Friday, September 3, 2010

Iftar oh Iftar

Bulan puas ani bile baca orang pergi berbuka hotel sedap2..kambing la apela..  Mek takde pun..  sedey jugak.  Nampak sangat bankrup bulan ni kan..ahahhahhahahaha...

Tapi bila pikir2 balik..  actualy banyak jugakla..  Berbuka kat rumah mama je dah  5 6 kali.  Tiap kali berbuka meriah dgn semeja penuh lauk dan kuih muih.    (TIADA GAMBAR)

Berbuka kat rumah Cik sekali je..  Nampak sangat Yabang tak adil kan..ahahhahha   (TIADA GAMBAR)


Then, ada berbuka dgn kawan2 di Uptown..  Dgn Rahimi + Febby, Bai and Emma, Tam dgn Mar.  (TIADA GAMBAR)


Pastu last week hari Jumaat dengan kawan2 office yang Muslim di Seoul Garden, Plaza Pantai..  Makan BBQ Steamboat..wallawei..Sedaaaappp.....  yang ni RM44nett....  Pastu jumpe Hanis dgn Zana pun makan tempat sama..  Betul2 kebetulan....  (TIADA GAMBAR)



Kemudian sambung pulak hari Sabtu lepas Iftar di rumah Zylla..yang ni buat pot luck..pun meriah..  Ahahha..dgn segala macam food.  Siap boleh tapau bawak balik utk bersahur....











Okeh..lepas tu semalam pulak Bai dgn Emma dengan Aziz datang berbuka kat rumah.  Ala..mek masak tomyam dengan sayur sama telur dadar je..  Diorang plak bawak Pari bakar, nasi lemak, chicken wing, ayam percik, kuih lagi.  Dzul plak sebelum tu beli Kebab kambing .  ha..meriah..  Tapi...... (TIADA GAMBAR)


Ni malam ni nak pergi bebuka puasa plak.  Kali ni dekat hotel.  Dengan Kawan opis Dzul yang lama..  Kitas lee...  Kat Plaza Hotel..  huish..meriah2.  Harap2 tak lupe nak ambil gambar sekeping dua.


Bulan puasa ni asyik lupe je nak snap gambar..  Maklumla..kebulur kan..  Sampai lupe nak snap.  Siap masak pun ngam2 je time berbuka.  Yabang pulak bukan jenis penyabar sangat.  Laju je angkat tangan, hulur pinggan, buh lauk segala.  Ahahha..  Jadi banyakla lauk pauk yang menarik tak di capture...


Tapi tuela..  Kadang tu kita rasa kita tak beruntung sebab tak dapat makan hotel.  Tapi kalau kenang balik.  MasyaAllah..walaupun dalam dompet tinggal RM20, makanan atas meja tak pernah berkurang.  Mungkin kita ada keluarkan duit simpanan dalam bank.  Mungkin duit kita sebenarnya terkurang sana sini.  Tapi Allah turunkan nikmat agar hati kita senang dan tidak gundah gulana.


Ya Allah..aku bersyukur dengan rezeki dan nikmat yang engkau berikan.  Jadikanlah hambamu ini orang yang bersyukur..  Amiinn.....





Pssssttt...  Bulan puasa ni saya berjaya masak 1 lauk yang saya tak pernah buat..  ape tu?  Ikan sweet sour..ahahhaha..gile kental...tak pernah masak..sekali masak..terangkat beb..ngeeee

6 comments:

cikbedahlaser said...

aku thn ni lansung xde berbuka d Johol.. kt KJ byk kli...sbb berumah d situ aritu.. sedih nyeeeee... x merasa la bertarawih dgn abah aku..uhuhuhuhuh sedihhh gileee

t lg byk buka puasa kt opis.. tapau dr PaRam... mkn reramai...
of kos xde mkn kt hotel... buffet2 pon x de...

aku lg xde amik gmbr... x larat nk angkut itu conan.. heheheheh

puterikurekure said...

sama la. beria2 masak dan makan, sampai lupa nak snap2 gambar. haha.

shi3la said...

beskannn kalo berbuka dapat makan ramai-ramai..bersahur pon beramai...meriahhh dan paling bes tang bab bergosip..dah beramai haruslah bergosip, nikmatnyer berganda...hahaha..

salam kenal yer..rase macam pestime sy menyinggah ker sini..ker dah pernah ker..hiks sory lah yer sy nie nyayuknyer lebih dari biasa..

Adlina Husaini said...

weh bestnya awak..berbuka ngan kengkawan, nampak sangat kemeriahan tu ^_^

and best jugak sebab dapat berbuka di seoul garden tu, tapi ina nak p lagi lepas raya sebab sekarang ni bila berbuka nafsu je lebih,tapi ina makan sikit je..

weight lost gile ramadan kali ni huuh

atty's said...

samalah ..ngn kty ..kty dr dulu mmg tak penah berbuka kat hotel.tade duit..org pun tade nak banjer.huhuhuhuhu

Dee said...

x bergambar xpe..janji kenyang..lg satu..mkn kt hotel tu kalo org belanja baru pegi..nk kuar duit sendiri kemsalam..hehehe..

Related Posts with Thumbnails