Thursday, September 23, 2010

Semalam Benda kuning atas meja...sekarang benda kuning buat pole dance dekat tiang penyangkut baju, lepas tu meniduri Yabang, dan kemudian menyorok di belakang langsir..berani kamuuuu!!!!!

Tajuk di atas ada unsur-unsur memikat hati si TED.  agaggaa....pernah terbaca dalam satu entry beliau.  Suka baca tajuk entry yang panjang2.  Jadinya setiap kali menulis tajuk entry yang panjang berjela, mesti ingat kat dak TED.  Walaupun blog saya tak tersenarai dalam bloglist si TED.. Takpela..  Kot2 dia baca..pasti dia tersenyum..

Ehhh..lari topik la pulak kan...


Semalam benda kuning atas meja kan...  Itu DHL namanya....

Hari ni benda kuning lain pulak buat pole dance dekat tempat penyangkut baju saya.

Bangun tido..mamai2..duk termenung dulu tepi katil (eh..aku de katil ke..agaggaga)...
Bersetentang dengan katil adlaah tempat sangkut baju.  Dah nama mamaikan..  mata pun bukak separuh jela...Elok je nampak ada benda kuning diam je kat tiang penyangkut tu...  Terus mata bekerja keras pepagi buta...  Zoom seperti micro zoom..  Tapi kabur2 bagaikan tak dicuci cermin lense...

Haaa...WHAAAATTTTT... 

Terus kejut Yabang secara perlahan2.  Terkejut Yabang.  Dia ingatkan saya nampak hantu..  Mata dia tangkas bekerja ZOoom jugak..

Tapi since dia mata TERANG sikit dari saya..cepat jela dia nampak pe benda tu..   Terus pejam balik pengsan tido you....  Adeeeehhh........Buek abehkan boreh jo...

Tengah elok nak SNAP guna HP cabuk nie...maklumla..bukan boleh Zoom dekat2 kan..  Elok dah nak capture..


Brrrrrr........

Dia terbang plak pergi kat bantal saya...  Cisss...  Berani dia lay down sebelah Yabang.. 

Saya betempik..

ITU LAKI AKUUUUU....

Mek tak rela tau ada sesiapa pun meniduri mahupun mendekati LAKI mek...huh!..  Tak rela..

Dapatla snap 2 keping gambar pesalah tu....

Elok je nak snap kali ke-3....


Brrrrrrrrr......


Menyorok kat langsir.


Okeh...sekarang nak main sorok2 pulak dia...  Dah...takmo main sorok2..mahupun kejar2 dah....

Terus bingkas, capai pisau, capai bawang...

Klung kleng klung kleng.....

Siap nasi goreng cina..ngeeee...  Gosok baju Yabang, mandi dan terus siap gi keje....

Mood masih excited dengan si kuning yang membuat pole dance..lepas tu meniduri Yabang dan kemudian menyorok pulak di balik langsir...


Ini dia rupe pesalah tu!...





Belalang kunyit...how dare you!!!


Ahahaha..dah lama sangat takjumpe belalang kunyit...dulu mas aduduk kat Sg Ramal dulu..duk kat padang kan...so memang selalu la jumpe belalang kunyit la...itu la..ini la..kelawar pun selalu jumpe...

Anak2 zaman sekarang, zaman nanti entah kenal entah tidak dengan benda2 exotic gini (eceh...exotic ke?..agagagagag)




Pssssttttt....kami dah ada plan utk sambut annivesary.....ngeee..awal ko plan..ngeeee

10 comments:

cheqna said...

pernah akan belalang kunyit goreng???

Adlina Husaini said...

haha ku ingatkan apa tadi..

betui tu, tajuk panjang2 cam si tedi ^_^

Jemari Seni said...

Amboi Nik..tajuk jer dah 1 perenggan muuhahhaha

Besar giler belalang tu..geli!!!

cikbedahlaser said...

aku bile cite pasal belalang kunyit..aku teringt cite main-main hantu...yg makcik dgn pakcik tu masak gulai belalang kkunyit tu... wahahahahahah

asal ko x wat perencah je blalang tu... masuk sekali dlm nasi grg ko...

ye ye je aku baca...
asal lak nak gune bawang...nk halau binatang itu...
rerupe nye nk masak nasi grg...demmmm

Dee said...

lama x tengok belalang..

puterikurekure said...

ayah kita cakap, belalang kunyit panggang sedap! hehe.

puterikurekure said...

ayah kita cakap, belalang kunyit panggang sedap! hehe.

gadisBunga said...

cemtu rupanya belalang kunyit??

Just Call Me Bitt said...

owh belalang unyit tu bukan kuning seluruhannya ke...bukan nak kate budak, mak budak ni pon terlupa mcm mana rupanya...hahahhaa perhhh jgn cakap exotic suh lukis ayam pon boleh jadi drumstik kfc gituw...

Queen said...

cheqna : yabang pun kata sedaaapp..aagagga..tak pernah..kesian la..belalang tu kiut je kan..ngee

adlina : kadang tu bila buat je teringat kat dak tedi..ngee

kak ogy : ahaha..seperenggan ok lagi...bukan satu karangan semua jaditajuk..entry dah takde mende.ngeee...belalang kunyit memang besar kak..

cik bedah : aku nak tangkap pun menjerit2...ngeee

kak dee : boleh kategori haiwan hampir pupus tak?..ngeee

puterikuer2 : what?panggang?..sedap ke?..heeeee

gadis bunga : kan betul mek cakap..dahjadi haiwan exotic dah pun..ngeee

bitt : ini dah parah nieyh..aaggagga..parah2..

Related Posts with Thumbnails