Friday, January 29, 2010

Cengkodot & Gym

Hari ni hari Jumaat yang indah. Kenapa? Sebab semalam saya dengan jayanya telah menyusahkan hubby.

Kesnya :
Saya tertidur kat ruang tamu. Penat sangat. Lepas balik dari rumah Kak Ayu, mandi, kemas dapur, prepare breakfast hari ni, lepas tu dah penat sangat. Tapi nak tidur, hubby belum nak tidur. Sibuk repair helikopter mainan dia yang dah berkarat dekat bahagian bateri. Jadinya konon semalam nak teman hubby la (padahal tak boleh nak tidur kalau takde hubby..ekekek..mengada-ngada). Sekali tidur lena tak ingat dunia. Sedar-sedar je pagi tadi dah dalam bilik siap selimut. Sian hubby...tak pasal-pasal kena dukung saya yang berat ni.


Jadi pagi-pagi tadi bangun dengan tangkas goreng cengkodot. Cengkodot campur bilis, kentang, bawang.
Buat lebih sikit untuk bekalkan hubby. Hari ni dia start join Gym dengan officemate dia si Azam. Jadinya kena bekalkan breakfast yang mencukupi supaya dia ada tenaga sampai petang nanti.



Tu sahaja update hari ni. Kerja banyak. Tapi Alhamdulillah. Ada kerja, ada lah rezeki untuk kami seharian.
Nak edit gambar lagi untuk photobook yang kami tempah.



p/s : semalam buat sandwich telur (mayonis + telur rebus + black pepper)...hubby kongsi makan dengan Bro J dan Azam....and hubby said ... "thanks sayang...seminggu nie direct sayang buatkan abg breakfast...thanks"....

8 comments:

fazemy said...

Huhu indahnya perkahwinan.

puterikurekure said...

bestnye siap dukungkan. suami kite tak larat angkat kite. berat berganda2. hehehe~

eynda said...

Ringan boleh la dukung2....kalau hubby akak dukung akak alahai.... :-p

Watierman, rmanbkr said...

Wah romantika diamor' ...dulu hubby akak pun kerap jugak wat cam tu...sekarang dengan berat yang dah meningkat...tak daya rasanya kot....!!Tapi dia kata ok lagi..boleh lagi kalau dia nak angkat...cuma sejak dia kemalangan 3 tahun lepas...hilang satu nikmat dimanjakan...huhuhu..apa2 pun syukur masih menemani malam2 Akak!

psst..Akak jadi inspirasi...biar betoi!!!Malu lak....kalau blogwalk jauh sikit lagi....Akak ni nobody Dik....but TQ..I feel honoured!!

Nurulhuda|Adlie said...

comel! mesti ringan sangat2 ni sampai husband boleh angkat.. n u jenis susah sedar ek? kalau i org gerak sikit kat sebelah pun boleh terjaga, tatau mcm mana kawin nanti, for sure takleh tido sebab ada yang berdengkur, haha.. :)

Kapten Luffy said...

bestnya ada hubby angkat
aku nak kawen bini angkat blh?

Queen said...

kak emy : indah..memang indah sangat...yeehaaa..

puteri kura2 : suruh la hubby u gi gym...lama2 mesti dia boleh angkat

kak eynda : awal2 kahwin dukungla..besok dah anak 3 4 kang belum tentu..ekekeke

kak wati : betulla, jadi inspirasi..

huda : sebab penat sangat..kalau tak tu senang jugak terjaga. :p

ah fatt : ko cari la bini style body builder...ekekeke

cikbedahlaser said...

wooo hubby awk pon main heli rc ekk...
same la..
tetibe baca cerita2 awk ni... terasa mcm diri sndri... heheheheh byk lak persamaan... ;)

penat dah senyum sorg2 baca story2 awak ni...

Related Posts with Thumbnails