Monday, January 25, 2010

Hadiah utk rakan blogger

Tgk statistic last week.. Alhamdulillah..ada pertambahan pada nuffnang...mekasih pada yang mengklik2 tu kan..
Lepas tu rasa teruja tgk statistic last week. Sebenarnya dah perasan banyak minggu dah. Blogger nie mengungguli carta utk jumlah hits. Berapa tu tak payah la reveal..cukup dengan perbezaan yang banyak itu.


Mari kita tgk carta nieyh sama2....



ya..dan pemenangnya ialah.....Kak eynda......so, nak mintak kak eynda emailkan alamat, supaya saya dapat bagi hadiah pada kak eynda.. hadiah tak seberapa, tapi ikhlas utk pemberi hits terbanyak blog saya...




p/s : sapa tahu camner sebenarnya add nanang berfungsi?..kenapa pada kebanyakan masa dia cuma tido... dan kenapa sesetangah blog, nanang tak tido pun..most of the time ade..sape boleh bantu?

8 comments:

_Gnie_ said...

ala... nak adiah jugak... hehehe...

Queen said...

owh..sabar key..tgh memikirkan pe contest nak buat nieyh..pikir punya pikir..dah nak 2 minggu dah..ekekekkee

fazemy said...

DIA BKN TIDO LA nIK. sometimes kita punya pc slow, iklan tu berat. so tu psl tak nampak. sdgkan pada masa yg sama org lain bukak blog kita elok je iklan tu ada. buktinya klw belah atas tak nmpk, yg tepi dan bawah elok je iklan tu ada.

tahniah kepada pemenang.

Queen said...

owh..i c...kak emy..nie bukan contest..takde pemenang..reward utk org yang bg hits tertinggi jer...

Pinky Angel said...

wah, bestnya.. buatla contest. saya mau hadiah gak!

eynda said...

Ehhh...ada hadiah ek...akak baru baca hehe...nanti akak email address...buat susah2 aje :-)

Anonymous said...

dear, nuffnang that was displayed everytime mcm u cakap tu tak tido2 called buffered earning, ads tu akan di display sampai reach certain number of visitor or certain number of click or the duration agreed by the client say client tu mister potato, what they agree to have is how they determine how long we blogger will carry it in our blog,

selalu campaign for buffered earning ni lama, it will take 2 3 weeks, exclusively the same ads or max 2 ads je each time, say milo kan, 2 weeks tu milo je yg keluar everytime, or sometimes interchange ngan dell ke, but that 2 ads jek..

normally blog yang dah established, with daily active update, meta friendly, google rank, with rss feed so on so fouth & received quite number of visitor, biasanya dalam 300 unique visitor per day will have buffered earning which eventually turn to be metered earning, sangat lumayan if u have buffered earning, boleh dapat rm20 rm30 rm50 sekali campaign buffered earning jalan, ada juga yang visitor less than certain number tapi masih ada buffered earning, it depends on nufnang requirement..

kalau ads yang display sometimes ada sometimes takde, yang u panggil as 'tido' jap keluar jap tak tu, that one is a common campaign and gave less earning, salu yang 25 sen, 50 sen, rm1.. n keluar pun tak salu..

banyak kan membaca, google is always there to give you answer bout nuffnang, load lambat normally jarang berlaku, kalau ads tak keluar tu mmg takde, contoh kalau sidebar, dia just the square tulis i serve nuffnang ads tu memang takde ads will be display, next time ya babe, no such thing as lambat load, and kalau yang atas pun the same..

as u grew ur blog together with nuffnang ull learn alot.. take your time, no one getting the easy money that 'easy' without hard effort..

and by clicking the nuffnang via teaming with friend or u do it urself, it wont give you the easy money as well, as nuffnang have a method of counting the 'legal' click.. :)

hope this helps...

Queen said...

thanks anon...nampaknya kene naikkan visitor la baru boleh dapat buffered earning..hokeh..slow2 nik....chaiyok2!

Related Posts with Thumbnails