Sunday, September 26, 2010

Raya tweet..tweet.... Tampin time

Lepas beraya katrumah nenek Minah di Sg Ramal Luar, kami salam2 cik dgn we, mintak izin balik Tampin pulak.  Kg sebelah Yabang..Dia mengada nak balik kampung dia....  Tau la..gedik kan..  Ada gak pujuk ayah balik Raya ke dua..  Tapi Ayah kata timing balik Tampin sudah di gazetkan.. Nak tak nak kene ikut...

See....walaupun ianya adalah turn balik Sepang, takde maknanya..  Sebab dekat kan..  So Cik dgn we tak kisah.  Lagipun balik Tampin ni kira balik hari.  So takdelah terasa sangat...






Kami gerak asing-asing dgn Mama sama ayah...  Kebetulan masa nak keluar dari rumah Nenek tu, Mama call kata dah on the way balik Tampin.  Dan kebetulan jugak nak kene hantar Aman (adik lelaki saya) balik rumah dulu.  Dia tak nak ikut cik dgn we beraya kat tempat lain.  Jadi bawak dia balik.  Exit Nilai utk ke Tampin.

Jalan jem wooo...  Sangat jem..  Rasa bengang gile.  Dan rupanya mama dan ayah tersangkut dalam jem di Kajang lagi.  Jadi walaupun kami terlewat bertolak, sampai cuma beza 5-10 minit je..  ajaib2..hehehehe....
So takdela beza sangat.  Macam biasalah..  jem sampai lepas pada Seremban je..pastu ok..  tak tau la kenapa jem...haih..selalu gitu...


Mula2 tempat di tuju adlaah rumah Mak Tua.  Kakak kepada Ayah.  Ayah punya mak dah lama meninggal...  Mak Tua yang jaga ayah dari kecik. Mak Tua ni walaupun dia mulut bising, laser you..Tapi hati dia baik.  Kejap je memang rasa dah rapat sangat dengan dia...


Sampai2 makan dulu..ngeeee





Mulut kembung dengan kueh raya


Sesi bergambar beramai2






Rumah Mak Tua ni besar betul..masuk sini tembus sana...masuk sana tembus sini..  Lepas rumah mak tua kitorang ke rumah Mak Lang pulak..  Saya ni beria la salam..salam bagi..rupanyaaaaaa



Bersambung.......

2 comments:

Emy Omar said...

Masih dalam mood raya ye..seronok kan sekali sekala berpeluan ziarah sedara mara

Just Call Me Bitt said...

ehehhehe masuk sana tembus sini..tang tu best tu kalu ismeth dengan iskandar ade...hehhehee eh u baju pink gitw..sedondon dengn tudung...cantik

Related Posts with Thumbnails