Monday, May 3, 2010

Tiba-tiba saya rasa PINK itu CANTIK

Maybe dibesarkan dengan jantan-jantan membuatkan saya agak kasar.  Dalam masa yang sama saya masih lagi manja gede-gede sebab saya kan anak kesayangan (masa tu jela...)....

So dari kecik saya tak suka kaler pink...  SAY YUCCCKKKKSSSSSS TO PINK.....
Tapi sejak menerjunkan diri secara serius dalam bidang pengantin handam dan solek menyolek ni, saya rasa....ermmmm......I LOIKE PINK....

Tetiba saya rasa PINK itu adalah sweet dan comel.  Sangat keperempuanan....  Tapi bukan yang PINK terang macam highlighter tu.. Tapi SOFT pink and much more lighter....
Same goes to Baby Blue...  Tiffany Blue...Baby purple...  semuanya look nicer...

Masih sukakan merah hokeh..kata berbintang LEO...  Bak kata MIO...orang berbintang LEO ni memang suka hidup in a LIME LIGHT...  Perhatian okeh..gaya datin-datin gitewwwww....


BTW..sebut datin-datin..tonight I'll be attending satu formal Dinner dengan Kerabat di raja......................
Owh..saya sangat fail bab-bab protocol ni...Walaupun saya selalu attend majlis rasmi di hotel2...Tapi itu dengan hubby.  This time without him.. 

Dalam majlis begitu..usually saya akan duduk di belakang-belakang....Sebolh2nya tanpa kilauan majlis itu sendiri dan akan buat hal sendiri.  Tapi this time i have to be a bit outstanding dan bersosial ala-ala datin2.  Hopefuly saya tak nampak pelik dan canggung....Heheheheheh

So...ayat MIO yang berbintang LEO suka duk dalam LIMELIGHT tu agak kurang tepat secara khususnya pada saya.  Mungkin kerana di makan usia...  Maka saya semakin menghindar diri dari perhatian.  Mek penat nok..semua nak kena CONTROL...Sejak dari sekolah lagi.

Sekarang pun ramai je yang perhati-perhatikan saya,...  Padahal saya bukan artis pun.  Ramai je yang ADD saya dalam FACEBOOK....  Bila kita ADD dalam FACEBOOK ..kalau anda perasan..sebenarnya kita klik butang  ADD AS FRIEND.   Makanya bila ada orang yang cuma nak add dan jadi talam bermuka-muka...Mereka sebenarnya tak faham pun apa yang mereka klik..Please baca dan fahamkan....
FRIENDS...Tapi mengutuk dan mengeluarkan kata-kata yang menyakitkan hati.  Bukan saya sahaja yang mengalaminya.  Saya yakin ramai diantara kita yang mengalaminya.  Nak REMOVE nanti di kata kita yang mencetuskan perbalahan.  Dah nampak macam kita yang jahat,  But actually 'mereka' pun bukannya FRIEND kita...mereka musuh dalam selimut..gunting dalam lipatan..talam dua muka...atau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan mereka.

malah ada yang menggunakan mereka dengan niat untuk menyakitkan hati.  Saya tidak teragak-agak untuk remove dan block orang-orang sebegini.  Bagi saya mereka tidak perlu berada dalam list dan membuatkan saya rasa kelakar setiap kali cubaan di buat.  Sebab kebanyakan cubaan yang dibuat buat saya rasa geli hati....  Dalam kepala saya "APA YANG DIA CUBA BUAT NIEYH...HAHHAHAHHAA"

Macam ANJING yang cuba menyalak bukit, tapi bukit tidak runtuh pun....Bukit pun tak hingin pandang mereka...


orang-orang macam nie perlu sedar.  Blog saya, saya tak jemput kamu baca.  Kalau kamu ingin baca dgn niat nak berkawan..saya mengalu2kan dengan tangan terbuka.  saya seronok dapat menambah kenalan baru.  tapi kalau rasa isi blog saya dah tak seronok di baca..Anda boleh tinggalkannya sahaja.  Begitu juga dgn FACEBOOK.  dah tak suka,...tak payah ada.  Just remove saya dari FRIEND LIST.  It wont harm me,...  Tak kesah pun....  Tapi tak payahlah cuba menyakitkan hati saya sebab saya cuma tak tahan nak ketawa melihat kebodohan kamu..hahahhahaa





p/s : hari ni MC....badan rasa tak sehat....sangat...tapi jap lagi nak gi tgk IRON MAN...muahahaha..tetiba sihat..bye

4 comments:

cikbedahlaser said...

ko g tgk org sterika dgn sape??
menyempattt je ko ye nok...
aku klu spesis aku rasa akan mendtg kan sakit hati tu...aku hide kan je...
ahahahaha
niat d hati nk delete..kang memacam tohmahan plak mendtg...sgt la biji bodi...

ehh aku pon rasa aku dh tersuke pink...masa kecik2 suke pink...tp lepas berlagak tomboi...aku lupe kan pink... lebih suke kaler2 jantan gitu... skrg suke blk... tp x mo ckp suke... kondem2 pink itu...konon2 x macho r minat pink...
ahahhaahah

hijau masih dlm hati..dlu kini n selama nye... ahaks..

fazemy said...

Akak klw kat fesbuk mmg delete je org2 yg annoying tu. kat blog ni je payah. klw nak private kan..leceh. nnti msg yg nak disampaikan tak smpai2.blog akak bkn blog personel yg ada rahsia2. smua org blh baca..cuma bila kita tak tahu sape yg baca blog kita tu yg jd sakit hati ni. nak tulis pun kena hati2. takut salah tulis lg. huuu. btolla,,,klw tak suka kita nape baca blog kita..add fb kita. blah la woiii! hahaha.

wahhh bestnya dinner ngn datin2...leh poco2 la nnti. hek hek

Akak jiwa ganas..penampilan pink ok! hahaha

aYu said...

sabar kak..

Queen said...

cik bedah : kalo ko nak wat wedding ala2 sweet gitu.pink meman gsantek nok..pink yang soft tuh...

kak emy : dinner bukan dgn datin je..dgn TOH puan..dengan Yang Mulia..
best tengok baju orang..tgk decoration..yang lain2 tu nak kene jaga tat susila...ekekkeke....

ayu : ok jer...cuma tu la..nak remove ke tak.nak remove ke tak..ehehhehe

Related Posts with Thumbnails