Thursday, May 13, 2010

Tarian Oh-La-La dan chicken grill

Semalam permainan Malaysia menuju ke suku akhir.  Since Yabang bukanlah peminat bola..ku tak sangka dia peminat Badminton.  Semalam, lepak tengok TV dengan Bai dan Emma,...  Mereka datang untuk dinner actually.

Masa berhenti di traffic light di seksyen 19 semalam masa perjalanan pulang ke rumah, Bai hon.  Rupanya kami berselisih je....Cakap pun main jerit-jerit je.  Katanya nak datang makan di rumah.  Saya orait je...

Jadi plan asal untuk western dinner semalam ditukar kepada MAKAN BERJEMAAH.  Ehehehhehe....

Menu asal semalam :
1/4 chicken grill, fried rice, coleslaw and plain soup... untuk 1 orang makan....

So menu semalam bertukar kepada :
Ayam masak lemak cili api (ema bawak dari rumah..sedap beb..terangkat!Makan tak pandang kiri kanan dah)....1/2 chicken grill, coleslaw, sambal telur pecah (ni tiru style kak watie..ehehhe).....Nasi putih....

Memang makan sampai menjilat jari...

Lepas makan..just rilex sambil layan badminton.  While saya dan Ema start diskus pasal majlis perkahwinannya yang akan berlangsung pada teeeeeeeeeeeeeeeeeeettttt...(rahsia....rahsia..aku dengan EMA KAN GENG...orang tak GENG tak boleh tahu.....)....  Dah ada konsep untuk pelamin dan baju nikah...Cuma baju sanding je belum lagi....

Memang superb vadevassss......  Idea Ema dan saya hampir selari lalu memudahkan lagi untuk kami berbincang....  Contoh2 lain seperti doorgift...  mesti bagi yang up-to-date...  Tak mo yang old school ketinggalan zaman punya.  Tak mo style nenek-nenek mahupun makcik-makcik zaman 70-an dulu...  Musti up-to-date.  Kalau kita mengekalkan keaslian warisan nenek moyang punya sekali pun..mesti selari dengan aliran zaman...  Jangan kelak..orang terpaksa bazirkan eletrik pasang air-cond kuat-kuat untuk kasik kita ber-ekon You....alamak....tak kuasa la MEK.....


Semalam masa lawan beregu Malaysia kalah...Laju sahaja saya komen dalam status FB abang saya.. 
"Malaysia main macam tahi"....

Tapi sokongan tetap tak berbelah bagi.  Masih menjerit-jerit menyokong...  Chaiyok Malaysia Chaiyok.  Punyalah excited sampai buat tarian Oo-La-La bagi menaikkan semangat pasukan Malaysia.

Dan Alhamdulillah..Hafiz menang bergaya semalam..  Berpeluh den..berpeluh....
Manakan tidak..  Yabang menyokong hingga kain terangkat-angkat sampai ke peha..Ape kes?......Hafiz bukan Gay hokeh..main sapu je....dia pilih2 hokeh...bukan jejan murahan.......upppsss...terlebey suda....


Owh..semalam akhirnya Bai offer diri nak baca my blog hokeh...Mestilah berita panaz2....  lepas baca semalam...dia pun gelak guling-guling...  Memang entry I meletopssss......  Lagi sekali Gelak Guling-guling hokeh......
Habislah cerita-cerita luar dalam..SMS luar dalam semua terkeluar.... habislah mak..  Nak muntah hokeh...
Nasibla kalau orang perasan ni.  Habis kena air-cond....

To Bai...selamat pulang ke Papua New Guinea...  Jaga tingkah laku..jaga perhubungan..Emma menantimu di sini...ekekke...Jangan risau....urusan kawin mawin ko..settle semua nya....Okess.....Jangan layan godaan mahupun pujukan SYAITON bermuka enam belas...  mesti tekad dan kukuhkan iman....samada godaan SYAITON di MALAYSIA...mahupun SYAITON di Papua...  Kat papua ke..kat malaysia ke..godaan tetap godaan...Salah tetap salah.....Dosa tetap dosa.....Ko gatal..aku sunat ko 18 kali hokeh..







p/s : tak sabar nak ke Beijing bercuti...hoorey!....  Orang kata inilah untungnya kalau belum ada anak..yang penting enjoy...rezeki anak tu belakang cerita..itu urusan Allah...Dia sedang merancang sesuatu yang TERBAIK untuk setiap hambaNYA....Cuma mampu berdoa dimurahkan rezeki dan dilapangkan hati..Aminnnn

6 comments:

LiNda said...

Yeahhh Caiyok Malaysia !

btw - teringat last year kazen saya meroyan terpaksa batal trip ke Beijing sbb ada H1N1 . meroyan tak henggat dunia . kikiki

puterikurekure said...

bila nak pi beijing tu? brape hari?

fq said...

yang len x berpa mint kecuali mknn yg disediakn...
nyum2...
hahahahahah...

A D I A said...

actually kita tertido tgk game ni semalam. bangun untuk tgk kemenangan hafiz je. harap lawan china kekalkan semangat nak menang tu

NaqeebLukhman said...

yeahhhhhhhh hokeh... hehehehhe


ada ker msia main cam tahi...
tak tgk ler malam tadi...

nasib baik hafiz jadi penyelamat.. kalau tak kompem kena tahi lah dorang selama sebulan hehehe

Queen said...

kak linda :ooo...saya tak mo la meroyan..kang di nominee sebagai org meroyan paling hebat kang..habis semua org pengsan..ekekekke

puteri kure2 : ssssshhhhhhhhh...adela....rahsia...

fq : ok =)

adia : harap2 la...kalau tak...tahiiii..ekekkeke

naqeeb : yang mula2 tu kan macam tahi....yang previous lawan jepun pun tahiii.....tapi semalam yang hafiz dapat menang tu memang bergaya...tak nyesal buat tarian Oo-La-La..ehehehhe

Related Posts with Thumbnails