Thursday, May 20, 2010

Getah jua pilihan hati...

Orang selalu kata..
PEREMPUAN DAN KASUT TIDAK DAPAT DIPISAHKAN

Saya pun tak terkecuali kot...  Cumanya saya tidaklah sampai addicted.  Bilangan kasut saya pun boleh bilang dengan jari.  Dulu masa study saya cuma ada 3 pasang kasut yang saya lenjan sampai rosak.

1- kasut Bata takde tumit pun dan tutup penuh warna hitam.  Saya pakai selama 3 tahun dan..ya...ianya bertahan...


2- kasut Xes, bertumit, tutup depan je....  warna hijau army....  yang ni kira faveret...bertahan sampai saya kerja..cuma beli kat giant ke carrefour..lupe dah...


3- tak ingat ape brand..tapi yang ni tak tahan lama...2 tahun dah jahanam...kasut tumit tinggi kaler putih....beli dengan ex-boyfriend saya..hehhehehehe...

4- pestu satu sport shoes...ini pun rembat adik saya punya...ehehehhe



ok..pestu saya dah tak ingat ape kasut saya pakai...erm....erm....

owh ya..masa saya mula2 kerja ade 2 3 pasang kasut yang sya pakai..  Tapi yang paling saya ingat adalah kasut wedges yang terbuka kat ibu jari tu..ada corak2 macam wallet anna sui saya skang ni....ha...yangtu pun faveret..apakai sampai dah tak rupa kasut....  Dengan kasut tuela saya jalan dari Dataran Merdeka, ke Land Office KL...ke DBKL...ke Maju Junction..  Jalan kaki hokeh....hihihi..kenangan..kenangan...


Ok...lepas tu saya mula beralih ke pada kasut getah.  Saya ada 2 3 pasang kasut getah. Sebab? sebab saya kan berjalan kaki dan naik train...kalau kasut lain cepat rosak / lekang..tak tahan..kasut getah basah lap2 pakai tisu dah ok... Yang paling tahan adalah yang dibeli di Giant berharga RM6.99 sen....  Warna gold kuning....  Yang tu pakai selama 2 tahun tanpa rosak..ehehehe...last2 saya buang sebab dah lama sangat pakai dan terkoyak sikit..  ..Skang rasa menyesal plak buang...rindu kat kasut tu....Kasut  tu saya dan Yabang gelar kasut Cinderella sebab boleh nampak sampai dalam....  Tapi abang saya pangil tu kasut jamban..memang hampes...reti kutuk orang je...lantokla..jamban pun jamban la...duit saya sendirik...





Lepas tu saya beli kasut ala-ala crocs, beli kat Tesco..  RM10 kalau tak salah..  Pakai lama jugak...dah habis tapak....  Licin sangat..terpaksa beli baru...  Kasut warna gray...yang ni pakai selesa..memang lembut je...tapi sebab lembut la cepat je tapak dia habis...  Lagi lembut dan selesa dari pakai crocs Ori yang jual kat butik tu....serius saya tak tipu...


 ~Tapak pun dah haus.~






Sekarang saya pakai CROCS tiruan ...hehehe..ala..beli kat Danau Kota..  masa beli tu bukan sebab nak pakai crocs pun..tapi saya dah jadi addicted dengan kasut getah.

 
 


Walaupun saya ada 1 sport shoes,


3 sandal perempuan yang bertumit tu (maaf la..saya nama2 kasut nie buakn tau pun..bukan 'kasut holics'..huahuahua)....yang kasut heels pompuan ade 3 jenis ketinggian semuanya dan bermacam brand...  Satu Esarli je...warna hitam....




Satu Esarli jugak..eheheh..kaler pink bandung..yang ni tinggi... 


 1 lagi warna beige...yang ni kasut hantaran and my faveret...sebab selesa je pakai.......ehehehe...





Dan kasut harian tetap kasut getah dan selipar....
Kat office pulak pakai selipar rabbit....  Kalaulah saya boleh berkaki ayam..saya lebih selesa berkaki ayam..

