Thursday, September 2, 2010

Kalau penjaga undang2 pun langgar peraturan..chaos la jadinya kan..

Ini adalah case pagi tadi..


Tak tau la korang paham ke tak lukisan buruk saya nieyh...ahahhaha

yang lengkok tu simpang tau..saya lukis separuh je...aagagggaa

Ok...kitorang baru keluar simpang, yang motor merah tu..  Masa tu kat depan ada satu polis trafik bermotor yang bawak slow gile..  Ingatkan kenapa, Kenari tu dah terbrek2 sebab polis tu slow gile.

Sebab kitorang kan naik motor power, boleh main cilok2 kan..  So kitorang melepasi Kenari tu, masa nak lalu sebelah motor polis tu, tetiba motor polis tu TANPA memberikan signal terus nak membelok ke kiri..

Saya terkejut..  Yabang yang mamai2 tu lagi la terkejut.  Boleh dia ingat polis tu nak tahan die..  Ahahaha..nampak sangat dia cuak tak tampal 'P' kan...orang bersalah memang gitu..  Selalu je cuak dan berprasangka....

Pastu polis tu dah macam rasa bersalah la kan.  Yela....dah la bawak slow-slow, lepas tu nak berhenti kat bahu jalan tanpa bagi signal.  Serius...kitorang ni hampir-hampir nak langgar polis tu.  Pastu polis tu suruh jalan...Dialognya macam kat bawah ni..  Bayangkan atas motor dua2 tau dengan kereta penuh bersusun kat belakang..

Polis : Jalan..jalan...
Yabang : Ha?Berenti...(sambil slowkan motor dan nak berhenti)
Polis : Eh...jalan..jalan..jalan..
Yabang : Makin slow memang dah gaya berhenti dah..
Polis : Jalan..jalan..jalan..
Yayang : Abang...jalan la..apesal berenti..polis tu susruh jalan..
Yabang : dah termalu kan..baru jalan sambil geleng kepala....


Eleh...padahal memang die tu mamai kan...

Tapi memang tak patut la Polis tu tak bagi signal gitu.  Kalau eksiden cane kan....dah susah....

Yang Yabang plak dungu2 air..  Slow gile pepagi.  Itu malas cakap dgn dia apa2 pagi2..pickup nye lambat betul..  Motorsuper power tu lagi cepat pickup dari dia tau...Haih.....



Pastu pagi ni giler busy dgn phone...  Pagi2 lagi Cik (mak saya) dah talifon suruh bayarkan bil telefon dia.  Padahal gaji belum masuk.  Kesnya?..adik la..mintak keje pastu pakai telefon Cik..  Dah orang tua tu tak senang duduk.  Kalau ko nak pakai telefon Cik, pi la bayar bil tu..haih..  Saya bukan tak mo bayar..Sleama ni pun saya yang bayarkan bil telefon Cik..  Tapi bulan ni gaji tak masuk lagi.  Broadband dah kene potong sebab tak bayar.  Taulah diorang ni kan..  Time bagi servis cam haram.  Pastu time nak potong, wah..wah...lambat 2 hari pun potong..macam hareeeemm......  Ni pun terpaksa korek savings nak bayar sewa rumah.  Segan plak nak mintak bayar lewat walaupun dah mintak.   Tapi tetap segan.  Nampaknya kena la keluarkan savings lunch ni..  Kang ada yang bising sana sini...haih....haih..tekanaaannnn...

Pastu tadi tengah rushing2 nak naik office, secretary bos yang MC 2 3 hari ni sebab kene Chicken pox pun call..haih....


Pssssttt,...skang tgh hangin dgn orang sebelah...Suke betul gelak menghina..pastu nak debat benda yang kita just nak sharing...entahla..manusia ni..dia je yang betul..orang lain salah.....Pepagi dah tensen..

7 comments:

cheqna said...

muahahaha
kutuk suami sendiri nampak

Yan said...

hahaha sabau sabau.. lg bape ari nak raya ni//

Queen said...

cheqna : ahaha..takde double standard...macam badak air perangai kalu..tetap kene kutuk..ahahah

yan : tengah bersabar la nie..hinsf...hinsf...hembus...tarik..hembus..heeee

Dee said...

sib baik xde apa2 ye..syukur..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bila nampak polis trafik otomatik kita mesti sivik jer..

hehehe...

Just Call Me Bitt said...

1st pasal polis tu...ishh bahaya la cenggitu...next time u pon kena hati-hati la walaupon cik abg awak mamai...awak kena kasi hint...

2, perhhh memang haram jadah la semua communication network kat sini...jgn bila time kena bayo semua cepat sampai satu haritu saya sengaja bayo lambat nak suh derang tepon sedap la kena maki...tapi sama gak derang di train telinga tebal... so skang saya memang suka bayo lambat dulu, siap suh derang buka online baru bayo..hahaha nasib la kan..tapi jam2 tu laju nak mampusss line..akekeke

3. sian dia, kalo dpt mood tak baik cepat2 tengok catalog (fashion ka, shopping ka, gambo2 ka) hehe kalau di layan lagi tensi..

puterikurekure said...

hehe. mami2 tu, biasala pagi2 kan. tapi memang akan polis tu la yang benak ok. bawak slow2 pastu tetiba je berenti tepi. haiihhhh...

Related Posts with Thumbnails