  Kalau lelaki tu worth it la jugak kan....  Aku seorang yang mementingkan kerjaya beb..bukan nya sekadar berpuas hati dgn apa yang ada.  Tapi makin lama aku rasa SENI dalam pembinaan tu dah makin kureng..  Jadinya aku bisnes je..ehehhehehe.....  Aku tak nak selamanya bergelumang dgn dateline..dgn warna..dgn plan...dengan plotter...Takmoh....  Asyik balik lambat..  Takmoh..besok2 anak aku jadi ape lak kan...

Ok2...tak kesah..  Jawatan adalah Assistant Architect okeh...


Taaaapppppiii...tetap aku yang ade Diploma je ni jadik mentor atas arahan bos..

Sebab?

Beb...  basic design pun tak tau..cane...  haih..  Jalan masuk 2 way 20kaki je...  Ramping 3.5meter je..  masak la kot...pastu single driveway adalah 3meter saje ok...adeeeh..aku berbisa je dengar..

Terpaksala aku ajar..  Pastu aku suruh buat 2 3 option macam aku buat dlu tak mo...Konon banyak kije..beb..aku dulu hari2 overtime tau..  Ni dah jadi veteran baru la duk bersenang lenang..haih..



Pendek kata..  walaupun anda lulusan ober the sea..  Mulakan hidup dgn kepala ke bawah..  Janagn nak berlagak je..






Pastu siap gelak2 and cakap aku tak tau guna makeup...

Aku tak kesah la nok....ko jujur..okla..aku admit.. Tapi aku rasa ko pun tak tau nakguna makeup kot..kalau ko tau takde la awek2 ko dgn ko2 sekali muke selebet je kan...ahahha..kutuk konon...ahahhaa...(tetiba aku teringat kat minat meroyan tuh...adeeeehhh)


Ok la..aku admit eyeshadow tu over pink sikit..aku makeup lelaju kot..lampu plak kuning...ni dah nampak aku gesek sikit la kan.. Ok sikit..  takpela nok..

Ko nak kata aku look like hell pun....agaga..mek terima je...  Tak kesah..  Asalkan perangai aku tak look like hell macam ko dah...ahahhahaha..  (seyes..aku teringat lat minah meroyan tu..yang tu perangai memang GO TO HELL...hehehehehhehe)


Skang yang LOOK LIKE HELL niela yang bagitau ko...  Ketinggian minimum adalah 3m okeh..bungoksss!!!!

10 comments:

Yan said...

kuwang ajarnyer mulot... baru kenal dah ske2 cakap camtu eh... BAGI ajek kan dia.. biar dia rase

puterikurekure said...

entri luahan perasaan nih. orang2 camtu wat bodo je yang. buat2 tak nampak je. biar dia yang hegeh2 cari kita. awak kan mentor dia. yeszzaaa!!!

puterikurekure said...

entri luahan perasaan nih. orang2 camtu wat bodo je yang. buat2 tak nampak je. biar dia yang hegeh2 cari kita. awak kan mentor dia. yeszzaaa!!!

SYANI said...

Marah beno ko ye Queen. Kengkadang budak obersi ni perasan deme tu dah bagus sangat!!! Walhal kita yang dah lama & tak further study lagi terer dari dia. Mujur dia ade rezeki sambung degree jer...

cikbedahlaser said...

der... budak sijil pon tau derr...
hahahahahahahahah

suruh die masuk kelas teori teknikal selama sebulan la klu nk kutuk2 org...

ehh mekk mekap yu look like hell?? owhh helllll.. ahahahahah demmit

ehh die pompuan ke jantan???

Dee said...

ada Masters sekalipun kalo xde pengalaman keje x gunalah..kalo ko suruh dia binding ke, fax ke..silap2 itu pun x tau..eh..cuci lantai nk bg kilat pun dia gerenti x tau pyalah..jgnlah hina kelayakan seseorang..tiap org ada kepakaran masing2..hatta cleaner or tea lady sekalipun..

nik..dia expect ko mekap mcm yg ko mekapkan org kahwin tu kot..ko bg jelah portfolio mak andam ko..sure ternganga dia tengok..

cheqna said...

hahahahaha
manusia ni unik
macam2 jenis okehhh

Queen said...

cheqna : tuela..skang bulan2 puase ni redho jerla kan..

kak dee : setuju!!!!...pengalaman tu penting hokeh...ngeee...ahaha..kalau tunjuk kang dia tak percaya plak..aihhh

cik bedah : tau takpe...3m beb..ko buat 2.5 m..ducting campak mane..adeeehhh...die jantan cayanunalip...

syani : tuela...berlagak..last2 bab planning aku jugak ne settlekan..heee

puteri kure2 : yabang lagi jahat..die kata jgn ajar..ahahha..sian plakkan..lagipun nanti keje kita banyak..betul..biar dia hegeh2..ngeee

yan : satu hari nanti..dia pasti terkena...tetiba tgk selua dia..pastu cakap dia buta warna..ahahahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tunjuk belang sikit kat dia..

eksi konon...

~mrs azmi~ said...

budak sekarang memang!!!! baru grad dah tunjuk bagus! n worse bila budak praktikal pun ada yang besar kepala... haish...

Related Posts with Thumbnails