 ~selipar rabbit~

 ~Selipar basahan~


 ~Pakai sampai takde tapak..atau tapak yang sebelah atas haus macam ni~


Ok...2..back to TOPIC...

Ni dapat tag kali ni dari kak eynda....Pasal kasutla..meh kita jawab sama-sama k!

 ~Kasut niela sama dengan kasut akak cleaner opis ni~

 ~dah kotor dan lusuh pun duk lenjan lagi.~

 ~tapak pun dah haus..licin ni tau~


Brand : Kasut getah CROCS tiruan....

Warna : erm..darck choc kot....i bukanlah peminat kasut kaler hitam...

Harga : RM26 ++ kot. tak ingatla...

Tahun beli : Raya tahun lepas....

Sebab beli : nak raya + kasut gray kesayangan dah tak ade tapak..hampir terlentang mahupun terlungkup dengan pelbagai aksi kerana kasut gray yang dah habis tapak itu..hehehhee



Takdelah menarik sangat kisah saya ni..sebab saya bukan peminat kasut pun..janji kasut tu sedap saya pakai..tak menimbulkan kesakitan pada kaki...dan yang penting harga murah.  Saya tak sanggup membazirkan beratus-ratus untuk kasut yang tempatnya hanya di kaki....  Janji selesa, tak membazir...itu pun dah hokeh...


Ada berkenan dengan kasut di butik2 terkenal macam Lewre...tak tau cane nak sebut..ekekkeke....  Tapi tengok kat harga...erm...tak payahla..saya ni ganas...kang kejap je dah tak cantik...  Setakat nak melaram..test-test la kat kedai kasut tu..pakai sampai ras apuas..pastu letak balik..Muahahahha.....  Sebab tu saya sangat tak suka kalau ada sales girl yang duk ekori saya ke hulu-ke hilir...  Kalau saya nak saya akan cari mereka atau panggil.. As long as mereka alert..  Sebab?..sebab susah saya nak berangan dan melaram dalam kedai kalau mereka duk sibuk ikut..muahahahhahahhaa......


Eh..takkan la kasut saya jekan...Yabang pun nak interprame jugak....
So..meh kita tgk kasut dia..


 ~Kasut kulit Rock~

 ~Kasut kanvas basahan~


 ~Kasut formal..~

actually ada lagi 2 kasut  dan 2 capal....  Tapi tak dapat upload sebab kat rumah mama...hurm.hurm..



Cerita punya panjang..padahal Tag tu pendek je..ekekke...kasut buruk2 pulak t yang ditayang..sebab saya mana ada kasut baru...ahahaha....

Ok...saya dengan ini tag kasut ni kepada :
  1. puteri kure-kure
  2. cik bedahlaser
  3. kak dee
  4. kak emy
  5. kak linda

ha....sila jawap ye..mekasih...


p/s : ada gambar terbaru...panas..panas..nak bagi anda semua tgk.....pssstttt...tungguuuu

9 comments:

puterikurekure said...

hah? awak tag kite pasal kasut???

awak...kite takde kasut la. kasut semua bodoh2 je. huhuhu~

ok2. nanti kite buat eh. tapi kena snap2 gambar kasut2 dulu.

tq ingat kite.

Diarihatiku1976 said...

fuhhh.. sah tak boleh dipisahkan.. ahahaksss

mrs.ecam said...

sme la kite....pki jek murah2 asalkn selehsa....hee peace

cikbedahlaser said...

kasut?? kasut??? aiyooo mana nak cari kasut ni

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

minah getah lak yer!
hehe..

Jemari Seni said...

Nik! Hakak kasut getah selipar jepun jer...hehehehhehe

Queen said...

kak rina : ha'ah/..ekekkeke..badan pun bergotah....ahahha

kak ogy : tak kira2..tetap kene tayang..ekekek

mardhiah ismail (: said...

hehee , harge tak menjamin keselesaan.

Dee said...

wah..akak kena ye..sebenarnya akak dh pencen tag..tp tag ni menariklah..nti akak buat..kasut croc ko tu sama je ngan akak..bezanya warna je..hehehe..

Related Posts with Thumbnails